lauantai 27. kesäkuuta 2020

Kokemuksia kaksinkertaisesta Drops Nord -langasta

Viime vuonna tai edellisenä taisin neuloa ensimmäistä kertaa Dropsin langoista ja silloin lankana taisi olla Dropsin Baby Merino. Siitä tein taaperon villasukat ja gugguuhenkisen pipon. Sosiaalisen median ja mm. Instagramin myötä löysin sitten enemmänkin Dropsin lankoja tai oikeastaan niistä valmistuneita käsitöitä. Ensimmäinen Dropsin Nordista valmistunut käsityö taisi olla pipo ja tuubihuivi ja tykästyin kyllä niihin aika lailla. Dropsin Nord on pehmeää ja ohuempaa lankaa ja ohuempi lanka vaatii itsellä aina enemmän kärsivällisyyttä työn valmistumisen suhteen :D Välillä on kuitenkin kiva neuloa ohuemmastakin langasta ja ohuemmalla langalla saa ihan eri tavalla esimerkiksi kuvioita näkyviin. Yleensä neulon ohuemmalla langalla aika pitkälti ohjeen mukaan, sillä minulle ei ole vielä muodostunut ohuen langan tuntumaa ilman ohjetta. Aiemmin vinkkasin kaksinkertaisesta Novitan Venla-langasta ja nyt haluan kertoa kokemuksia kaksinkertaisesta Dropsin Nord -langasta. Kaksinkertainen Drops Nord vastaa siis suunnilleen Novitan Seitsemää Veljestä ja halusin kokeilla tätä yhdistelmää.



Nämä sukat menivät #mutkumähaluunkal :iin, sillä mitään tarvetta ei ollut vauvan sukille; halusin vain neuloa ne ja katsoa millaista jälkeä tulee kaksinkertaisella langalla. En kuitenkin halunnut neuloa aikuisten sukkia, sillä yhtään en tiennyt, että minkälainen tuo jälki on kaksinkertaisena. Eikä varmaan muuten olisi riittänytkään lanka aikuisten sukkiin. Neuloin nämä sukat siis 3.5 puikoilla, kun paksuus vastaa esimerkiksi seiskaveikkaa. Sukkia oli oikein miellyttävä neuloa. Nämä eivät ole kyllä mitkään kesäsukat, sillä ovat suhteellisen paksut, mutta talvivauvalle oikein sopivat. Sukat ovat myös erittäin pehmeät. Drops Designin sivuilla on lisätietoa langasta, mutta se on 45 % alpakkaa ja 25 % villaa. Ainut miinus on tietenkin se, ettei lanka ole kotimainen, sillä mm. Novitan lankojen ystävänä olen ehkä tottunut liikaa lankojen kotimaisuuteen. Tällä hetkellä muutenkin olen alkanut myös langoissa kiinnittämään huomion kotimaisuuteen ja mieli tekee tukea kotimaisia yrittäjiä.



Nämä villasukat ovat ehkä noin 1-vuotiaalle. Neuloin ne 32 silmukalla, (8 s per puikko). Lankaa meni vain 49 g. Sukkiin sai pientä twistiä muutamalla raidalla, ja aina välillä minulle tulee mieleen näistä adidassukat raitojen vuoksi. Tarkoitus ei ollut kyllä luoda mielikuvaa adidaksesta. Välillä on kiva neuloa vain muutama raita sukkiin eikä raidoittaa koko sukkia. Täytyy laittaa ikuiselle to knit -listalle aikuisenkin sukat kaksinkertaisesta Drops Nordista, sillä haluan ehdottomasti katsoa millaiset niistä tulisi.

Oletko sinä neulonut kaksinkertaisella Drops Nordilla? Tai onko Drops Nord muuten tuttu lanka sinulle?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti