lauantai 29. helmikuuta 2020

Kirjavinkit: Helmikuun luetut kirjat

Nyt on vuorossa helmikuun kirjakooste. Kirjat ovat kyllä itselleni tärkeitä, ja olen aina tykännyt lukemisesta. Haluan kyllä ehdottomasti jatkaa tätä kuukausittaista perinnettä ja kertoa teille varteenotettavista kirjoista. Jossain vaiheessa harkitsin äänikirjapalvelusta luopumista, ja onhan se kallis, mutta ainakin vielä haluan jatkaa ehdottomasti. Toivottavasti tekin tykkäätte näistä kirjavinkeistä! Itse olen bongannut helmikuussa aika erilaisista paikoista kirjavinkkejä ja laittanut niitä saman tien kuunteluun ja osasyynä siksi haluan kertoa näitä kirjavinkkejä myös eteenpäin. Vaikka helmikuu on lyhyt kuukausi, niin sain kuitenkin luettua peräti viisi kirjaa.

Kuvan kirjaa ei ole vielä luettu ja sen bongasin paikallisen kirjaston saa ottaa -hyllystä. Kuvan herkut saatu uutuusnäytteinä pandalta.

Perttu Pölönen: Tulevaisuuden lukujärjestys
Tämän kirjan aloitin kyllä jo tammikuussa, mutta nyt helmikuussa sain sen vasta loppuun. Kirja tuli esille suosituksia / muut lukevat -kategoriassa Bookbeatissa ja hetken mielijohteesta valitsin sen. Ja hyvä että valitsin! Kirja on älyttömän hyvä ja erilainen. Jos siis koet eläväsi tällä hetkellä tylsää kautta, niin lueppa/kuunteleppa tämä kirja niin veikkaan, että kohta elämässäsi riittää tarinoita kerrottavaksi ;) No pointtina ehkä se, että meidän pitäisi enemmän tehdä ex tempore asioita, koska parhaimmat tarinat syntyvät aina ex temporeesti. En ollut aikaisemmin kuullut koko kirjailijasta, mutta onpahan Perttu saanut jo aikaiseksi paljon. Ja muuten, Perttu lukee koko kirjan itse, siitä aina plussaa! Mietin pitkään, että mitä kirjoittaisin tästä kirjasta, sillä jotenkin tämän kirjan hyvyys veti myös sanattomaksi. Kirjassa on jotenkin niin paljon hyviä oivalluksia, joita ei ole vain itse oivaltanut, että se vetää sanattomaksi. Tästä kirjasta kyllä täydet 5/5, sillä tämä vain yksinkertaisesti oli paras tähän mennessä. Kirja ei myöskään ole pituudella pilattu, eli muistaakseni reilut 5 h ja taisin kuunnella tämän parissa viikossa. Niin paljon hyvää asiaa mahtui tähän reiluun viiteen tuntiin ja tämä on niitä kirjoja, joita voisin lukea/kuunnella uudestaan. Ja ai niin, jokaisen jaottelun jälkeen on aina ns. kotiläksyt eli ajateltavaa/tekemistä. Niin erilainen, niin hyvä. Vähän tekisi mieli lainata Kismetiä, eli niin hyvä ettei sanotuksi saa. 

Arvosana: 5/5


Karita Tykkä: Hyvä elämä

Tämä Karitan kirja on jo ollut pidempään lukulistalla, mutta nyt vasta sain sen luettua. Olen aika paljon lukenut nyt näitä hyvän olon kirjoja / self help -kirjoja, ja kaikissa varmaan niissä on samantapaisia juttuja. Silti niissä ne samantapaiset jutut ovat aina hieman eri näkökulmasta (kirjoittajan näkökulmasta) eivätkä ne tismalleen samanlaisia ole siltikään. Lisäksi Karitan ääni on kyllä niin miellyttävää kuunneltavaa, että se jos mikä, niin rauhoittaa viimeistään. Osa jutuista näissä hyvinvointikirjoissa toistuvat, mutta itse sain kyllä hyvin paljon irti kirjasta.  Ja onhan se niin, että kun tarpeeksi monta kertaa toistaa asioita, niin ne uskotaan ;) Kirja oli todella kattava ja sen huomasi jo pituudessa, sillä kirja taisi olla lähemmäs 12 h pitkä. Sen kuuntelu kyllä kestää hieman, mutta onneksi on tosiaan nopeutus -vaihtoehto ;) Kirjassa Karita käy läpi aika kokonaisvaltaisesti asioita ja siinä on mm. meditaatiovinkkejä, aarrekarttavinkkejä ja vaikka mitä. Tykkäsin kyllä kirjasta, vaikka sen aloitus minulla kesti. Suosittelisin varaamaan aikaa tälle kirjalle ja rauhallisia hetkiä, kun sitä lukee tai kuuntelee. Suosittelen tätä kirjaa kaikille, jotka ovat kiinnostuneita kokonaisvaltaisesta hyvinvoinnista, sillä kirjassa käydään läpi onnellisuutta, kiitollisuutta, omaa kehoa, kauneutta, terveyttä, ravintoa, ruokaa ja pitkälti siis kaikkea, mikä liittyy ihmisen hyvinvointiin. Kirja myös opettaa meitä hölläämään asioita, jotta emme olisi liian tuomitsevaisia omaa itseämme kohtaan. Esimerkiksi turha tuomita jos et jaksanut koko kympin lenkkiä, kiitä itseäsi siitä että lähdit lenkille. Tai turha soimata itseäsi, jos söit suklaapalan; kiitä itseäsi ettet syönyt koko levyä tai jos söit koko levyn, niin kiitä ettet syönyt kahta levyä. :D

Arvosana: 4/5

Gary John Bishop: Unfu*k yourself 

En muista, että mistä bongasin tämän kirjavinkin, mutta jälleen kerran taas ihan paras kirja ajankäyttöön, itsensä löytämiseen, onnellisuuteen, tehokkuuteen ja vaikka minne. Latasin tämän samantien englanniksi ja suomeksi, ja tällä kertaa sain sen luettua ensimmäisenä suomeksi. Kirjan saattaa kuunnella/lukea parissa päivässä, sillä se on vain reilut kolme tuntia pitkä. Itsellä taisi mennä reilu viikko. Aion myös kuunnella tämän englanniksi ihan vain kielitaidon parantamisen kannalta. En ikinä malttanut lopettaa kirjan kuuntelua, sillä siinä oli todella hyviä pointteja, mitkä pistivät ajattelemaan enemmän ja tahdoin kuunnella koko ajan vain lisää ja lisää. Kirja ei keskity siihen, että positiivisuus tuottaa positiivisuutta vaan oikeastaan siihen, että toimi, äläkä mieti. Kokeile vaikka itsekin, että ala käyttää teen -verbimuotoja eikä aion tehdä. Aion tehdä nimittäin kertoo sen, että et koskaan tee sitä, mutta kun kerrot, että teen tänään, niin teet varmasti :D Tämä nyt oli konkreettinen esimerkki kirjasta. Kirjassa painotetaan sitä, että älä odota oikeaa fiilistä jonkin asian tekemiseen, vaan ala tekemään töitä, jotta se asia toteutuu. Ihan superhyvä kirja siihen, jos mietit suurempaa juttua elämässäsi, etkä oikein tiedä mitä tekisit. Uskon, että tästä kirjasta saat työkaluja siihen! Toki monet asiat ovat monien tekijöiden summia, eikä aina niin yksinkertaista, mutta kirjojen tarkoitushan on motivoida ihmisiä! Itse ainakin sain hurjasti motivaatiota tiettyihin asioihin!

Arvosana: 5/5


Anssi Kiviranta, Matias Mäenpää: EXIT

Alussa sanoin, että bongasin kirjavinkkejä helmikuussa aika erilaisista paikoista, niin tämän kirjan bongasin ex-työkaverin instagramista ja ensimmäinen ajatus oli, että tämän haluan lukea heti. Kun jotain saan päähäni, niin teen sen myös heti. Ja niinpä aloin lukea tätä kirjaa ihan asap! Tämä kirja siis kertoo 15 erilaista tarinaa menestyjistä. Kaikki tarina olivat ihan supermielenkiintoisia ja kirjassa on siis mm. Hoplopin, Eeva Kovasen, Jungle Juice Barin omistajien tarinat. Kirjassa kerrotaan, kuinka ovat päätyneet perustamaan yritykset ja kuinka ovat myös luopuneet niistä eli siitä nimi EXIT. Jokaisen henkilön motto myös kerrottiin, ja minusta se oli ihan supermielenkiintoista kuulla, sillä motto kertoo aina jotain ihmisestä. Melkeinpä jo odotin aina tarinan alussa, että mikähän tämän ihmisen motto on. Musta tuntuu, että vuosi 2020 on kirjojen vuosi, sillä olen niin innostunut kaikista kirjoista ja siksi niitä bongailenkin milloin mistäkin.

Arvosana: 4/5

Veera Vaahtera: Vedet silmissä
Tämän kirjan taisin bongata Bookbeatin uutuuksista tai sitten suositelluista. Tammikuussa olin toki lukenut kirjailijan aiemman teoksen ja pitänyt sitä ihan ookoona. En tiedä, mistä johtui, mutta kirjaan pääsin sisälle oikeastaan vasta puolivälin aikoihin. Joko kirjassa oli liikaa henkilöitä tai jotain muuta, mutta alussa se tuntui vähän sekavalta. Enkä siksi päässyt siihen oikein sisään. Ei tämä huono kirja ollut, juuri sopiva romaani vaihteeksi ja tulen varmasti lukemaan kirjailijan muitakin teoksia. Tykkään välillä lukea sellaisia aivot narikkaan -kirjoja. Vaikka viime aikoina olen lukenut enemmän kaikkia tietokirjoja tai self help -kirjoja tai vastaavia, niin minulla on silti sydämessä aina paikka romaaneille. Niitä on vain niin kiva lukea. Viime ja tässä kuussa olen aina säännöllisin väliajoin ladannut romaanejakin ja se vain kertoo siitä, että tulen lukemaan niitä jatkossakin. Minulla kesti jonkin aikaa tajuta, että kirja kertoi stand upista ja mietin pitkään kirjan nimeäkin. Kirjassa on myös sopivassa suhteessa rakkautta, seurustelua, ystävyyttä sekä myös niitä traagisiakin kokemuksia. 
Arvosana: 3/5.


Olen enemmän kuin tyytyväinen helmikuun kirjasaldoon, kirjoja tuli kuitenkin luettua peräti viisi kappaletta, vaikka helmikuu on lyhyempi kuukausi. Kaikki kirjat olivat ihan supermielenkiintoisia ja erilaisia (!!!) ja minusta kaikista kirjoista voi aina oppia jotakin. Tässä kuussa tuli kyllä luettua kaikenlaisia kirjoja, ja sinne mahtui yksi romaanikin. Välillä kaikkien elämäntaito-oppien lisäksi on kiva lukea romaaneja, niissä rentoutuu ihan eri tavalla kuin muissa. Niinpä monipuolinen kirjamaku on ihan best. En osaa ikinä sanoa, että minkälainen kirjan lukija olen, sillä luen niin paljon erilaisia kirjoja. Kirjoissakin menen vähän go with the flow fiiliksellä ja luen sellaisia kirjoja, joita sinä hetkenä tekee mieli lukea. Parhainta kirjaa on mahdotonta sanoa, sillä oikeastaan niitä parhaimpia kirjoja oli 4 tässä kuussa.


Mitä sinä luit helmikuussa? Ja kerro kirjavinkkisi kommenttiboksiin!


 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti