sunnuntai 24. marraskuuta 2019

Katsaus 10 vuoden taakse - Novita 2008 - ideoita ja inspiksiä

Ideat vol. miljoona. Selasin taannoin vanhoja Novita-lehtiä sillä silmällä, että mitä heitän roskiin ja mitä jemmaisin. Totuushan on se, ettei kaikkea voi säästää, vaikka kuinka haluaisi. Silloin kyselin muuten InstaStoryissa, että mitä vanhoille Novitoille voi tehdä että heittääkö roskiin vai kierrättääkö ja jos niin minne. Suurin osa ihmisistä äänesti säästämisen ja kierrättämisen puolesta, vaikka itse olisin varmaan nakannut lehdet paperiroskiin. Kannattipa siis kysäistä, sillä nyt olen lajitellut lehdet, joista luovun. Vielä pitäisi päättää, että minne veisin ne lehdet. Selailin toki myös lehtiä, ja sain idean, että koostan omat suosikit vuodesta 2008 Syksy -numerosta. Tässäpä niitä nyt sitten tulee:

Ensimmäiseksi valitsin (tietenkin!) tällaisen lasten neulehupparin, joka on kyllä todella lähellä toteutusta. 

Olisi muuten aika ihana tehdä tämä lapselle. Lankana tässä on Novita Kaarna, joka on ilmeisesti jo poistunut, mutta siihen täytyisi vain löytää vastaavanvahvuinen lanka. Joskus vauva-aikana totesin, että hupparit ovat kyllä maailman epäkäytännöllisimmät vauvalle, mutta nyt ne ei enää sitä ole. Kävelevä lapsi on kuitenkin eri asia kuin konttaava lapsi, niin hupparitkin ovat eri juttu. Lisäksi tätä voisi käyttää vaikkapa kesällä, koska tunnetusti Suomen kesä on viileä ;)

Kenelle ei tule yllätyksenä, mitä valkkasin seuraavaksi?

Punainen on kyllä mun lemppariväri, ainakin näin joulun alla ja talvella. Tähän katseeni kiinnittyi aivan heti. Tuo pipo ja tupsu <3 Rakkautta ensi silmäyksellä. Ehkäpä tästä saisin nyt inspiksen mun seuraavaan pipoon. Taannoin kirjoittelin mun piporakkaudesta, niin tässä olisi kyllä aika kiva seuraavaprojekti. Kuinka monta pipoa vain yksi ihminen tarvitsee? Ja lisäkysymys - kuinka monta punaista pipoa? :D

Olen hieman yllättynyt, että valitsin suosikikseni villasukat. Sillä ennen tätä vuotta en ole muuten ollut mikään villasukkaneuloja, mutta tänä vuonna minusta kuoriutui sellainen. Näitä sukkia olen katsonut toteutussilmällä ennenkin, mutta en ole ikinä neulonut näitä. Nämä pitäisi laittaa ehdottomasti toteutuslistalle. Lankana näissä näyttäisi ehkä olevan Novita Nalle eli onnistuisikin aika helposti ja Novita Nallea taitaa löytyä jopa omista kätköistä ;) Oli muuten aika yllätys, kun selasin lehteä, että tällä aukeamalla on myös mun oma ikisuosikki: sieltä alakulmasta se pilkottaa: palmikkosukat. 

Omistan näille sukille vielä oman postauksen, mutta tässäpä on se ohje, jota olen neulonut vaikka kuinka monta kertaa <3. Niin ihana malli ja niin simppeli. Olen muistaakseni tehnyt oman pienen modifikaation kärkikavennuksiin, mutta joskus voisi toki kokeilla ihan ohjeenkin mukaan. Mun mielestä tähän malliin paras lanka on kolmospuikkojen vahvuinen Novita Nalle tai vastaava. Parhaat sukat taisin tehdä Novita Ketosta, joka ilmeisesti poistuu Novitalta ja on akryyliä, mutta niin ihanan pehmeä. Kuitenkin ohut lanka sopii minusta tähän malliin parhaiten. Mietin, että josko tekisi nämä Dropsin Nordista niin tulisikohan millaiset. Eihän se auta kuin kokeilla niin sillä siitä selviää. Saattaa olla että Nord on hieman liian ohut mutta Baby Merino voisi olla aika pop. Tälle mallille omistan vielä myöhemmin oman postauksen, sillä äsken tuli kuvailtua näitä palmikkosukkia ja haluan kertoa näistä enemmän. 

Tarinan opetus on ehkäpä se, ettei kannata ikinä heittää käsityölehtiä pois - antaa vaikkapa ne kierrätykseen tai vaikkapa vanhainkotiin. Sieltä voi löytää helmiä!

Nyt mukavia käsityöhetkiä <3 <3 <3

2 kommenttia:

  1. Meillä on kirjastojen yhteydessä kierrätyshyllyt, jonne kannattaa viedä vanhat lehdetkin. Käsityölehdet lähtevät samantien aina jonkun toisen matkaan. :) Sitten niitä voi toki lahjoittaa Fidaan, Pelastusarmeijaan, mitä näitä hyväntekeväisyysjärjestöjä on. Tai voi laittaa FB-ryhmiin ilmoituksen noudettavista lehdistä.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hei kiitos kivoista vinkeistä näiden lehtien suhteen! :)

      Poista