tiistai 12. joulukuuta 2023

Neuleohje: Niina palmikkosukat ja -lapaset, lapsen koko

Tämä neuleohje juontaa juurensa syyskuulle, sillä silloin oli eräät myyjäiset, jonne halusin neuloa jotain. Etsin jotain helppoa lapsen palmikkosukkien ohjetta (muista kuin omista ohjeista) mutta koska sellaista ei siihen hetkeen löytynyt, oli siis neulottava omasta päästä helpot lapsen palmikkosukat. Alun perin näistä ei pitänyt tehdä ohjetta, mutta koska lapasmaniassa neuloin myös yhteensopivat palmikkolapaset, ja tuli tunne ohjeeseen, niinpä kirjoitin sellaisen. Lapsen helppoja palmikkosukkia ja/tai lapasia ei ole koskaan liikaa, ja näiden neulominen menee melkein hyvää sarjaa katsellessa. 

Sukat ovat menneet jo eteenpäin myyjäisissä, niinpä kuvat ovat syyskuulta ja teemaan sopivia lumikuvia näistä sukista ei nyt ole. :D Nämä ovat varmaan ensimmäinen sukkapari, joista ei ole jäänyt itselle mallisukkia. Välillä on pakko ehkä tehdä näin, sillä oma suunnittelulaatikko alkaa olla täysi, ja kaikista ei ehkä voi pitää mallikappaleita. Näissä sukissa koko on noin 26/27, mutta jalkaosaa pystyy neuloa helposti pidemmäksi, lapsen jalan koon mukaan. Lapaset puolestaan ovat kokoa S, lapsi / pieni koululainen, noin 6-9 -vuotias. Molemmat neuloontuvat helposti vaikkapa jotain sarjaa katsellessa, eli nämä ovat helpot palmikkosukat ja lapaset. 

Ohje löytyy

verkkokaupastani

Lankajengistä

Ravelrystä

Viime aikoina on ollut aika iso palmikkofiilis ja kaikenlaista palmikkojuttua on taas syntynyt. Mutta niistä lisää myöhemmin ajallaan.

Tykkäätkö sinä neuloa palmikkolapasia ja/tai -sukkia lapsille?

2 kommenttia:

  1. Kiva on lapasmalli. Jännityksellä odotan lapaskalenterin alkamista. Nyt yritän selvitä jouluksi tarkoitetuista sukista.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Alkaa jo itseäkin jännittää ja vielä muutamia juttuja tehtävänäkin siinä.

      Poista