perjantai 22. joulukuuta 2023

Raitalankajonit - helpot kirjoneulevillasukat

Olin jostain kumman syystä laittanut kirjastosta (uudelleen?) varaukseen Jonna Kalliomäen Parhaat mallit -kirjan syksyllä. Olen aiemmin 'lukenut' tätä neulekirjaa, mutta jostain syystä se tuli nyt uudelleen varatuksi. Sehän oli tietenkin ilmiselvä merkki, että kirjasta pitää myös neuloa jotain. Vaikka aluksi ajattelinkin selata kirjaa ja nauttia ihanista malleista, puikoille pääsi kuitenkin raitalankajonit. En ole neulonut paljon pitkiä kirjoneulevillasukkia, koska olen kokenut ne liian vaikeiksi itselleni. Ensimmäiset JonSukat olivat Valentinat ja niiden myötä tajusin, ettei pitkien kirjoneulevillasukkien neulominen ole vaikeaa ollenkaan. Siis ainakaan JonSukkien. Ja nyt myös ymmärrän, miksi niin moni kirjoneulealoittelijakin tykkää neuloa Jonnan sukkia. Lankakorissa on pyörinyt pitkään raitalankakerä ja vajaa raitalankakerä enkä ole oikein keksinyt niille mitään käyttöä niin tämä malli on oikein sopiva raitalangoille.


Näistä tuli kivat ja omasta mielestä jopa niin kivat, että voisin antaa nämä jopa lahjaksi jollekin. Mahtuvat omaan jalkaan ja lämmittävät kivasti. En tosin tiedä, että jäävätkö nämä itselle vai saisinko annettua nämä jollekin lahjaksi. Moni kun ei välttämättä tykkää pitkistä kirjoneulesukista. Malli on myös todella helppo ja ymmärrän myös sen, kun sanotaan, että kirjoneuleeseen jää koukkuun. Näissä varsi tulee neulottua melkein yhdeltä istumalta, jos aikaa on vain tarpeeksi. Loppuosa onkin sitten helppoa neulomista ja onnistuu lähes missä vaan. Mustan neulominen ei ole suosikkini, mutta onneksi sitä ei ole yksinään kuin kantapää, kärki ja resori eli aika pienet osiot kokonaisuudessaan. Tein kuviot ohjeen mukaan, mutta malli ei ole mitenkään tarkasti ohjeesta seurattava ja esimerkiksi jalkaosion voi neuloa ilman ohjetta. Kärkikavennuksiksi tein sädekavennukset, koska se on minusta kivempi kuin nauhakavennukset. Jalan raitaosuudessa tein kuten Jonnakin nuo värinvaihdot ja ne onnistui aika hyvin. Muuten en tykkää neuloa kovin paljon yhden tai kahden värin raitoja juuri tuon värinvaihdon takia.


Kirjasta tuli katsottua toinenkin malli, mutta sitä en ehtinyt saamaan puikoille laina-ajan puitteissa. Joten se nyt jäi seuraavaan kertaan. En varmaan olisi vuosi sitten uskonut, että neulon pitkiä kirjoneulesukkia, mutta niin vaan sitä innostuu, kun malli on helppo.

Mitä sinä neuloisit raitalangoista?

Jouluaattokin alkaa olla jo nurkan takana. Kurkkaa blogiin jouluaattona, niin täällä on jonkinlainen yllätys varsinkin teille, jotka tykkäätte neuloa vauvan sukkia! Toki säilyy se täällä joulun ylikin, jos aatto menee muissa puuhissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti