sunnuntai 26. huhtikuuta 2020

Niina Laitinen designs: April socks

Tämän sukkaparin oikeastaan aloitin silloin, kun villasukkatylsistyminen oli huipussaan. Tosin myöhemmin huomasin, että olin vain kyllästynyt perusvillasukkiin ja kaipasin jotain enemmän villasukkien tekemiseen. Helmikuun sukkapariksi tein February sukat Niina Laitiselta, niin nyt päätin huhtikuun kunniaksi tehdä April socks. Tässä sukkaparissa minusta palmikko on todella nätti (milloin palmikko nyt ei olisi nättiä) ja päätin samalla opetella uuden palmikkomallin. Tämän myötä muuten huomasin, että saan uuden ruksin neulebingossani. En vain tiedä, että ovatko nämä palmikkosukat vai uusi palmikkomalli. Kumman siis ruksaisin neulebingossani. Hmmm.Vaikka mieli on väreissä ja haluaisin niin neuloa koko ajan kaikilla kivoilla väreillä, niin päätin silti tehdä nämä neutraalinvärisestä beigestä. Lankana käytin Novitan Seitsemän Veljestä Timoa; siis niitä, joita taannoin hamstrasin Lidlistä :D Tulipahan käyttöä niillekin nyt. Näihin meni hieman yli yksi kerää eli pärjäisi vallan mainiosti yhdellä 150 g kerällä. Nämä kerät ovat siis 100 g keriä, ja siksi niitä meni enemmän kuin yksi. Pari pientä virhettä minulle tuli näissä, mutta päätin, etten jaksa purkaa niitä. Koska sukat tulevat todennäköisesti ihan omaan käyttöön, niin ne pienet virheet eivät haittaa. En ole muuten vieläkään aloittanut sukkalaatikkohaasteessa kesäkuun sukkia. Olen miettinyt kesäkuulle teemaa, mutten vain ole keksinyt sitä vielä. Tai en yleensä uhraa kovin paljon näille teemoille, sillä yleensä ne vain tupsahtavat mieleen. Mutta näin ei ole vielä käynyt, voipi johtua villasukka-ahdistuksesta. Haluaisin kesäkuun sukkapariksi jotain kesäistä ja ehkäpä kukkaista. 

Nyt saattoi mennä hieman ohi aiheenkin, palataan siis takaisin näiden sukkien pariin. Tämä ohje siis löytyy Ravelrystä ihan ilmaiseksi ja suosittelen sitä kaikille, varsinkin palmikon rakastajille. Tykkään Niinan ohjeista, sillä ne ovat helppoja ja niiden avulla oppii myös uusia juttuja. Tämäkään palmikkokuvio ei ollut mielestäni mitenkään vaikea ja nopeasti sen oppi. Itse tarkistin kyllä lähes aina, että laitettiinko palmikkopuikko eteen vai taakse, mutta palmikon kuvion oppi kyllä nopeasti. En vain halunnut ottaa riskiä, että joutuisin purkamaan, sillä mikään ei ole inhottavampaa kuin purkaminen varsinkin jos on ehtinyt neuloa jo pitkälle. 

No mutta se näistä villasukista. Oletko sinä neulonut Niinan sukkamalleja? Mukavaa viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Kivat harmaat sukat! Olen neulonut Niinan malleista tähän asti ainoastaan kirjoneuleita. Yhdet kuvioneulesukat aloitin, mutta niihin tuli heti alkuunsa joku virhe, kun malli olikin vähän enemmän huomiota vaativa kuin mihin olen tottunut, joten purkuun meni. Joku päivä yritän uudestaan jotain toista mallia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Niinan kirjoneulesukat onkin tosi kauniita :)

      Poista