lauantai 16. joulukuuta 2023

Lankajoulukalenteri tähän asti

Lankajoulukalenteri on kyllä paras joulukalenteri ikinä. Viime vuonna omistin sellaisen ensimmäistä kertaa, ja tänä vuonna toista kertaa. Toki ymmärrän, että kaikki eivät välttämättä ole innoissaan minivyyhdeistä ja onhan nämä todella kalliita. Mutta tietyllä tapaa haluan ajatella, että tuen samalla kotimaisia lankavärjäreitä ja uusia ammatteja tässä maailmassa. Langanvärjäystä on varmasti ollut aina, mutta moni suomalainen värjäri toteuttaa siinä myös omaa intohimoa ja unelmaa samalla kun työllistää itsensä. Se, jos mikä, on ihanaa!

Viime vuonna minulla oli Mokku Yarnin kalenteri ja jotenkin ajatuksissa niistä oli neuloa raitapaita. Ihania minivyyhdeistä neulottuja paitoja oli näkynyt somessa todella paljon ja ne olivat todella kivannäköisiä. Mutta enpä neulonut paitaa. Jotenkin se värimaailma alkoi hahmottua joulukuun kuluessa ja ei niistä pelkistä vyyhdeistä olisi saanut itselle sopivan väristä paitaa. Mutta ei hätää, aika nopeasti sain inspiraation neuloa ne huiveiksi. Kaiken kaikkiaan lankakalenterista tuli kolme huivia ja yhdet lapsen sukat. Piti myös julkaista useampi ohje niistä, mutta julki sain vain yhden ohjeen. Ehkäpä ne muutkin näkevät päivänvalon vielä joskus.

Verano-huivin ohjeen löydät mm. verkkokaupasta

Tänä vuonna halusin jonkin toisen värjärin ja no, koska värit ovat ihania, niin päädyin Freija Yarnin kalenteriin. Tiesin, että vyyhdit tulevat olemaan todella värikkäitä. Tällä hetkellä ei ole oikeastaan mitään tarkkaa ideaa, mitä näistä neuloisi. Mutta luotan kyllä, että ne saa neulottua ja niistä tulee jotain aivan superihanaa. Mielessä on jopa käynyt jonkinlainen raitapaita (taas) siten, että ottaisi jonkin toisen langan harmaana, tai mustana tai jokin vaalea sävy ja tekisi näillä väreillä pienet raidat. Leenin Rai rai -ohje tai jokin muu vastaava. Mikäpä olisi kiva lanka näiden kaveriksi? Sellainen budjettiversiolanka, eli ei kovin kallis, koska paitaan kuluu lankaa jonkin verran. Harmaa olisi hyvä vastakohta ja paita ei olisi liian värikäs. 

Luukut 1-11.

Veikkaan, että yhdet sukat tulee ainakin näistä neulottua, mutta huiveina ei välttämättä näe näitä vyyhtejä tällä kertaa. Ehkäpä se kokonaiskuva täytyy saada kalenterista, jotta tietää, miten ja mitkä vyyhdit yhdistää toisiinsa. Ehkäpä myös osa näistä vyyhdeistä voisi toimia hyvin lapasmuodossa. Tämä kalenteri on myös yllättänyt, sillä nuo moniväriset vyyhdit ovat todella taidokkaita ja tulipa fiilis että wau, oho mikä vyyhti :D Värejä ei ole puuttunut tästä kalenterista ja Freija Yarnin kalenterit ovat kyllä heille, jotka pitää neonväreistä ja värikkäistä vyyhdeistä. Lähes jokainen luukku on saanut sellaisen wau efektin. Todella yllätyksellisesti värjätty värejä näihin vyyhteihin. Edes nuo sinertävät ja tummat vyyhdit eivät aiheuta kielteisiä fiiliksiä, vaikka sininen ei ole kovin suosittu väri itsellä. Noista tummista vyyhdeistä voi aina neuloa esimerkiksi miehelle tai lapselle sukkia. 


Luukut 12-15.

Tässähän ei nyt vielä ole kaikki vyyhdit, mutta halusin jo tehdä tällaisen pienen koosteen kalenterista. Mieli tekisi aloittaa jotain jo, mutta ehkäpä se vaan täytyy odottaa aattoon asti. Tykkään todella paljon tästä kalenterista ja jos ensi vuonna en keksi mitään uutta lankakalenteria, niin voin aina valita Freija Yarnin. Koska lankajoulukalenteri on kallis hankinta, niin nämäkään eivät saa jäädä pölyttymään hyllyyn, vaikka ovatkin kauniita, ja yleensä olen aina päättänyt, että ennen uutta kalenteria edellisen kalenterin vyyhdit täytyy olla neulottu. Eli näissä on nyt noin vuosi aikaa neuloa jotain ihanaa ja värikästä :D

Jouluaatolle kalenterissa on extra luukku eli jouluaattona saa avata kaksi pussia. 

*****

Vinkkaan vielä tähän loppuun Helsingissä olevan lanka pop upin. 

Jouluinen lanka pop up Rauhankatu 7, Ateljee Herne. Sieltä löytyy näitä seuraavia lankoja: Lanitium Ex machina, Laurelknits, Skeinfinity, Lammas yarn company ja lankaputiikkisilmukan lankoja. 

Avoinna: 15.12-22.12 arkena 15-20 ja viikonloppuisin 11-18. 

Nämä tiedot löytyy Instagramista @lammasyarncompanyn tililtä. Ajattelin mennä itsekin käymään jossain välissä ja toivotaan että ehdin sinne. Vaikka yhtään lankaa en kyllä tarvitse :D Harvemmin vain pääsee näkemään livenä esimerkiksi Skeinfinityn ja Laurelknitsin lankoja, jotka ovat itselleni tuttuja Instagramin puolelta. Muutkin langat kyllä kiinnostaa.

*****

Mitä sinä neuloisit minivyyhdeistä tai muista lankakalenterin vyyhdeistä? Aiotko mennä käymään lanka pop upissa?

2 kommenttia:

  1. Upeat on värit Freija Yarnsin kalenterissa. Lienevät 20 gramman vyyhtejä?
    Kiitos vinkistä pop-upista - saatanpa käydä. Tuomaan markkinat kävin jo mutta 15.12. aukesi Vanhan ylioppilastalon joulumarkkinat, joten ehkä yhdistän nuo kaksi.
    Minivyyhdit voivat tulla käyttöön lapasiin tai vaikka kauluriin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, 20 g vyyhdit.
      Kyllä nämä varmaan tulee useampiin neuletöihin neulottua ja lapaset ovat hyvin todennäköinen vaihtoehto. Varmasti sukkiakin tulee.

      Poista