torstai 28. marraskuuta 2019

Suosikkini Klompelompe -kirjoista

Tämä on hyvä esimerkki inspiroitumisesta. Näin joku aika sitten Instagramissa jonkun ihanan käsityön, joka paljastui Klompelompe -malliksi. Silloin itselleni nämä Klompelompe -jutut olivat aivan täysin uusia juttuja, enkä ollut edes kuullut sellaisesta. Tästä sitten inspiroituneena menin kirjastoon ja laitoin varaukseen parit Klompelompe -kirjat. Kirjat olivat sen verran suosittuja, että täytyi laittaa varaukseen. En siis ollut ensimmäinen, joka inspiroitui Klompelompesta. Pari viikkoa sitten sain näistä ensimmäisen kirjan kotiini asti. Tästä inspiroituneena ajattelin tulla kirjoittelemaan omat suosikit Klompelompesta. Klompelompe on siis norjalaisten käsityöharrastajien suunnittelemia neulemalleja. Minun mielestä ne ovat aika ihania ja yksinkertaisia malleja. Koska itse en taivu kirjoneuleisiin, niin pyrin tekemään sitten kaikkea muuta neulomisessa. Mallit ovat minusta helppoja siksikin, että niissä on käytetty oikeita ja nurjia silmukoita, välillä pitsineuleita. Näillä yksinkertaisilla ohjeilla on saatu ainakin minut lumottua ja kyllä, muutamat muutkin, kun kirjat ovat aika suosittuja. 

Villahousut

Mulla on ollut jo pidempään työlistalla lapsen villahousut, mutta en ole vain saanut niitä aloitettua tai on ollut aina jotain muita projekteja menossa. Mutta nämä kirjat tarjoavat kyllä erilaisia villahousumalleja, ja nytpä taidan tietää, että minkälaiset villahousut teen. Voipi olla, että villahousut ovat valmiina vasta ensi vuoden talvelle, mutta parempi myöhään kuin ei milloinkaan. Mikä parasta, niin villahousumallit eivät rajoitu vain vauvan villahousuihin, vaan kirjoissa on isommillekin lapsille kokoja.







Hame

Ihan ensimmäiseksi kun aloin selailla kirjoja, silmiini osui naisen hame. En ole muistaakseni tehnyt neulehametta koskaan tai ainakaan kovin usein, niin tämän kyllä tahtoisin laittaa toteutuslistalle. Käytän kuitenkin kaupan neulehameita, niin miksenpä sitten tekisi sellaista itse? Tai siis ainakin käytin, lapsen myötä hameet ovat ehkä jääneet pienoisesti taka-alalle, mutta täytyisi ottaa vaan niitä käyttöön enemmän.



Vauvan peitto

Olen hulluna vauvan peittoihin ja neulon niitä, vaikkei niille ole välttämättä edes tarvettakaan. Joten eipä ole yllätys, että ihastuin tähän vauvan peittoon. Olen ehkä hitusen kyllästynyt omiin vauvanpeittomalleihin, niin tästä tulisi niin ihana vähän vaativampi vauvan peitto. Nyt vaan lähipiirin pitäisi saada vauvoja, että voisin tehdä vauvan peittoja :D Vauvan peitot ovat vaan niin söpöjä - vauvoista nyt puhumattakaan!



Pipot

Tämä nyt ei pitäisi tulla kenellekään yllätyksenä, mutta eipä ole ihme että kiinnitin huomiota pipoihin kirjoissa. Pipot nyt vaan ovat best! Kirjoista lähtee varmasti toteutukseen muutama pipomalli. Syksyllä ja talvessa on kyllä parasta kun voi neuloa pipoja <3


Nämä olivat omia suosikkeja ja menevät kyllä TO KNIT -listalle. Se lista on pitkä kuin Niagaran putous, mutta kyllä sieltä aina joku joskus valmistuu :D Ja hei, ainahan on kiva, kun on inspiraatiolistaa!  Löytyykö samoja suosikkeja? Onko Klompelompe tuttu sinulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti