lauantai 18. toukokuuta 2024

Neulekirja: Neuloosisko

Tämän kirjan sain kirjastosta maaliskuussa. En muista, milloin olin laittanut sen varaukseen, mutta varmaan yli vuosi sitten. Varausjono on siis todella pitkä, mutta kyllä ne kirjat aina lopulta tulevat myös itsellekin. Yleensä neulekirjat tulevat aina samoihin aikoihin, ja silloin ne jää vähän toistensa varjoon. Nyt olikin kiva, kun mitään muuta neulekirjaa ei ole lainassa samaan aikaan. 


Kirjassa on paljon paitamalleja ja villatakkeja. Yhdet sukat, yksi pipo ja yhdet lapaset sekä lisäksi kaulurihuppukin siitä löytyy. Sisällysluettelossa oli kiva, kun siihen oli laitettu langat mallin viereen. Tällöin näkee, mille langalle mikäkin malli on suunniteltu. Jos mielessä on ohuemmalle langalle tai jollekin tietylle langalle paita, niin voi etsiä ohuemmat langat tai katsoa langan mukaan sisällysluettelosta. Olisin silti kaivannut lisäksi sellaista kokonaiskuvaa sisällysluettelosta, että näkisi mikä neulemalli on. Onko siis paita, sukat vai pipo vai mikä. Nimet eivät ainakaan itselle sanoneet mitään. Kirjan mallit ovat upeita, ja kirjassa on muuten lasten mallejakin. 

Kirja on varmasti aika ihana paitojen neulojille, enkä ihmettele yhtään pitkää varausjonoa. En kuitenkaan usko, että neulon itse mitään kirjasta. Oikeastaan siksi, koska siinä on niin paljon paitoja ja kirjoneulepaidat eivät ole itsellä niitä suosikkijuttuja. Pipo olisi ollut ehkä sellainen helposti toteutettava malli itselle, tai sitten se lasten paitamalli (ei-kirjoneule). Viime aikoina on ehkä tuntunut siltä, että olen enemmän palmikoiden/pitsineuleiden/ja muiden pintaneuleiden neuloja kuin kirjoneuleiden. En sinänsä välttämättä hylkää kirjoneuletta kokonaan ja niitäkin tulen neulomaan ja luomaan niistä uusia neuleohjeita jonkin verran, mutta enemmän olen pintaneuleiden neuloja. Toki tämä saattaa olla myös ajankohtafiilis. Näin keväällä sitä on vain pintaneule, erityisesti pitsi, enemmän mielessä.

Kiva näitä neulekirjoja on selailla ja katsella - harrastus varmaan sekin. :D Itse asiassa varmaan erillinen harrastus neulekirjoista neulominen ja niiden katseleminen. Tykkään ainakin siitä jälkimmäisestä.

Mitä sinä pidit Neuloosisko kirjasta? Päätyikö puikoille jotain? 

2 kommenttia:

  1. Enpäs olekaan tutustunut tuohon neulekirjaan, vaikka kansi onkin tuttu. Aloin vasta seuraamaan instassa näitä siskoksia ja ihan kivojahan neuleita heiltä syntyy. Ei nyt vielä ole tullut sellaista vastaan, mitä olisi pakko itse tehdä, mutta eihän sitä koskaan tiedä😊

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä en taida ees seurata näitä Instan puolella mutta kirja oli kyllä ihan kiva. :) En kyllä ottanut mitään ohjetta tästä talteen mutta varmasti paitojen neulojille kirja olisi vielä kivempi.

      Poista