lauantai 9. joulukuuta 2023

Sukkalaatikko2023: Marraskuun sukkapari

Marraskuun sukkalaatikon teemana oli neuloa sukat, jotka tuovat iloa ja valoa. Ihanan helppo teema lokakuun jälkeen. Lokakuun sukkaparia en saanut ikinä tehtyä - tai tähän mennessä - lokakuun teemana oli neuloa sukat, johon sai inspiraatiota sarjasta, elokuvasta tai kirjasta. Mietin lokakuun teemaa pitkään ja etsinkin erilaisia ohjeita tiettyjen TV-sarjojen avulla, mutta en löytänyt sopivia ohjeita, joten ne jäi neulomatta. Siksi marraskuu tuntui taas kivalta, kun sai neuloa ihan minkälaiset sukat.

Koska marraskuu on pimeä kuukausi, niin sukkien täytyy olla värikkäät. Valitsin pienistä jämäkeristä yhteensopivia, värikkäitä keriä ja niistä sommittelin palkkiraitasukat. Vaaleanpunaisin väri on purkulankaa ja se taitaa vähän näkyä sukissa, vaikka on ollut purettuna pallona jo tovin. (Yleensä se on siis auttanut itsellä purkulangan kanssa, että antaa langan olla lankapallona,  niin se suoristuu siinä). Purkulangan kastelu tuntuu nimittäin aivan liian vaivalloiselta. Valitsin väreiksi siis pinkkejä keriä ja aika hyvin niistä sai tällaiset palkkiraitasukat. Varren ja jalkaosan pinkki on eri valmistajan pinkkiä, siitä väriero. Toinen samansävyinen pinkki piti ottaa avuksi, sillä yksinään ne eivät olisi riittäneet. Päädyin sitten laittamaan toista varteen ja toista jalkaosaan. 

Sukkalaatikkohaaste on ollut kiva haaste, vaikka itseltä puuttuu siitä puolitoista paria. Maaliskuun toista sukkaa en ole vieläkään saanut tehtyä. Maaliskuun teemana oli neuloa kirjasta tai ohjeesta ja se nähtävästi tuottaa itselle vaikeuksia. Joulukuun teemana on neuloa joulusukat ja se on taas kivan vapaa teema ja taidan neuloa punasävyiset sukat, sillä sopivan joulunpunaista on lankalaatikossa. Joulukuun sukat taitavat muutenkin tulla jämälangoista tai sellaisista pienistä ja vähän suuremmista keristä, jotka pyörivät lankalaatikossa.

Ensi vuonna en taida neuloa sukkalaatikollista sukkia tai ainakin tällä hetkellä tuntuu siltä. Oma ylimääräinen aika menee varmasti lapasboksin jutuissa, niin se saattaa riittää. Toisaalta, ikinä ei voi tietää, vaikka alkaisikin neuloa sukkalaatikkoa jossain vaiheessa vuotta. Raitasukkalaatikon sukat menivätkin kokonaisuudessaan yhteen keräykseen, joten siltäkin kannalta näitä sukkalaatikoita on ollut kiva neuloa. Tykkään neuloa näihin myös jämäkeriä. Ehkäpä ensi vuoden sukkalaatikko on pienempi kuin 12 paria, jos sellaiseen siis päädyn. Nähtäväksi jäänee.

Millaiset sukat sinä neuloisit, jotka toisi iloa ja valoa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti