lauantai 8. helmikuuta 2020

Ensimmäinen kirjoneulekokeiluni - helppo ohje ja muita vinkkejä aloittelijoille

En ole koskaan ollut kirjoneuleen ystävä. Kirjoneuletyöt ovat  kauneimpia mitä tiedän, mutta itseltäni ei ole vain koskaan kirjoneule onnistunut. Siis tätä ennen. Kerroin joskus tarinan muumipiposta, joka ei siis päättynyt siihen, että minulla olisi valmis muumipipo. :D Siitä voi jo päätellä, että se kirjoneule ei ole ollut ystäväni ainakaan tähän mennessä. Viime vuonna taisin suunnitella ja neuloa vauvan pienet ystävänpäiväsukat, mutta ei niissäkään nyt varsinaista kirjoneuletta ollut kuin pieni pätkä. Viime kuussa sain vain yksi päivä idean, että haluan neuloa kirjoneuletta ja kyselinkin Instagramissa helppoja ohjeita siihen. No moni ehdotti JonSukkia ja sitä tuoteperhettä, mutta siihen en vielä kyllä taipunut :D Lupasin kyllä valmistautua henkisesti niihin ja ehkä jossain vaiheessa kokeilla niitä. Vielä ei vain ollut sen aika ja ajattelin kokeilla jonkin helpon ohjeen kautta näin ensitöikseni. En sitten heitä hanskoja tiskiin heti, jos vaikka tämä ensimmäinen kokeilu ei onnistuisikaan :DTällainen siitä sitten tuli. Koska rakastan myös tuubihuiveja ja tuubihuivit kirjoneulekokeiluna vaikuttivat helpolta ja yksinkertaisilta, eikä niitä tarvitse neuloa kahta samanlaista, niin päädyin ensimmäiseksi kirjoneuletyöksi tuubihuiviin. Vaikka tein nyt kuitenkin näitä kaksi, koska olin aika innoissani näistä :D

Tässä kuvassa siis ihan eka versio, josta tuli aika kaulanmyötäinen ja isompi on sitten vähän väljempi. Näitä neuloi kyllä todella nopeasti ja siksi varmaan innostuinkin ja tein kaksi!

Tuubihuiveihin sain inspiksen Nelliinan blogista joka nyt taisi viime viikolla jo pakata kimpsut Kodin Kuvalehtien sivuilta. Vinkkaan senkin myös tänne, jos vaikka joku toinenkin saa inspiksen. Aiempia Nelliinan kirjoneulekokeiluja ja mahtavia töitä ihailleena ajattelin, että kyllähän minäkin nyt kirjoneuleesta selviydyn. Harmi, että Nelliina lopetti, mutta täysin ymmärrettävää, sillä jollain tasolla tuntui tutulta. Tämä malli on kyllä ihan superhelppo ja sopii todella aloittelijoille. Ei sitä turhaan Novitan sivuilla ole merkitty helpoksi. Käytin mallina siis tätä Novitan helppoa villasukkakuviota. Ja voi kyllä malli on aivan superhelppo! Jos siis olet aina inhonnut kirjoneuletta, niin kokeile tätä! Se ei ole vaikea ja voit aina valita siihen vain 2-3 väriä. Itse käytin lankana Novitan Artesaania ja tästä tuli ihanan lämmittävä. Tämä huivi on aika kaulanmyötäinen ja sopiikin esimerkiksi takin alle lämmittämään. Koska tämä valmistui niin helposti, niin päätin myös tehdä tästä väljemmän version. Kirjoitan siitä ohjeen ylös, niin voin jakaa sen sitten täällä. Pääni on täynnä kirjoneuleideoita, enkä muuten olisi ikinä uskonut niin käyvän. <3 Mielessä on ainakin myös sukat ja vauvan peitto.

Minun oli aloitettava kirjoneule helpoimmasta päästä ja en nyt sinänsä tiedä, onko tämä nyt täysin kirjoneuletta, mutta minulle se on sitä :D Jos olisin aloittanut jostain vaikeasta kuviosta, niin olisin heittänyt puikot nurkkaan, jos se ei olisi onnistunut. Helposta voi sitten aina siirtyä vaikeampaan kuvioon, mutta vaikeasta on vaikeampi siirtyä takaisin helppoon, jos olet kerran jo tuskastunut :D Sain muuten toisen vinkin kirjoneuleesta, että pitäydy lyhyissä langanjuoksuissa ja siltä pohjalta valitsin myös tämän kuvion. Tästä tekisi niin mieli neuloa myös pipoja, sukkia, ja lapasia. <3 Tuolla Novitan mallissahan on käytetty useita eri värejä, mutta itse pitäydyin tässäkin helpossa mallissa ja tein vain kolmella eri värillä niin ei tule langansotkuja. Se onkin toinen oma vinkkini kirjoneuleeseen; valitse vain 2-3 lankaa!

Oletko kirjoneuleen ystävä? Ja jos olet, niin mikä on sun lempparikirjoneuletyö? Ja hei, saa myös vinkata helppoja kirjoneulekuvioita aloittelijoille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti