tiistai 19. joulukuuta 2023

Tiina Mahlamäki: Neuloosi

Tässäpä yksi kirja neulomisesta. Sain jokin aika sitten kirjan Into-kustannukselta ja tottahan toki halusin lukea kirjan, joka kertoo neulomisesta. Kirja ei ole romaani vaan enemmänkin tietokirjamainen kirja neulomisesta ja kaikesta siihen liittyvästä. 

Kirjan kansi on aivan ihana. Simppeli ja hellyyttävä. Se kuvaa hyvin kirjan aihetta. Kirjan takakannessa muuten lukee, että kirja, joka saa tarttumaan puikkoihin. Hmmm, no sitä en ehkä halua, sillä puikot heiluvat nykyään jo ihan tarpeeksi paljon. :D Ehkä kirja on suunnattu myös ei-neulojille, sillä kovin paljon kirjassa on tuttua asiaa ainakin itselle. Aloitin lukemaan kirjaa tottakai heti, ja pari muuta keskeneräistä kirjaa saivat nyt jäädä hetkeksi odottamaan. Kirjan ensisivuilla tuli tunne, että haluan kirjoittaa myös oman kirjani omasta neulematkastani (kustantajat, saa ottaa yhteyttä :D ), mutta en sitten tiedä, olisiko se kovin mielenkiintoinen. Ehkä siihen pitäisi saada jokin omannäköinen teema, jotta se olisi houkutteleva. :D

No niin, takaisin tähän kirjaan. Kirjan sisällysluettelosta jo näkee, että kirja kertoo laajasti eri neulomiseen liittyvistä asioista, kuten esimerkiksi neulomisen opettelusta, traumatisoivat koulun käsityöt, islantilaisneulebuumista, pandemia-ajan neulomisesta, neuleyhteisöistä, Facebookin neulontaryhmistä ja vaikka mistä. Kirjassa sivutaan myös neulomisen historiaa ja enpä tiennyt sitä, milloin esimerkiksi palmikot ovat syntyneet. En pidä kovin paljon historiallisista asioista, koska en jaksa keskittyä menneeseen vaan tulevaan, mutta tätä luki ihan mielellään - joskin historiaosuus oli aika pitkä osio, ja saatoin hieman pitää sitä tylsänäkin. Takakansitekstissä sanotaan, että kirja avaa neulomista lempeän huumorin sävyttämänä. Mutta ihan täysin en tätä huumoria aina löytänyt, joissain kohti se on aika selvää, mutta kirja on aika tietokirjamaista tekstiä. Kirjassa kerrotaan neulomisen kaikista ilmiöistä kuten esimerkiksi termi lankahamsteri, neulehyväntekeväisyydet, neulesome yms. Kerrotaanpa kirjassa myös villapaidan valmistumisesta kaiken muun tiedon ohella.

Kaiken kaikkiaan on ihana, että neulomisesta tehdään kirjoja ja tämä kirja löytyy myös äänikirjapalveluista. Kirja taitaa olla muuten Neulojat Ry:n lukupiirin seuraava kirja, jota käsitellään tammikuussa. Taitaapi kirja löytyä myös kirjastoistakin jo. 

Oletko tutustunut jo tähän kirjaan ja aiotko lukea/kuunnella? Tämä kirja on aivan ihanaa, kevyttä luettavaa joulun ajalle. 

8 kommenttia:

 1. Minä kuuntelin tämän kirjan ja tykkäsin kyllä. Heti perään sain kirjastosta Laura Honkasalon Kotikutoista. Siinä oli sen verran paljon samaa asiaa, että lueskelin vähän sieltä täältä. Hienoa, että käsityöasiat ovat näin esillä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! Tuota kirjaa en olekaan lukenut, ehkäpä se täytyy laittaa varaukseen vähän myöhemmin, niin ei tule saman tiedon määrää heti peräkkäin :)

   Poista
 2. En ole huomannut tätä kirjaa ennen, mutta kiitos vinkistä, nyt se on minulla äänikirjapalvelun kuuntelulistalla :)
  OIkein ihanaa joulun aikaa sinulle 🤍

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva että sain uuden kirjan kuuntelulistalle. Tämä on kyllä kevyttä kuunneltavaa niin mieli lepää. Kiitos ja samoin sinulle :)

   Poista
 3. Vai että Neuloosi!😅 Tohtiskohan tuota lukea, että ei vaan tunnistaisi itseään😇😁En ole paljoa neulomisaiheisia kirjoja lukenut, mutta ehkäpä se olisi minunkin aika niitä selailla👍t. Irkku

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kokeile niin saatat tunnistaa :D Tai jos kuuntelet mieluummin kirjoja niin löytyy myös äänikirjapalveluista. Voisin kuvitella että on myös kevyttä kuunneltavaa ja tulee kuunneltua nopeastikin!

   Poista
 4. Neuloosi :D Oih, tuttu oireyhtymä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, kiva kuulla! Taitaa olla monella aika pysyvä diagnoosi :D

   Poista