sunnuntai 9. helmikuuta 2020

Helpot lapsen villahousut Neulekekkerit -kirjasta

Vuoden alussa sain vihdoin käsiini tuon Neulekekkerit -kirjan, joka ainakin kirjastoissa näyttää olevan hyvin hyvin suosittu. Eihän siihen tullut kuin noin puolisen vuotta odotettua, mutta voin kyllä sanoa, että on odottamisen arvoinen. Itse asiassa ihan siitä syystä halusin sen ensin kirjastosta ja nyt kun tiedän, millainen se on niin hyvinkin voisin sen ostaa. Siellä oli muutamia pakko toteuttaa neuletöitä, ja tässä ajassa, mitä se oli siis itselläni kirjastosta, niin sain vain yhden neuletyön valmiiksi.


Lapsen villahousut ovat olleet sellaisella kevyemmällä to knit -listalla ja tämän kirjan ansiosta sain ne toteutettua. Ja onpa muuten ihan superiisi ohje, sillä itselläni meni näihin 4 päivää. En tosin muuta neulonut kuin näitä, mutta ihan supernopeasti ne tulee neulottua silti. Tekisin kyllä pari juttua toisin, jos nyt alottaisin. Ensinnäkin tekisin nämä kahdella värillä. Yksivärisenä nämä ovat omaan silmääni ehkä hieman tylsähköt, vaikkakin tykkään kyllä yksivärisistä vaatteistakin. Nämä ovat kirjasta siis Nuoska -villahousut ja kokoja niistä löytyy aina isommillekin lapsille. Kirjassa nämä oli toteutettu raidallisena ja kahdella värillä. Sattuneesta syystä lankakaupassa tuli hieman kiire, enkä oikein ehtinyt miettiä tarkemmin värejä, niin nämä nyt tulivat toteutettua yksivärisinä. Mutta ehdottomasti tekisin nämä seuraavaksi niin, että resorit eri värisellä kun muu osa. Toinen juttu, minkä ehkä saattaisin tehdä, niin pienen solmimisnarun vyötärölle. Pienillä lapsilla housut varmasti pysyvät ja varmasti ehkä isommillakin, mutta itselle tuli vain hetkellisesti mieleen, että pysyvätköhän nämä lapsen päällä. Uskon, että pysyvät, mutta pieni solmimisnaru ei sinänsä ketään haittaisi.

 

Lankana käytin Dropsin Limaa, joka oli aivan uusi tuttavuus itselleni, mutta aika ihanan pehmeätä. Tämä oli vaihtoehtoinen lanka ja lankakaupassa iski piheysmoodi, niin valitsin tämän. Ensisijainen lankavaihtoehto näihin taisi olla jokin Sandnes Gardin ihana lanka, mutta tämä oli puolet halvempaa ja osasyy siihen, että valitsin tämän. Tein nämä koossa 110 ja katsotaan ovatko vielä ensi talvena sopivat housut. Veikkaisin, että ovat, mutta eihän näistä kasvuspurteista lapsella koskaan tiedä. Lankaa taisin ostaa pari kerää vähän liikaa, ja sain vielä tehtyä näistä pienet villasukatkin. Mikä siinä muuten on, että lankaa hyvin harvoin ostaa sopivasti? :D Mutta ennemmin liikaa kuin liian vähän.

Sainpa muuten tästä taas bingoruksin neulebingooni. Bingonihan alkaa täyttyä vauhdilla jo. Saapa nähdä, että milloin saadaan ensimmäinen bingorivi. Joku oli muuten instassa miettinyt, että minkä vetää aina yli, jos valmistunut työ voisi sopia kahteen ruutuun. Itse ajattelin sen niin, että yksi työ = yksi ruutu eli tästä saan siis yhden ruudun, vaikka tämäkin sopisi ainakin kahteen ruutuun. Mutta vedän tästä yli Lapsen villahousut -laatikon. Tämä sopisi siis ainakin kolmeen ruutuun, mutta koska en välttämättä tee enää lapsen villahousuja, niin tämä tulee siihen ruutuun.

Aiotko osallistua neulebingoon ja kuinka monta ruksia olet jo saanut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti