keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Lankavarastoni tarina

Tämä haaste on kiertänyt muutamissa käsityöblogeissa mm. Craft Candidate ja Pilketta handmade -blogeissa ja koska niitä tarinoita oli niin kiva lukea, niin päätin itsekin kirjoittaa omista lankavarastoistani. Tarina alkaa kotoa pois muuttamisen ja opiskeluiden jälkeen, sillä ensimmäiset tarkemmat muistikuvat mm. lankaostoista on jostain niiltä ajoilta :DEnnen kaikki lankani mahtuivat yllä olevaan koriin, mutta jostain syystä eivät kyllä enää :D Olen asunut aika montakin vuotta Helsingin Lauttasaaressa, jossa oli aikoinaan myös Novitan tehtaanmyymälä. Aika ihannepaikka asua muutaman sadan metrin päästä lankojen tehtaanmyymälästä ;) Noina aikoina tuli vierailtua aika monesti Novitalla ja ainahan sieltä tarttui mukaan kaikkea ihanaa. Olisi vieläkin aika ihanaa, jos olisi lankojen tehtaanmyymälöitä lähellä. Silloin lankaostot eivät kyllä millään muotoa olleet mitenkään harkittuja ja ostin aika helposti miettimättä mitä niistä tekisin. Mutta käytin kyllä todella paljonkin niitä lankoja ja enää ei ole kyllä ainakaan kovin paljon niitä jäljellä. Muistan kun menin aina suurissa toiveissani katselemaan sieltä alepusseja ja yleensä jokunen päätyikin ostoskoriin. Siellä oli siis paljon erilaisia alepusseja sekä kakkoslaatupusseja halvoin hinnoin.

Nämä Novita Keto -lankakerät ovat vielä muistoja tuolta Lauttasaaren ajoilta, muita lankakeriä en niiltä ajoilta enää löytänyt. Edelleen olen kyllä sitä mieltä, että Novita Keto sopii parhaiten siihen erääseen palmikkosukkamalliin. Olen tehnyt sitä palmikkomallia muistakin, mutta jostain syystä Keto -langasta tulee paras tulos! <3 Sellainen pehmeä.

Kuukausikulutuksen kirjaamisen jälkeen sekä vuosien varrella oma suhtautuminen lankoihin on muuttunut ja nykyisin yritän suunnitella lankaostot ja välttää lankojen hamstraamista. Aina se ei tietenkään onnistu, mutta toisaalta elämässä pitää antaa sijaa ex tempore asioillekin. Äitiyslomalla ollessani tilailin lankoja Adlibrikseltä ja nykyisin lankaostot ovat rajoittuneet Novitaan ja muutamaan muuhun nettikauppaan. Jos menen kivijalkalankakauppaan, niin suuntaan Snurreen tai Menitaan, mutta myös joskus saatan ostaa lankaa ihan Prismasta tai Cittaristakin.

Mutta entäs se lankojen säilytys? 


Tämä on koko ajan suunnitteilla paremmaksi, sillä unelma olisi iso lankahyllykkö tai jopa lankahuone <3 Tällä hetkellä tavoite olisi saada kaikki langat yhteen paikkaan ja viime aikoina olenkin yrittänyt saada tätä tavoitetta suoritetuksi. Vielä on kyllä matkaa siihen. Lankakeriä säilytän muutamissa laatikoissa tällä hetkellä. Edelleen on kyllä tuo rottinkikori käytössä, mutta siellä on myös kankaita ja jotain pieniä jämälankakeriä sekä keriä, joille en ole keksinyt mitään käyttöä.

Parin viimeisen kuukauden aikana olen järjestellyt lankojani ja Ikeasta hankimme näitä kirjavia laatikoita. Toisessa laatikossa on isompia jämälankakeriä ja toisessa kokonaisia keriä. Lisäksi on vielä 2 isompaa muovilaatikkoa, joissa on lankojani. Lähitulevaisuuden tavoitteet olisi laittaa lankoja värijärjestyksessä laatikoihin. Vielä ne kerät ovat omasta mielestäni liian sekaisin laatikossa :D Lisäksi hankimme äskettäin Ikeasta Kallax-hyllykön, johon oli tarkoitus laittaa myös ehkä lankoja. Tällä hetkellä siellä on kuitenkin muita tavaroitani sekä valmiita käsitöitä.Tulevaisuuden lankasäilytyksen tavoitteet? 

** Lankakerät yhteen paikkaan niin hyvin kuin mahdollista.

** Lankakerät väreittäin laatikoihin. (Toisaalta tässä on pieni dilemma, sillä olen säilyttänyt materiaalin mukaan lankoja esimerkiksi puuvillalangat isossa laatikossa. )

** Vielä enemmän harkintaa lankaostoihin.

Oletko jo osallistunut tähän haasteeseen? Miten sinä säilytät lankoja? Mikä olisi unelmien lankasäilytyksesi?

4 kommenttia:

 1. Olipas kiva lukea lankavarastosi tarinaa! Kiitos, kun osallistuit haasteeseen. Novitan tehtaanmyymälän vieressä asuminen olisikin aivan ihanaa, tai sitten katastrofi, riippuen siitä, miten paljon siellä tulisi vierailtua! ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kun tykkäsit! Kiitos kun keksit tämän haasteen, tätä oli kiva kirjoittaa ja miettiä! Nyt mietin kyllä vähän kaihollakin noita aikoja mutta toisaalta joo hyvä ettei ole tehtaanmyymälää vieressä ;)

   Poista
 2. Jännä miten samanlailla näyttäisi monella lähtevän tämä lankavaraston kasvaminen :) Mukava tarina ja kiva, että otit haasteen vastaan. Mukavaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tää on varmaan aika yleistä ;) Kiitos samoin sinulle!

   Poista