sunnuntai 19. toukokuuta 2024

Alkuvuoden sekalaisia neuletöitä

Tässä postauksessa sellaisia alkuvuoden sekalaisia neuletöitä. Ensimmäisenä vuoden alussa vai oliko jopa joulun ja uuden vuoden välipäivinä neulotut siniruskeat lapsen sukat. Lanka oli Novitan Kajastus (?) ellen nyt ihan väärin muista. Varressa ja jalkaosassa joustin ja silmukoita taisi olla 40 s.

Seuraavana innostuin fingeringvahvuisista jämälangoista Jämälankakekkerit kirjan myötä ja neuloin lapaset aikuisten koossa. Näissä tuli selkeämmät rajat noihin värien vaihtumiskohtiin kuin niissä ensimmäisissä lapasissa kirjasta. Lankoina eri fingeringlangat ja silmukoita 44 s. Muuten tuo idea oli kiva, että yhdisteltiin pienenpienetkin jämät ja jatkettiin aina seuraavalla langalla. Aikamoinen päättely näissä kyllä oli. :D 


Vielä yhdet lapaset jostain Novitan Nordic wool keristä, joita oli sininen ja ruskea. Nehän oli ilmiselvät raitalapaset. Mulla on ollut tavoitteena neuloa sellaisia "epämääräisiä" keriä, jotka ovat pyörineet jo tovin lankalaatikoissa ja sukkia niistä ei voi neuloa langan koostumuksen vuoksi. Niin iloinen, että nyt niitä lankoja on taas vähemmän. Kaikki nämä menevät mahdollisesti johonkin keräykseen jossain vaiheessa, ellei niitä ole muutoin annettu / otettu käyttöön. Raitalapaset ovat lapsen kokoa, ehkä jokin sellainen alakoululaisen, noin 7-10 -vuotiaan koko. 

Tällaisia jämälankatöitä. Koen ehkä eniten, että pienet fingeringlangan jämät ovat haastavia sekä sellaiset vajaat kerät ei-sukkalankaa. Toisaalta ne haastavat sopivasti luovuutta ja ideointikykyä. Ne voi aina neuloa lapasiksi. 

Tällä hetkellä puikoilla on sukkalankayhteisneulonnan sukat, omia pitsineulemalleja, vauvan peitto, joka odottaa lankaa (sillä lanka loppui kesken). Varmaan jotain muitakin on kesken, mutta nämä ovat ainakin aktiivisia keskeneräisiä. 

Mikä on sinun suosikkisi? Mitkä langat sinä koet haastaviksi jämälangoiksi: pienet kerät vai yksittäiset kerät, joita ei saa esimerkiksi sukiksi? 

2 kommenttia:

  1. Minä aina ihailen niitä, jotka saavat jämälangoista aikaiseksi harmonisia ja nättejä kokonaisuuksia. Itseltä se ei meinaa oikein luonnistua :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No minullakin ne on värikkäitä yhdistelmiä :)

      Poista