keskiviikko 1. toukokuuta 2024

Lapasboksi2024: Toukokuu

Lapasboksi ei hiljene kevään tai kesän koittaessakaan. Neulojat saattavat neuloa vähemmän lapasia kesäkuukausina, ja siksi olen kehitellyt helpot teemat kesäkuukausien ajaksi. Ei sillä, että ne teemat nyt muutenkaan olisi vaikeat, mutta entistä helpommat teemat seuraavien kolmen kuukauden ajan. Madalletaan siis kynnystä neuloa lapasia kesällä :)

Nyt saa siis kaivella omia lankavarastoja ja valita sieltä vaaleita sävyjä ja laittaa puikoille vaalean värin lapaset. Muista toki, että saat itse päättää myös, mitkä ovat juuri sinulle vaaleita värejä, eikä lapasten tarvitse olla yksiväriset. Tässähän voisi vaikka hyödyntää kirjavia lankoja tai sitten jämälankoja. En ole itse neulonut vielä näitä toukokuunkaan lapasia. Yritin kyllä olla vähän etupainotteinen tässä lapasboksissa, tai olihan se kieltämättä vähän pakkokin olla, jos ohjeen halusi julkaista heti kuun alkuun. 

Itsellä taitaa olla ajatus jo langasta ja langaksi saattaa valikoitua vaaleankeltainen ja tällä kertaa ajattelin neuloa ihan sileän neuleen lapaset. Mutta koska ajatuksilla on tapana laajentua, niin nähtäväksi jää, neulonko tällä ensimmäisellä ajatuksella lapaset vai keksinkö muuta. Huhtikuun lapaset valmistuivat juuri ennen kuun loppua ja yritän kuvata ne pian. 

Tästäpä ei nyt sen enempää, ja ei kun miettimään värejä ja tutkimaan omia lankavarastoja tai kauppojen lankavalikoimia. 

Kivaa vappua myös! Mikä väri sinulle tuli heti mieleen; ajattelitko valkoista vai jotain muuta vaaleaa? 

PS: Vika päivä hyödyntää 3 x Pirteät palmikkosukkien alennus: verkkokauppaan .

4 kommenttia:

 1. Jo toukokuu ja minulla on kaikki vaiheessa. On yhden teinin puseron neulonta kesken pahasti, on ollut varsinaista säätämistä koko neuleen ja isojen kuvioiden silmukoinnin suhteen. Vielä menee aikaa. Tammikuun toinen lapanen tehty, helmikuun eka menossa kämmenosassa(oli väärä väri ja liikaa valkoista), maaliskuun lapasiin langat ja malli valmiina. Mitähän tästäkin tulee??Toukokuuta kuitenkin aloin heti suunnittelemaan. Kunhan teinin pääkallopusero valmistuu....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuulostaa kuitenkin että hyvin suunniteltu on jo puoliksi tehty! Toukokuun teema on minusta ainakin helppo ja sitähän voi neuloa ihan pelkkää sileää lapasta vaikeampien töiden ohella niin tulee nopeasti :D Itse ajattelin nimittäin neuloa peruslapaset tälle kuukaudelle.

   Poista
 2. Kiva teema tämäkin. Ensimmäinen suunnitelma koskee vaalean harmaata. Saa nähdä toteutuuko.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu täälläkin että toteutuuko ensimmäinen ajatus.

   Poista