lauantai 16. marraskuuta 2019

Novita Hygge Wool ja villapaitahaaveilua

Paksut langat. Kirpeät syyspäivät. Alkutalven kuura. Pimeät illat. Paksut kaulahuivit, joihin voi kääriytyä. 

Minusta tuntuu, että aina säännöllisin väliajoin paksut langat keksitään uudelleen. Muistatteko Novita Mambon tai Jengan? :D Minä muistan (toivottavasti muistin nimet oikein?) mutta ne olivat paksuja Novitan lankoja aiemmin, ehkä 90-luvulla tai 2000-luvun alussa. Paksuilla langoilla on helppo aloittelijankin opetella neulomaan. Näin teki mm. Nelliina. Ihailin aina Nelliinan  ompelutaitoja, sillä Nelliina on aivan supermahtava ompelija. Ehkä minäkin sain aina pienen kipinän Nelliinan ompelutöistä, mutta en kuitenkaan ole läheskään niin hyvä ompelija kuin Nelliina. Muistan myös sen, että Nelliina inhosi neulomista ja olenkin aina ollut sitä mieltä, että sitä joko neuloo tai ompelee. Nyt kuitenkin Nelliina on neulonut aivan mahtavia neuletöitä Novita Hyggestä. Tämä vain todistaa sen, että aloittelijan on helppo aloittaa neuletyöt paksuilla langoilla. Muistan kun itsekin tein varmaan kymmenen kaulahuivia jollain paksulla langalla. Ne valmistuivat niin nopeasti ja ne olivat niin lämpimiä. En ole kuitenkaan aina ollut paksujen lankojen ystävä. Paksujen lankojen avulla on helppo aloitella neuletöitä, mutta siitä sitten siirtyy aika nopeasti ohuempiin lankoihin esimerkiksi Novitan Seiskaveikkaan tai Nalleen. Ohuempiin lankoihin kun on siirtynyt niin paksut langat unohtuvat hetkeksi.


Alkusyksystä en niinkään kiinnittänyt huomiota Novitan uusimpaan tulokkaaseen, Novita Hygge Wooliin enkä edes ajatellut kokeilla sitä. Mutta eksyin eräänä päivänä Nelliinan blogiin pitkästä aikaa ja Nelliina oli neulonut niin ihanan kaulahuivin, että minunkin piti kokeilla sitä sitten. En kuitenkaan raaskinut ostaa 8 kerää Hyggeä ja ajattelin että teen jotain, mikä vie vain muutaman kerän. Sattumalta silloin sopivasti oli tarjouksessa jossain Hygge ja ostin sitä pari kerää. Silloin suunnittelin ja tein taaperon villasukat Hyggestä. Niistä postaus löytyy täältä . 

Ja voi kuinka kiva olikin neuloa pitkästä aikaa paksulla langalla. Tämän tarinan tarkoitus on vain kertoa kokemuksia Novitan Hyggestä ja muistella menneitä. Noiden taaperon villasukkien jälkeen olen mm. neulonut pannan. Ja ai niin, taisinpa neuloa ennen noita sukkia lapselle harmaan pipon, sillä postaus siitä löytyy täältä . Minusta Hyggestä oli kiva neuloa ja luulenpa, että tulen neulomaan siitä jatkossakin. Hygge voittaa kyllä muut paksut langat mennen tullen ja on kiva, että paksut langat ovat kehittyneet siitä Mambo ja Jenga -ajasta :DOlen muuten kaivannut villapaidan neulomista jo pidempään ja monesti olen myös katsellut Hyggestä tehtyjä villapaitoja, mutta vielä en ole aloittanut sellaista. Saapa nähdä, että mistä loppujen lopulta aloitan villapaidan, sillä se on melkeinpä nyt laitettava työn alle. Olen haaveillut siitä jo niin pitkään! <3

Nyt mukavaa lauantaita ja nauttikaa marraskuusta! <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti