keskiviikko 12. helmikuuta 2020

Miten tehdä täydellisesti istuvat villasukat?

Oletko koskaan kamppaillut kantapään neulomisen kanssa? Entä kärkikavennusten? Oletko joskus tehnyt lahjaksi liian pienet villasukat? Ovatko villasukkasi liian löysiä? No minä ainakin olen varmasti näitä kaikkia. Vaikka villasukkajälkeni onkin parantunut huomattavasti esimerkiksi jo verrattuna viime vuoteen niin tähän olen päässyt vain harjoittelemalla eli tekemällä villasukkia. Olen kuitenkin se ihminen, joka tarkistaa ohjeesta pienetkin seikat ja vieläpä monta kertaa. Nykyisin teenkin perusvillasukkia enimmäkseen ilman ohjetta, mutta silloinkin saattaa tulla pieniä oikosulkuja mietin, että montakos silmukkaa pitikään luoda tiettyyn kokoon. Niinpä olikin kiva saada tällainen neulekirja, jossa kerrotaan seikkaperäisesti villasukkien tekemisestä.

Kirja saatu näytekappaleena Minervakustannukselta.

En ole yleensä ollut mikään kirjaneuloja eli että neuloisin neulekirjoista. Lukuunottamatta nyt Neulekekkerit kirjaa sekä ylla mainittua Täydellisesti istuvat villasukkaa kirjaa. Nyt kun sain mahdollisuuden tutustua tähän viimeiseksi mainittuun kirjaan, niin tartuin innolla siihen. Olen aivan liian kauan ollut antamatta mahdollisuutta neulekirjoille! Kun ensi kerran selasin tätä kirjaa, niin mieleeni tulvi vaikka minkälaisia ideoita esimerkiksi sukkalaatikkosukkien parissa ja valinta olikin vaikea. Olisin nimittäin halunnut tehdä tästä kirjasta helmikuun sukkaparin! Mutta koska en ihan täysin ehtinyt tutustumaan tähän kirjaan, niin päätin, että valitsen sitten myöhemmille kuukausille tästä kirjasta sukkaparin tehtäväksi. Sillä tämä kirja vaatii huolellisen perehtymisen ja suosittelenkin, että kirja luetaan, kuten kirjat yleensä :D Hassua sanoa näin, mutta yleensä olen tottunut selailemaan neulekirjoja enkä niin täysin perehtynyt lukemalla niihin. Kirja on todella asiapitoinen ja siinä neuvotaan huolellisesti kaikki villasukkien tekemisestä. Nimensä veroinen kirja siis! Jos siis kamppailet jonkin osa-alueen kanssa villasukissa, niin suosittelen tsekkaamaan tämän kirjan! Vastaus voi löytyä täältä! En ole itse vielä kovin tarkasti ehtinyt perehtymään kirjaan, mutta ajattelin nyt kuitenkin kirjoitella ensifiiliksiä kirjasta.

Maaliskuun tai huhtikuun sukkaohjeen aion valita tästä kirjasta. Seuraavaksi ajattelin vilauttaa hieman suosikkejani kirjasta.

Näihin sukkiin ihastuin heti ensisilmäyksellä ja melkein jo harkitsin niiden aloittamista. Kunnes sitten selailin kirjaa lisää, ja sieltä paljastui yhä enemmän kauniita malleja. Olen jo aiemmin kertonut, kuinka rakastan palmikoita, ja siksipä varmaan ihastuinkin näihin heti. 

Kirjoneulesukat ovat kyllä niin kauniita kuten tämäkin pari. En ehkä ole vielä tällä tasolla, että osaisin neuloa nämä sukat, mutta tähän ehkä voisi todeta ehkä jonain päivänä. Jos nyt tekisin neulebingon, niin laittaisin varmasti nämä sukat siihen <3 Luulenpa, että nämä sukat teen vielä jonain kuukautena. Jos rakastan palmikoita, niin myös pitsisukat ovat juttuni! 
Tässäpä kolme omaa suosikkiani kirjasta. Malleja oli toki enemmänkin, mutta en halunnut tehdä tästä kilometripostausta, niin ajattelin esitellä vain muutaman suosikkini. Mutta omat vinkkini tähän kirjaan ovat ne, että lue kirja ajan kanssa läpi, niin näin saat siitä paremman kuvan. Kirjaa on toki ihana selailla ja katsella kauniita sukkia, mutta sitten kun aion tehdä tästä villasukat, niin olen kyllä tutustunut siihen tarkemmin. Tämä siksi, että myös ohjeet aukeutuvat paremmin, kun siihen kirjaan on perehtynyt hyvin. Nyt todellakin aloin haaveilla näistä pitsisukista, sillä en ole todella pitkiin aikoihin tehnyt mitään pitsisukkia tai ainakaan muista, että olisin tehnyt! :D

Tykkäätkö neulekirjoista?

2 kommenttia:

  1. neulekirjat on ihania,mutta nykyisin olen ryhtynyt suunnittelemaan myös itse omaksi ilokseni.

    VastaaPoista