torstai 16. toukokuuta 2024

Neuleohje: Basic Beach kesäkassi

Tämän viikon uusi neuleohje on Basic Beach kesäkassin ohje. Jokin tässä neulesuunnittelussa kulkee aina samaa rataa, sillä viime vuonna näihin aikoihin suunnittelin ensimmäisen kassin ohjeen. Tällöin päivänvalon näki Mansikkamaa-laukku, joka on pienempi laukku kuin tämä uusi. Mansikkamaa-laukun erikoisuus on myös se, että laukku neulotaan lähes kokonaan yhtenä kappaleena eikä ommeltavia osia tuli juuri yhtään. 

Basic Beach kesäkassi on helppo neulottava ja neulotaan myös yhtenä kappaleena alhaalta ylös. Kassin kantohihnat neulotaan erikseen ja kiinnitetään kassiin (käsin) ompelemalla. Kassin hihnat ovat tiivistä palmikkoneulosta ja pitävät hyvin muotonsa. Alun perin kassin idea lähti siitä, kun lähemmäs kesää kohti mentäessä virkkaaminen lisääntyy. Mutta koska virkkaaminen ei ole oma juttuni, niin halusin suunnitella neulekassin ja kirjoittaa ohjeen siihen. Mulla on käytössä yksi virkattu kassi, jonka olen virkannut Novitan edesmenneestä Samos-langasta. Se kassi on mielestäni tosi kiva ja otan sen käyttöön taas esimerkiksi projektipussiksi.

Basic Beach kesäkassin tarkoituksena on olla helposti mukaanotettava kassi, jonne voi pakata välttämättömimmät tavarat menee sitten rannalle, keskustaan, kauppaan tai ihan minne vain. Kassin pinta on pientä reikäneulosta ja sileää neulosta. Kassiin mahtuu esimerkiksi neule, kirja, vesipullo, ja pikkutavarat. Tällä kertaa halusin neuloa kassin neutraalilla värillä, sillä jos esimerkiksi kesän vaatetus on värikäs niin kassi toimii hyvin neutraalilla värillä eikä kokonaisuus ole liian värikäs. Testineulojat neuloivat muuten kivoja kasseja värikkäästi. 

Kurkkaa Instagramissa #basicbeachkassi tai @sweetsandsocks ja ota minut seurantaan Instagramin puolella.

Basic Beach kesäkassi neulotaan esimerkiksi Drops Paris langasta.

Kesäkassin ohje löytyy:

Ravelrystä

Verkkokaupastani

Lankajengistä 

Kesäkassin ohjeesta on alennus 18.5 asti Ravelryssä ja verkkokaupassa ja Lankajengissä 22.5 asti.

Oletko sinä neulonut kesäkassia vai luotatko virkkaamiseen kesän koittaessa?

Virkkauksesta voisin kirjoitella erikseen, sillä se on herättänyt keskustelua neuleblogeissa. Mutta jos virkkaaminen ei ole juttusi, niin nappaa tästä kiva kesäkassin ohje talteen! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti