sunnuntai 17. joulukuuta 2023

Adventtikalenteri: 3. luukku - Luminella palmikkopanta ilmaisohje

Se on kolmannen adventtikalenterin luukun aika. Tällä kertaa vuorossa on ilmaisohje palmikkopantaan. Tähän idea taisi tulla marraskuussa, jolloin käytin aika paljon neulepantoja ja oli vaikeuksia siirtyä pipoon. Oikeasti kaikki pipot taisi olla vielä talviunessa ja neulepanta oli helppo napata aamulla mukaan. Tuolloin käytin yhtä pantaa, josta piti tulla joskus ohje, ja se pyöri hieman mielessä, koska en ole kirjoittanut ohjetta siitä. 


Tälle pannalle hain nimeä Instagramin puolella, koska ei vain ollut alussa mitään ideaa nimestä. Ehdotuksia tuli hurjan iso määrä (kiitos niistä kaikille!) ja siitä se sitten lähti muotoutumaan. Polku -nimet olivat suosittuja ehdotuksia, mutta koska olen jo nimennyt pipoja polkumaisiksi, niin tätä en vaan voinut nimetä enää sillä. Yhtenä kauniina marraskuisena päivänä lopullinen nimi tuli mieleen: Luminella panta. Koska lumihan tästä tulee myös mieleen. Tämä panta on neulottu kaksinkertaisella Dropsin Lima -langalla, mutta pannan voinee neuloa esimerkiksi Novitan Isoveli-langalla tai muulla sopivalla ja vastaavalla langalla.

Ohje löytyy:

Ravelrystä

Panta on helppo ja siinä on aina oikein neulosta ja palmikkoa. Kierre saattaa näyttää vaikealta, mutta loppujen lopuksi ei ole niin vaikea. Laitoin myös kuvalliset ohjeet tuohon kierteeseen. Tämä panta saattaa valmistua jopa yhdessä illassa ja senhän ehtii mahdollisesti tehdä vielä joululahjoiksi. 

Millä värillä sinä neuloisit tämän pannan?

Mukavaa 3. adventtia ja nautinnollista ja rentoa tulevaa jouluviikkoa! 

2 kommenttia:

  1. Minäpä kävin lataamassa tuon ohjeen, kiitos siitä. Pantoja saatan tehdä kunhan näistä keskeneräisistä sukista pääsen. Sitten tuntuu, että en tee sukkia kyllä vähään aikaan.

    VastaaPoista