lauantai 30. joulukuuta 2023

Ensi vuoden suunnitelmia ja kuinka kävi neulebingolle?

Vuosi on taas siinä pisteessä, että saa miettiä ensi vuoden neulesuunnitelmia, jos haluaa. Olen jo pari viime vuotta tehnyt neulebingon, mutta nyt se saa jäädä. Aika aikansa kutakin ja uusia juttuja ensi vuodelle. Nimittäin en edes tiedä, milloin viimeksi olen vilkaissut neulebingoon. Varmaan joskus keväällä. Asiat, joita sinne on kirjoitettu, eivät ole enää relevantteja, joten miksi tehdä sellaista, kun ei se oikein enää palvele neulomista tai ole fiilisteltävä juttu. Siirsin aina rukseja seuraavalle vuodelle, ja nyt on aika luopua niistä. Joskus taas voi laatia neulebingon, jos tuntuu siltä. Tätä postausta varten kurkkasin, että mitä olin laittanut neulebingoon ja tuliko bingoja. Kyllä siellä yksi bingo on, en oikein muista edes, mitä olen tarkoittanut "1 wip valmiiksi" tai mitä keskeneräisiä tähän pitäisi katsoa, mutta sovitaan, että keskeneräisiä on tullut valmiiksi. Ei neulebingoa ensi vuodelle, mutta muita kivoja juttuja tulee!

** Lapasboksi. Tämä tietenkin on yksi suunnitelma ja jännittää, että miten saan neulottua 12 paria lapasia. Yritän itsekin siis neuloa reaaliajassa tämän lapasboksin lapaset, ainakin suurimmaksi osaksi.

** Lämpötilasukat. Tästä kuulin ensimmäistä kertaa jostain neulekanavalta termillä lämpötilapeitto. Suunnittelin sellaista, mutta totesin myös, että se olisi liian iso työ. Sen keskeneräisyys saattaisi alkaa myös ahdistaa jossain vaiheessa vuotta ja lisäksi peittoa varten joutuisin tilaamaan lisää lankaa. Niin ihania kun langat ovatkin, mutta tällä hetkellä lankojen tilaaminen ei ole houkuttelevaa, koska oma lankavarastokin on aika iso. Siispä lämpötilasukat kuulostaa pienemmältä projektilta ja niillä voi kokeilla, miten homma toimii. Saattaa myös löytyä omasta lankavarastosta värejä. Olen jo suunnitellut jonkin verran tätä projektia ja neulomaan alan heti, kun olen kirjannut ensimmäisiltä kuukausilta lämpötilat ylös. Päätin kirjoittaa ensin lämpötilat ylös, niin sitten voi neuloa enemmän kuin yhden tai kaksi kerrosta. Tammikuun sukat neulotaan siis mahdollisesti helmikuussa ja helmikuun sukat maaliskuussa joten ihan heti tammikuussa tästä ei tule valmiita sukkia, mutta kerron niistä blogissakin heti kun ovat valmistuneet. 

** Keväälle keksin jo kivan yhteisneulonnan, mutta näitä sukkia ei ole vielä aloitettu, joten tästä lisää myöhemmin, jos on toteutuakseen. Toisaalta aloin myös miettiä, että onko yhteisneulonta ja lapasboksi vähän liikaa samalle vuodelle. No, katsotaan!

Nuo Novitan vyötteet olivat kivoja, joita sai laittaa lahjasukkien ympärille. Kaikki palmikkosukat menivät joululahjoiksi. 

** Haluaisin neuloa edes jonkin paidan ensi vuonna, tähän voisi käyttää joulukalenterin minivyyhtejä, mutta en tiedä, toteutuuko tämä tänäkään vuonna. Paita olisi ylhäältä alas neulottava raglan paita, koska sellainen nyt houkuttelee eniten. Toivottavasti saisin vähän eteenpäin paitasuunnitelmia ja paidan puikoille. Sain joululahjaksi ihanan neulekirjan ja sieltä on mielessä yksi paita, johon olisi langatkin jo kotona. Katsotaan!

** Lisäksi viime aikoina on alkanut kiinnostaa myös neulemekot, mutta jospa ensin se paita. Neulemekot ovat olleet mielessä jo pitkään, neulebingossakin niitä oli useampia. Instagramissa putkahtelee kivoja neulemekkoja feediin vähän väliä, joten se on varmasti selkeä merkki. :D

** Hyväntekeväisyysneulonta. Varmasti ensi vuonnakin tulee osallistuttua eri keräyksiin, mutta syksyn ja joulun hyväntekeväisyysputken jälkeen tuli vähän tunne, että voisi vähän hidastaa niiden suhteen neulomista. Taisi olla muutama keräys liikaa. Omien mallien suunnittelun välissä tarvitsee helppoja neulomuksia ja näillä helpoilla välitöillä olen neulonut sellaisia sukkia tai lapasia, joita voi laittaa neulekeräyksiin. Mutta jouluna tuli pieni väsymys näiden suhteen ja ensi vuonna täytyy ehkä vähän hidastaa tahtia. Voisin tehdä enemmänkin niin, että neuloisi kivoja karkkisukkia vuoden mittaan, joita voisi paketoida tulevan joulun keräyksiin yhdessä makeisten kanssa. Tänä jouluna otin varastosta parit Fazer-sukat ja laitoin ne pakettiin ja se oli ihanista ihanin idea. 

Tässäpä näitä tämänhetkisiä ajatuksia ensi vuoden suunnitelmista. Rennosti joka tapauksessa, toteutuu tai ei, mutta kiva näitä on listata. Ainakin tuo lapasboksi ja lämpötilasukat ovat sellaisia, joista olen innoissani. En oikein osaa tehdä tämän tarkempia neulesuunnitelmia, sillä ajatukset ja fiilikset kuitenkin muuttuvat matkan varrella ja aina tulee uusia juttuja. Joten rennosti vain eteenpäin!

Onko sinulla jo neulesuunnitelmia ensi vuodelle? 

4 kommenttia:

  1. Minä odotan kovasti sitä lapasboksia. Olen vähän kyllästynyt sukkiin ja nyt kiinnostavat pipot ja lapaset ja ehkä muutama huivi. Lankoja riittää näihin tarkoituksiin oikein riittävästi.
    Hyvää Uutta Vuotta sinulle ja kiitos tämän vuoden blogikaveruudesta.

    VastaaPoista
  2. Todella kauniita sukkia ja taidokkaita palmikoita (https://enkulinkasityot.blogspot.com/)

    VastaaPoista