tiistai 9. kesäkuuta 2020

Inspiraationa kesä

Edellinen postaus oli luovuudesta ja tämä on ikäänkuin jatkoa sille. Nimittäin kesä, sillä kesä on ollut viime aikojen inspiraationa. Saatan saada ideoita ihan koska vain, ihan mistä vain ja ihan keneltä vain - luovuudelle ei ole aikarajaa tai muitakaan rajoja. Viime aikoina olen inspiroitunut ihan älyttömän paljon kesästä ja ideoita on taas tullut vaikka mistä kesän pienistä asioista. Kesä on ihanaa aikaa, sillä ulkona on niin paljon kaikkea, mistä voi inspiroitua. Tykkään kyllä talvesta, mutta talvi ei sinänsä inspiroi ehkä niin paljon tai sitä inspiraatiota saa enemmän hakea talvella. Kesällä ei tarvitse mennä kuin ulos ja lähes heti inspiroituminen on taattua.


Kesässä parasta on:

** aurinko tottakai. Aurinko saa inspiroitumaan mielen ihan valtavasti. Toivottavasti tästä kesästä tulee lämmin ja aurinkoinen!

** kukat. Luonto on puhjennut kukkaan ja kaikkialla on ihanan vihreää ja kukkia siellä täällä. Kukat ovat asia, josta inspiroidun ihan älyttömästi. Eräänä päivänä olimme ulkona ja hetken mielijohteesta aloin kerätä kukkia, niin siinä keltaisia ja liloja kukkia katsellessani aloin miettiä, että pitäisikö neuloa jotain keltaista ja lilaa :D Neulon kyllä muutenkin aika värikkäästi, mutta kesällä sitä jotenkin haluaisi neuloa vielä enemmän väreillä.

** vihreys.  Ihastelen varmasti päivittäin vihreää näkymää takapihalla, lähipuistoissa ja -metsissä. Vihreys ja vehreys ovat jotain todella nättiä varsinkin suhteellisen mustan talven jälkeen. Ja miten nopeasti kaikki puhkeaa aina kukkaan ja tulevat vihreäksi <3

Se on muuten kiva, että meillä on neljä vuodenaikaa. Vaikka välillä sitä toivoisi ikuista kesää tai ikuista talvea, mutta vuodenaikojen vaihtuminen on jotenkin maagista ja ihanaa nähdä, kuinka luonto puhkeaa kukkaan tai vaihtaa väriä. En ole ennen pitänyt kovinkaan paljon keväästä tai syksystä, mutta nykyisin pidän niistäkin paljon. Ennen inhosin kevään loska-aikaa, mutta nykyisin sekin on jotenkin erilainen. En tiedä, johtuuko se sitten lumettomista talvista vai mistä, mutta loska-aikakaan ei ole niin paha ja siinäkin näkyy edes jotain pientä hyvää. Syksyssä parasta on taas väriloisto ja lehdet, joista voi inspiroitua. Kesässä myös inspiroitumista tuo järvi, metsät, erilaiset maisemat ja jollain tasolla myös ihmisten liikkuminen.

Tällä hetkellä neulon mielellään eniten sukkia ja kesäpuseroita.  Kesäpuserot ovat itselleni uusi tuttavuus ja varmaan siksi olenkin niistä niin innoissaan. Sukkien neulominen on vähentynyt yleensä kesällä, mutta nyt onkin ihmeellistä, miten paljon jaksan niitäkin neulon. Sen sijaan tällä hetkellä vähiten miellyttää ehkä vauvan peitot. Tykkään neuloa kaikkea vauva-aiheista ja varsinkin vauvan peittoja, mutta nyt ne eivät ihan täysin iske. Tämä nyt oli mielessä varmaan siksi, että se Hennoimmillaan vauvan peitto odottelee edelleen tekijäänsä. Siitä olen nyt varma, että haluan neuloa sen ja olenkin vähän kypsytellyt ajatusta siitä näin pitkään. Nyt alan olla myös lankavalinnassa aika varma, vaikka mietin vielä hieman värejä. Melko valmiina ne värit ovat kuitenkin. Tämä vauvan peittohan on jo melkein puoliksi tehty, kun se on jo näin hyvin suunniteltu :D

Mistä sinä inspiroidut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti