maanantai 18. marraskuuta 2019

DIY: Itsetehty panta Novita Hyggestä

Innostuin niin Novita Hyggestä, että sain viime viikolla päähäni oman version talvipannasta. Vaikka rakastankin pipoja yli kaiken, niin välillä ne ovat hieman hankalia, jos tykkää käyttää sotkunutturaa tai ponnaria. Liikun varmasti 90 % ajasta joko ponnarissa tai muuten vaan hiukset kiinni. Niinpä tästä inspiroituneena päätin tehdä Hyggestä pannan. Koska Hyggeä oli jäljellä yksi kerä, niin ajattelin, että se riittää pantaan. Ja riittihän se, vaikka sai kyllä mittailla, että tulee sopiva eikä liian iso. 

Päädyin neulomaan pantaan myös helmineuletta. Pelkkä oikea ja nurja ovat aika iisiä, ja halusin siihen jotain spesiaalimpaa. Tämä on siis ehdottomasti yhden illan helppo käsityö ja lankaa kuluu vain yksi kerä. 

Ohje:
Tarvitset yhden kerän Novita Hyggeä ja siihen sopivat puikot. Itse käytin 10 puikkokokoa, joka on muistaakseni ohjesuositus Hyggeen.  Luo 14-15 silmukkaa ja aloita neulomaan sileää neuletta eli oikealla oikein ja nurjalla nurin. Jos haluat ohuemman pannan, niin luo vähemmän silmukoita tai leveämmän niin neulo enemmän. Neulo 8 kerrosta sileää ja vaihda sitten helmineuleeseen. Helmineule on 1o, 1n -neuletta, mutta nurjalla puolen silmukat neulotaan toisinpäin eli oikealla 1o, 1n ja nurjalla samat silmukat 1n, 1o. Näin muodostuu kiva pinta. Neulo helmineuletta myös sama kerrosmäärä kuin sileää kerrosta eli 8 krs. Jatka näin niin pitkään kunnes panta on sopiva päähäsi. Kannattaa siis mittailla välillä ja sovitella. Muista myös, että lanka/panta venyy hieman niin pannan voi jättää tiukaksi. Itse taisin neuloa 4 kertaa sileää ja 3 kertaa helmineuletta. Lopuksi tein pienen "solmukohdan" aloitus- ja loppupään yhdistämiseen eli neuloin pienen sileän tilkun, josta muodostui tuo "solmu" pannan eteen. Tilkku taisi olla 9 silmukan mittainen ja 14 kerroksen mittainen. Päättele langat ja ompele sileätilkku pannan etuosaan ja panta on valmis käyttöön! 


Tämä panta on aika kiva vaikkapa joululahjaksi pantaystävälle! Ja mikä parasta sen neuloo nopeasti ja vaivattomasti.

Mukavaa viikon alkua ja tehdään tästä viikosta paras viikko! <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti