torstai 14. marraskuuta 2019

Marraskuusta selviää ...

Elämme vuoden pimeintä kuukautta ja sen kyllä huomaa, kun illat ovat jo niin pimeitä. Miten se pimeys aina yllättääkin suomalaiset? Silti on kyllä pakko todeta, että jos ennen en tykännyt marraskuusta, niin minusta tämä marraskuu on ollut todella mukava. En tiedä, johtuuko se omasta asennemuutoksesta (?) vai jostain muusta, mutta tykkään nykyisin marraskuusta. Tai ainakin tämän vuoden marraskuusta. Siksi ajattelin myös jakaa tänne omia vinkkejä marraskuuhun. 

** Ikivanha klisee mutta kynttilät. Kynttilät ja jouluvalot vaan piristävät tätä pimeää marraskuuta. Vaikka ennen vannoin siihen, että jouluvalot laitetaan vasta joulukuussa tai ainakin lähempänä sitä, niin nyt olen laittanut jouluvalot jo marraskuun alussa. Ne vaan tuo sitä ihanaa valoa ja lämpöä. Suosittelen siis kaikille jouluvaloja tähän pimeyteen <3

** Neulominen. Neulominen, langat ja puikot nyt vaan kuuluvat syksyyn, mutta ikinä en ole ollut näin innoissani neulomisesta. Olen yllättänyt itseni ja neulonut jo vaikka mitä tänä syksynä tai koko vuonna. Mikään ei ole parempaa kuin kääriytyä sohvalle kahvin, joulutortun ja viltin alle puikkojen kanssa. Se pimeyskin menee nopeasti kun keskittyy ihaniin lankoihin ja inspiroiviin ideoihin. En ole muuten koskaan ollut näin idearikas kuin tänä syksynä. Ihan selkeästi olen keskittänyt ajatukseni ihan uudelleen neulomiseen.

** Itsepuristetut mehut. Meillä on mehulinko, mutta se on aina välillä pölyttymässä, kun kukaan ei enää innostu siitä, mutta veikkaanpa, että näin syksyllä se kuitenkin on käynnistynyt aina uudelleen. Mikään ei ole parempaa kuin itsetehty appelsiini-inkiväärimehu. Sen lisäksi, että niistä saa c-vitamiinia, ja estävät flunssaakin, mutta itsetehdyt mehut ovat parhaita. En edes muista, milloin olisin viimeksi edes ostanut kaupan mehuja, mutta appelsiinejä kannan kotiin syksyllä aika usein. Vaikka mehulingosta tulee jonkin verran tiskausta, niin se on silti sen väärti. Esimerkiksi appelsiinit ovat myös syksyllä todella halpoja ja isosta pussista saa vaikka kuinka monta kertaa tehtyä mehua. Mehun tekemisiin jää myös koukkuun, sillä kun muistat, kuinka hyvää se onkaan, niin haluat tehdä uudelleen ja uudelleen. Eikä ole pakko hifistellä (ellei niin tahdo) ja voi tehdä ihan jopa pelkkää appelsiinimehua tai vain kahdesta ainesosasta mehua. Valitse itse suosikkiainesosat ja tee niistä! En itsekään jaksa kantaa miljoona eri vihanneslajia kotiin, vaan teen suosiolla appelsiini-inkiväärimehua tai appelsiini-omenamehua. Kurkku on myös suosikki ja omena saattaa vaihtua kurkkuun :D Ja pieni vinkki: se mehu oikeasti maistuu paremmalta jalallisesta lasista ;)

** TV-sarjoilla. Viime viikolla vietetiin suurinta koti-iltaa, joka epäonneksemme kyllä missattiin, mutta eikä mikään ihme, sillä kaikki sarjat ja leffat koukuttaa vaan uudelleen marraskuussa. Olisi muuten kiva tietää, paljonko ihmiset katsoo marraskuussa sarjoja ja leffoja Netflixistä tai Viaplaysta? Tuntuu, että kaikki ovat kotihiiriä marraskuussa, niin pakkohan suoratoistopalveluidenkin kulutus on oltava nousussa. Mutta siltikin oma vinkkini on myös sarjat ja leffat! Jos ei halua maksaa ylimääräistä Netflixistä tai Viaplaysta, niin Katsomossa, Ruudussa ja Areenassakin on ihan ilmaiseksi sarjoja ja leffoja. Muistaakseni katsoin viime tammikuussa aika uuden kotimaisen leffan areenasta. Enää se nyt ei varmasti ole siellä, mutta aina välillä kannattaa tarkistaa Yle Areenankin tarjonta,

** katse jouluun. En ole aiemmin ollut niin suuri joulun ystävä, mutta kieltämättä marraskuussa on aika ihana fiilistellä joulua. On aika ihana ostaa koko perheelle matchaavat joulupyjamat tai kaivaa kaapista edellisvuoden ja leipoa torttuja <3 Jos kaipaa joulutorttuihin uutta ideaa, niin kantsii tsekata tämä K-ruoan vinkki  joulutorttukierteistä. Itse tein niitä viime viikonloppuna ja kyllä, niitä kannattaa kokeilla ja päättää itse sitten suhtautuminen niihin ;) Eikä se ole edes kovin sotkuista kun tekee ne joko vesihanan tai talouspaperin lähettyvillä. 

Tässä omat vinkit marraskuusta selviytymiseen ja kerro ihmeessä omasi! Oma suosikkini on kyllä ehdottomasti neulominen! Toivottavasti pääsen marraskuun kulutuksessa yli ostojen ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti