torstai 14. joulukuuta 2023

Helsinki Urban Yarn Fest

Kerrankin pääkaupunkiseudulla on neuletapahtuma tai lankojen pop up myynti. Sinne oli tietenkin pakko suunnata, koska paikalla oli sellaisia lankakauppiaita ja värjäreitä, joiden lankoja en ole päässyt katsomaan livenä. Tapahtuman tiedot herätti alussa pientä närkästymistä, siis somen puolella, kun tapahtumasta julkaistiin ensitietoja. Ymmärrän täysin, että joillekin se tuli yllätyksenä ja oudompana asiana, että piti varata jokin aika, jolloin käy paikalla, emmehän me ole tottuneet tällaiseen. Onhan se tietenkin itselläkin vaikea miettiä aikaa, jolloin menee, mutta toisaalta eihän se tavallaan poikkea siitä, kun näkee vaikka ystävän tms ja sopii silloinkin tietyn ajan. Täytyy kyllä sanoa, että ihanaa, että tällaisia tapahtumia tai pop uppeja järjestetään myös pääkaupunkiseudulla ja ihanaa, että se ensiaskel on otettu. Tästä voidaan siirtyä suurempiin ja tehdä vuosittainen tapahtuma eli toivottavasti tapahtuma saa jatkoa! Joskus se ensiaskel näihin on otettava ja nopealla aikataululla ja nollabudjetilla ei saada kovin suurta tapahtumaa järjestettyä. Iso kiitos siis järjestäjille, että aloitte järjestämään tällaista tapahtumaa ja järjestitte ilmeisesti todella pikaisella aikataululla tämän! <3

Paikalla oli Nurja, Kettu yarns, Ilo Finland, Säie wool ja Lammas yarn company (ja oliko vielä joku muukin?) ja meet ja greet tapahtumassa Ronja Hakalehto. Olipa kiva nähdä toista neulesuunnittelijaa, ja Ronjan malleja ihan livenä asti.

Aikaisemmin samalla viikolla sain aivan topkymppi-idean, johon ajattelin hankkia langat täältä tapahtumasta. Ideasta lisää ensi vuoden puolella ja sainkin kun sainkin hankittua langat siihen. Tai ensimmäinen mallikappale on jo neulottu, mutta suuremman koon aion neuloa täältä ostetuista langoista. Täsmäostoslistalla oli Nurjan ja Kettu Yarnsin langat. Kuinkas sitten kävikään?

Tila oli pieni ja intiimi ja ei sinne yli 20 ihmistä olisi kerralla mahtunutkaan eli ymmärrys täysin maksimihenkilömäärälle ja turvallisuudelle. Olin hyvissä ajoin ennen omaa aikaani ja mitään jonoja ei ollut ja astelin suoraan sisään. Paikka on ilmeisesti valokuvastudio ja toimi ihan kivasti lankojen pop up paikkana. Ei ollut ruuhkaa ja sai ihastella hyvin lankoja. Sai myös halutessaan jutella muiden neulojien kanssa että yksin ei kuitenkaan tarvinnut olla siellä. Ajat meni jotenkin niin, että 45 min oli varattu aina aikaa kävijälle. Tila oli kuitenkin sen verran pieni, etten itse ainakaan siellä saanut kulutettua koko 45 minuuttia. Pieni kiertely, ostokset, ihastelu ja matkan jatkaminen eteenpäin. Tässä näette vielä ostokset:

Aika keväisissä tunnelmissa olin jo, kun valituksi tuli vaaleita ja hempeitä sävyjä. Kettu yarnsilla oli muutamat vyyhdit jo lähes loppu (1 kpl jäljellä) ja ensin silmät tietenkin osui niihin, joita oli vain 1 kpl. Sellainen ihana joulunpunainen Kettu Yarns vyyhti oli yksinäisenä ja siitä olisi tullut jotain ihanaa jouluista. <3

En ostanut loppujen lopuksi Nurjan ständiltä mitään ja yllärinä tuli Aaran ostokset. Paljon ei voinut ostella, koska näihinkin meni aivan liikaa rahaa. Mutta koska idea on jo valmiina niin ei muuta kuin neulomaan. Oon aika innoissani tästä suunnitelmasta. Se on ihana. <3 Toivotaan, että se idea toimii näille langoille. Lisäksi katselin Säie woolin projektipusseja, mutta ehkä en sellaista tarvitse, kun muita projektipusseja on jo pari ja lisäksi aiemmin olen ostanut Säie woolin kangaskassin projektikassiksi. 

Kumman värin sinä näkisit huivina? Paljastettakoon, että ideani on huivi.

Kaipaatko sinä pääkaupunkiseudulle lisää neuletapahtumia ja/tai lanka pop uppeja? Kävitkö täällä tapahtumassa?

2 kommenttia:

 1. En käynyt tapahtumassa, kun en edes tiennyt, että sellainen on. Olen kaivannut pääkaupunkiseudulle tapahtumia, mutta vaikea mennä, jos ei niistä tiedä. Ehkä eivät halunneet mitään ryntäystä, jos tila oli pieni ja siksi eivät laajemmin ilmoitelleet. Mistä sinä sait tiedon tapahtumasta?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No näinpä! Luin ekan kerran noin kuukausi sitten ja ajattelin se tapahtuma tulee ensi vuodelle mutta olikin jo nyt eli todella nopeasti järjestetty eikä varmaan aikaa ole ollut aikaa mainostaa ihan kaikkialla. Instagramista sain tietooni.

   Täytyypä täälläkin kertoa näistä niin tulee levitettyä tietoa näistä tapahtumista.

   Poista