keskiviikko 22. toukokuuta 2024

Toukokuun lapaset

Toukokuun teemana on neuloa vaalealla värillä. Mulla oli suunnitelmissa neuloa Fazer Omar seiskaveikoilla, koska jostain syystä näitä on kertynyt ehkä turhan paljon varastoon - siihen nähden kuin mitä olen neulonut niistä. Mielessä oli joko pelkät sileät lapaset tai jokin helppo pintaneulekuvio. Päädyin ihan pelkkiin sileisiin lapasiin. Huhtikuun kirjoneulelapasten jälkeen mieli halusi neuloa todella helpot lapaset ja siksi valikoitui sileän neuleen lapaset. 

Näiden jälkeen mietin, että en ehkä neulo enää sileitä lapasia. Ei sillä, että niissä olisi mitään vikaa, mutta niistä tulee vain aina liian isot. Joten nämä sitten saattavat mennä keräykseen, kun ovat liian isot itselle. Täytyy jatkossa neuloa 40 silmukalla, näissä taisin luoda 44 silmukkaa. Lisäksi sileän neuleen lapaset ovat minusta aika ohuet eivätkä lämmitä niin paljon verrattuna esimerkiksi palmikkolapasiin. Mutta toukokuun lapaset ovat valmiit ja nyt odotellaan kesäkuun teemaa. Valitsin jo lankoja kesäkuun lapasiin ja mielessä on idea niihin. Te ette tiedä nyt vielä kesäkuun teemaa, mutta se on edelleen helppo ja kyllä te tykkäätte siitä! Saatan ehkä yrittää neuloa ne ennen kesäkuuta, niin on sitten inspiraatiota teeman julkistuksen yhteydessä.

Onko sinun toukokuun lapaset jo valmiit vai loppuiko lapasinto, kun kesä alkoi?

4 kommenttia:

 1. Joskus yksinkertainen on kaunista - niin nämä peruslapasetkin 🤍 Harmi, että niistä tuli liian isot, mutta seuraavista sitten kapeammat :) Kauniita kesäpäiviä sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, joskus pitää neuloa ihan vain yksivärisesti. Eiköhän tässä vielä pääse neulomaan pienemmätkin lapaset. Kiitos ja samoin sinulle!

   Poista
 2. Varmaan on niin, että sileä neule lapasessa ei tunnu lämpimältä; siinä on ikään kuin vähemmän päällekkäistä pintaa. Minulla on myös tulossa sileät lapaset ja havainto on sama. Ne ovat vielä ohuesta langasta, joten ehkä kelpaavat jollekin aluslapasiksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, aika ohuita lapasia ovat mutta toisaalta onhan niillekin tarvetta mahdollisesti tai sitten juuri toisten lapasten alla niin pärjää kovillakin pakkasilla.

   Poista