lauantai 9. marraskuuta 2019

Mistä saan inspiraatiota?

Inspiraatiot. Ideat. Fiilikset. Ajatukset. Se tunne, kun saat inspiksen johonkin ja olet jo melkein menossa ostamaan lankoja. <3

Ajattelin tänään kirjoitella vähän ideoista ja inspiraatioista, sillä oikeastaan koko syksyn ideoita ja inspiksiä on syntynyt vaikka kuinka paljon ja vaikka mistä. Itsellenikin on hyvä vähän miettiä tarkemmin, että mistä kaikkialta ammennan inspiraatioita?

Ideat ja inspiraatiot vaativat vain pienen kimmokkeen ja tuosta kimmokkeesta voi sitten syntyä vaikka kuinka suurta. Tämä on juuri se, mitä rakastan. <3 Tottakai rakastan myös toteutusvaihetta, jolloin saan työskennellä rakastamani asian parissa. En ole koskaan ajatellut olevani luova, mutta käsityöt ovat opettaneet minulle luovuuden. Olen tajunnut käsitöiden myötä, kuinka luova loppupelissä olenkin. 

** Pinterest -- Pinterest on yleensä se paikka, jonne menen ensimmäisenä, kun saan jonkin idean. Pinterestin hyvä puoli on se, että siellä yleensä on kaikkea. Harvemmin tulee vastaukseksi ettei jotain löydy tai vaikka tulisikin niin hakee sitten eri hakusanoilla. Saatan myös käyttää harvinaisen vapaa-aikani Pinterestissä surffailuun ja huomaan, että olen ollut siellä useita tunteja ;) Pinterestissä saa kyllä ajan kulumaan! 

** Instagram ja blogit -- Toisena, muttei yhtään sen vähempänä tulee instagram ja siellä vietän seuraavaksi eniten aikaa, ellen yhtä paljon kuin Pinterestissä. Pinterestin ja Instagramin ero on kuitenkin itselleni se, etten juurikaan Instagramista hae jotain ohjetta. Pinterestistä saatan etsiä jotain tiettyä ohjetta, kun taas Instagramissa nautin kauniista kuvista ja muiden tekemistä asioista. Tottakai tykkään myös arkisemmasta sisällöstä Instagramissa, enkä vain nauti pelkästään kauniista kuvista. Mutta kauniit kuvat ja visuaalisuus ovat kuitenkin Instagramin suola. Muiden blogeista saan myös hyvin paljon inspiraatiota. Ei ole aikaakaan kun näin jossain pipon ja aloin heti sen jälkeen neulomaan pipoa! 

** Ympärillä oleva maailma -- Ei mitenkään laaja käsite ;) Se, mitä näen ympärilläni päivittäin niin ammennan inspiraatiota myös sieltä. Oiva esimerkki on karkkihyllyt - siitähän tämän blogin nimikin tulee :D Karkkihyllyistä saatan hakea värimaailmaa, en suinkaan niitä sukkaohjeita. Ympärilläni olevaa maailmaa tarkoitan ihan kaikkea, mitä näen päivittäin. Se voi olla junassa oleva tyttö, jolla on ihana palmikkopipo tai se voi olla kaupassa oleva toinen lapsi, jolla on aivan ihana tuubihuivi. Siis ihan mistä vain! Suomessa on ihanat neljä vuoden aikaa, jotka käytän hyväkseni, ja ammennan inspiraatiota luonnosta, metsästä ja vaikka kuusta taivaalta. 

** Lehdet ja uutiset -- Minulla on myös paikka sydämessäni perinteisille lehdille, enkä usko, että lehdet mihinkään katoaisivat käsityöalalla. Ne vain muuttavat ehkä muotoaan. Juuri hiljattain tein lehtijärjestelyn ja kiva, kun löysin 90 -luvulta olevia Novita-lehtiä. Rakastan lehtiä ja niiden selailua <3 Mikään ei ole parempaa kuin seurata ohjetta perinteisestä lehdestä. Pyrin säilyttämään käsityölehtiä, vaikka aina se ei tietenkään ole mahdollista rajallisen säilytystilan vuoksi. Ja jos oikein pihiksi rupean, niin saatan selata uusimman lehden kaupassa painaen kivat neuleet verkkokalvoilleni ;) Ja ei pidä unohtaa kirjastoja, välillä käydään myös kirjastossa lukemassa uusimmat lehdet ja mikäli lehti on mielenkiintoinen niin ostan sen kaupasta!

Näinkin helppoon kysymykseen vastaus: inspiraatiota ammennan siis kaikkialta! Se on ihana tunne, kun saa päähän jonkin idean ja alkaa luonnostella sitä! Välillä ne ideat vaativat pidemmän aikaa kehittyäkseen, mutta välillä laitan toteutukseen ne heti! Tämän takia oma TO KNIT -lista on pitkä ja tuntuu että osa siellä olevista asioista eivät liiku minnekään.  Tämän myötä toivotan kaikille inspiroitukaa, nauttikaa ideoista ja niiden aloittamisesta, matkasta ja lopputuloksesta! <3

PS: Pandan tuotteet saatu. 
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti