tiistai 12. marraskuuta 2019

DIY: The Sweet Alice Beanie

Viime viikolla pieni unelmani toteutui, kun sain valmiiksi erään pipon, joka oli ollut jo pitkään TO KNIT -listalla. En edes muista, että kuinka pitkään olin miettinyt tätä pipoa, mutta kun pienet pakkaset tulivat ja alkoi olla kylmempi ilma, niin piti tsempata ja tehdä pipo valmiiksi. Ja nopeastihan se tulikin, kun vain laittoi neulomisboostin päälle. 

Ja siinä se! Pipo on siis Elizavetaknitsin suunnittelema ja ilmainen ohje löytyypi mm. ravelrystä. Elizavetalla on myös blogi, josta ohje löytyy ja täällä se siis on. Elizalla on myös muita ihania ohjeita, joita olen ihastellut mm. Lehtisateessa tuubihuivi. No mutta nyt katse takaisin pipoon. 

Ensimmäistä kertaa neuloin myös Dropsin Nordia ja kieltämättä se oli aika ohut lanka varsinkin kun oli neulonut edellä esimerkiksi Hygge Woolia. Mutta nopeasti siihen tottui, ja voi kuinka miten ihana lanka se loppupelissä olikaan. Piposta tuli nimittäin aivan ihana ja niin jouluinenkin kun valitsin punaisen värin. Alku pipossa eteni jokseenkin hitaasti, en tiedä miksi, varmaankin siitä, kun oli menossa muita töitä, mutta loppua kohden pipo tuli valmiiksi muistaakseni ihan kahdessa päivässä, enkä edes neulonut koko päivää. Lankaa meni suunnilleen puolitoista kerää eli yllättävän vähän varsinkin kun ottaa huomioon, että olin tilannut neljä kerää. Nyt pitäisi vielä keksiä, mitä lopuista tekisi, positiivinen ongelma siis ;) Mietin pientä tupsuakin pipoon, mutta toistaiseksi pipo saa olla nyt noin. Minusta siihen sopisi pieni tupsukin. Mikäli miettii pipon kokoa, niin lanka venyy ja pipo on just sopiva itselle. Musta tuntuu, että mulla on normaalia isompi pää ja siltikin pipo on ihan sopiva. Ja voi kuinka lämmin se onkaan! Luulen, että tästä piposta tulee tälle talvelle suosikkipipo! Miksi muuten teen aina punaisia pipoja? 
Tämä pipo on niin jouluinen, että sitä on niin kiva käyttää tällä hetkellä sekä tulee vähän väriä tähän marraskuun pimeyteen. Mutta todellinen syy siihen, miksi tykkään punaisista pipoista, on varmaankin se, että haluan matchata sen mun punaiseen kaulahuiviin :D Tykkään yleensä mustista takeista, niin tylsää kuin se onkin, mutta mustaan saa väriä sitten kaulahuiveilla ja pipoilla. Olen nyt hokannut myös matchaamisen idean :D Täytyisi varmaan tehdä tästä myös vaaleanlila versio keväälle, sillä mulla on myös vaaleanlila kaulahuivi. Tämä pipo sopii myös hyvin tähän mun punaiseen pipopakkomielteeseen, sillä punainen nyt on vaan niin kiva väri tehdä pipoja. Mieli tekisi tilata muitakin kivoja värejä Dropsilta, mutta nyt täytyy hillitä hieman itseäni. Marraskuukaan ei selviä ihan nollana lankojen oston suhteen ;) 

Viime viikonloppuna kirjoittelin muuten ideoista ja inspiraatioista, ja tätä pipoa neuloessa aloin jo suunnitella josko tekisi tämän myös lapselle. Olisi kiva matchailla myös lapsen kanssa ja tämä pipo kyllä sopisi lapselle, kun ei esimerkiksi tarvitse olla pipon naruja tms kuten vauvojen pipoissa. Näitä ideoita siis tulee vaan ja yleensä juuri silloin, kun ei edes mieti ideoita ;) 

Tälle viikolla on vielä luvassa muutamia juttuja, joista tahdon kertoa, mutta muuten pitäisikin suunnitella marraskuun viikot postauksille. Tykkään suunnittelusta ja siksi yritän toteuttaa suunnittelua myös blogissa. Tällöin saa tehtyä postauksia ja kehittää myös itseään eikä tule sen suurempia taukoja. Mutta nyt toivotan ihaninta tiistaita ja hei, maanantai on jo takanapäin! Nyt on kiva viikko tulossa! <3


2 kommenttia:

  1. Kiva pipo! Tuota ohjetta olen katsellut, mutta Nord-lankaa en oikein voi käyttää, joten en ole "uskaltanut" vielä kokeilla suhteuttaa mallia ohuelle merinovillalangalle. Pipolankoja on kyllä odottamassa, mutta jotenkin aloittaminen tökkii tosi kovasti. Minustakin on kiva suunnitella ja usein oman blogin puolella aikataulutan tekstejä vähän pitemmälle:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei, kokeile ihmeessä Dropsin Baby Merinosta jos pystyt. Siitäkin tuli kiva tällä ohjeella.

      Poista