keskiviikko 5. helmikuuta 2020

Sukkalaatikko 2020: Tammikuun sukkapari esittelyssä

Päätin sitten kuitenkin osallistua sukkalaatikko2020 -haasteeseen. Pitkään mietin, että osallistunko, ja sanotaanko, että tällä hetkellä kirjoittaessani tätä tekstiä, en ole yhtään varma, saanko haasteen loppuun asti. Tämänkin julkaisu meni nyt helmikuun puolelle. Viime vuonna osallistuin siihen, ja niin kiva kun se olikin osallistua, niin nyt näin jälkikäteen tarkasteltuna, osallistuin siihen hieman suorituskeskeisesti. Ja sitä haluan välttää tänä vuonna. Pelko ( :D ) siitä, että haaste menee kohdallani samalla tapaa kuin viime vuonna, on suuri. Mutta tällä hetkellä kuitenkin uskon, ettei se mene niin. Toinen vaihtoehto on se, etten saa neulottua 12 sukkaparia. Näiden asioiden takia olisin halunnut sukkalaatikkohaasteeseeni jonkin teeman, josta puhuin jo aiemmin. Tähänkään päivään mennessä en ole kuitenkaan keksinyt sellaista teemaa tms. Tai ehkä olen, mutta se teema näyttäytyy vasta sitten, kun kaikki sukat ovat valmiina. Laitoin myös sukkalaatikko2020 neulebingooni ja vuoden lopussa onkin mielenkiintoista katsoa, olenko saanut ruksin tähän kohtaan.

Loin itselleni pienet säännöt (no ainakin mielessäni, jos en muuten) sukkalaatikko2020 -haasteeseen. Ne ovat:

* ei suorituskeskeistä eli sukkien neulomista äkkiä valmiiksi :D
* jokin väriteema/teema tms
* fiilispohjalla
* 1 villasukkapari per kk.


Tammikuun osalta sanoisin, että näitä sääntöjä olen noudattanut. Vaikka teemaa/väriteemaa en olekaan keksinyt, mutta uskon, että se määräytyy tulevien kuukausien aikana, kun nähdään, millaiset villasukat olen neulonut helmi- ja maaliskuussa. Nyt on jo helmikuun sukat jo aloitettu ja voin sanoa, että ne ovat kyllä todella kauniit! Kannattaa välillä kokeilla uusia malleja! Kerron näistä heti, kun ovat valmiit. Tosin näiden pohjaltakaan ei voi kyllä sanoa, että olisi jokin teema tms. Uskon, että teema saattaisi olla kuukausikohtainen teema eikä siten, että koko sukkalaatikossa olisi jokin sama teema. Luonnostelinkin jo vähän kuukausikohtaista teemaa, mutta en ole siitä vielä varma, eikä nyt vielä ole joka kuukaudelle teemaa. Mutta kuten jo sanoin, aika näyttää teeman suhteen.

Näissä kuvissa on kuitenkin tammikuun villasukkapari. Marraskuussa tilasin Novitan Pimeän pussin, josta tuo mustavalkoinen lanka on ja silloin taisin sanoa, etten tiedä yhtään mihin sitä käyttäisin. Halusin ottaa sen käyttöön nyt, ja tällaiset sukat sain aikaiseksi. Jotain väriä halusin laittaa mustavalkoisen langan rinnalle, ja pitkään mietin, että laitanko keltaista vai oranssia. Päädyin sitten keltaiseen. Minusta näistä tuli kivat, vaikka aluksi en ollut kovin innoissani tästä langasta. Saa nähdä mitä keksin vielä langan lopuista vai nähdäänkö joku toinenkin kuukausi samanlaiset sukat :D

Näissä sukissa lanka on siis Novitan Seitsemää veljestä ja resoriksi muokkaantui valepalmikkoresori. Muuten sukkien ohje on taas jälleen kerran omasta päästä kehitelty. Aika perussukat, sanoisin, mutta pienilllä jutuilla sain vähän twistiä niihin.
Osallistutko sinä sukkalaatikko2020 -haasteeseen? Tämä on siis Nonnu Neulojan keksimä haaste, jossa siis neulotaan villasukkia 1 pari per kk ja kerätään ne laatikkoon. Laatikko annetaan vuoden lopussa joko itselle tai lahjaksi ja säännöt ovat sen verran löyhät, että niitä voi muokata itselleen sopivaksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti