lauantai 15. helmikuuta 2020

Helppo kirjoneulepipo lapselle

Kerroin viime viikolla ensimmäisestä kirjoneulekokeilusta, ja sanotaanko, että sille tielle jäin <3 Vaikka en nyt vielä ole mitään monimutkaisia kirjoneulejuttuja neulonut, mutta olen aika rakastunut tähän malliin. Ensimmäiseksi kirjoneuletyöksi tuubihuivi oli todella simppeli, ja olihan sitä toki tehtävä vähän vaikeampaakin samasta kuviosta. Tai no, en nyt tiedä, onko pipo tai villasukat vaikeampia, mutta pipoon päädyin yllättäen. Aiemmin taisin muuten sanoa täällä, etten ole neulonut hetkeen pipoa, mutta en ilmeisesti muistanut tätä, sillä olinhan mä neulonut tämän pipon. Tästä piti tulla noin 3-4 -vuotiaalle lapselle pipo, mutta koko kun on hieman mysteeriasia aina, niin tämä pipo on kyllä sopivampi hieman vanhemmalle lapselle. Tuli siis pikkusen liian iso pipo taaperolle :D


Mutta eipä se pipon liian suuri koko haittaa yleensä, kun se lapsi kasvaa ja pipo on sitten seuraavana talvena sopivampi. Kyllähän tämäkin pipo meni ihan hyvin päähän, mutta on se silti vähän liian iso vielä. No on se talvi ensi vuonnakin! 

Olen kyllä vähän kyllästynyt lapsen, varsinkin poikien vaatteissa, ikuiseen tummansiniseen tai harmaaseen, mutta niin vain tein harmaa-valkoisen pipon. Oikeastaan ei ollut oikein muita sopivia lankoja ja halusin neuloa Novitan seiskaveikka Lappi-versiosta edelleen, niin väreiksi päätyivät harmaa ja valkoinen. Ja olen muuten edelleen rakastunut tähän Lappi-versioon lankana! <3 Sininen kun ei oikein olisi sopinut hyvin harmaan kanssa. Olen muuten sitä mieltä, että näissä tämän mallin neuleissa valkoinen on melkein ehdoton. Tästä mallista olen ehtinyt jo neulomaan villasukkiakin ja viimeisemmän parin kohdalla totesin, että olisi pitänyt ottaa vaaleampi sävy harmaan kaveriksi. Haaveissa olisi myös tällainen pipo itselleni ja silloin voisin tosiaan käyttää vähän eri värejäkin. Mutta voipi olla, että sen pipon neulominen jää kyllä syksylle, sillä nyt keväällä tai kesällä ei välttämättä tee mieli neuloa pipoja.

Mikäli siis tykästyt kanssani tähän malliin, niin täältä Novitan sivuilta saat tämän mallikuvion ja värithän voit valita juuri ne, jotka itse haluat! Tässä pipossani oli muistaakseni 92 silmukkaa ja silmukkamäärää arvioidessani käytin jotain ohjetta myöskin Novitan sivuilta. Siinä oli tosin 114 silmukkaa samanvahvuiselle langalle. Eli jos 2-3 vuotiaalle teet pipoa, niin tekisin ehkä 86 silmukalla ja sillä varmaan itsekin kokeilen seuraavalla kerralla.

Neulotko vielä pipoja tänä vuonna vai  oletko jo siirtynyt keväisempiin käsitöihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti