tiistai 30. kesäkuuta 2020

Kirjavinkit: Mitä luin kesäkuussa?

Nyt on hyvä hetki taas katsastaa kesäkuun kirjavinkit. Luin kesäkuussa kolme kirjaa ja kaikin puolin kesäkuu oli mielenkiintoinen kirjojen saralla. Olin jo pidempään kaipaillut romaaneja, ja niitä sainkin luettua. Näiden lisäksi on myös kesken pari muuta mielenkiintoista ja kivaa romaania, mutta niistä lisää myöhemmin, kun saan ne luetuksi. Kesällä on kyllä ihana uppoutua kirjojen maailmaan riippukeinussa, laiturin nokassa tai pyöräillessä. Ihanaa, että äänikirjat ovat mahdollistaneet myös uusia kirjapaikkoja.

 (Ja kirjojen kanssa voi nautiskella kunnon sesonkiherkkua: raparperipiirakkaa, jonka ohje on K-ruoan sivuilta. )

Ilana Aalto: Paikka kaikelle
Tämän kirjan löysin ihan Bookbeatin omista valikoimista tai suosituksista. Kaipasin sinä hetkenä jotain muuta kuin romaaneja ja päätin valita tämän. Samalla latailin muitakin kirjoja, mutta aloitin tämän. Kirja ei ole mikään "näin järjestät vaatekaapin" -tyyppinen opas, vaan kirjassa paneudutaan mm. kuinka tavarakaaos syntyy ja tavaroiden historiaan. Tykkäsin kirjasta, sillä en tällä hetkellä etsinyt mitään järjestämisoppaita. Kyllä kirja silti saattaa sytyttää kipinän tavaroiden järjestämiselle, ainakin itselle tuli sellainen. Kirja on ihan juuri vasta julkaistu ja olipa aika ihanaa lukea se heti ensimmäisten joukossa. Välillä kun saa muilta kirjavinkkejä, niin siihen kirjaan jollain tasolla tulee jokin pieni ennakkoasenne, nyt sellaista ei ollut. Järjestämisoppaille on myös aikansa ja paikkansa, mutta vaihtelu todella virkisti ja kirja antoi hieman enemmän ja erilaisesta perspektiivistä kuin perinteiset järjestämisoppaat. Eli tämä kirja siis kaikille, jotka haaveilevat kodin tavarakaaoksesta selviytymisestä, mutta eivät aina jaksa lukea perinteisiä järjestämisoppaita!
Arvosana: 4/5

Cecilia Ahern: Ps rakastan sinua
Tämän kirjan valitsin romaanien kaipuussa ja hiukan siinä kestikin ennen kuin sain sen luettua. Kirja on nimittäin aika pitkä. Jostain syystä osa kirjasta jäi hieman pimentoon johtuen varmaan siitä syystä, että nukahtelin osittain sitä kuunnellessa :D Tykkään kuunnella illalla kirjaa, mutta minulla on huono tapa aina nukahtaa siihen. Aina en sitten jaksa kelata taaksepäin ja osa tapahtumista meni ehkä hieman ohikin. Mutta tykkäsin kirjasta ja enemmän olisin tykännyt, jos olisin kuunnellut aktiivisemmin. Toisaalta, kirjasta ei kuitenkaan menettänyt mitään, vaikka välillä vähän nukahtelikin. :D Kirja on tyypillinen rakkausromaani ja kevyttä viihdettä. Suosittelen sitä siis kaikille esimerkiksi kesäpäiviin riippumatossa, jolloin kevyt lukeminen on sallittua. Minulla oli tämän kirjan rinnalla muitakin kirjoja ja siksi varmaan tykkäsin tästä. On kiva, että rinnalla on myös aktiivisempaa luettavaa.
Arvosana: 3/5

Tiina Saari, Maiju Majamaa: Ei jälkeäkään 
Koukuttava. Surullinen. Jännittävä. Pelottavakin.
Tämän kirjan taisin ihan löytää selaamalla Bookbeatin valikoimaa ja hyvä, että löysin. Kirjaa kuvailisin neljällä yllä mainitulla sanalla, ja luinkin sen todella nopeasti. Se on siis todella koukuttava. Itseäni on jollain tavalla kiehtonut kadonneiden ihmisten kohtalo ja varmaan osittain siksi valitsinkin tämän kirjan. Tietyllä tapaa kirja oli kyllä ehkä vähän pelottavakin, sillä sitä alkoi lähes jo eläytymään ihmisten tarinoihin. Ja muutenkin kun kyse on menetyksistä niin tuli osittain myös surullinenkin olo. Kirjassa on tarinoita kadonneista ihmisistä, jotka ovat tuttuja mediastakin. Haluan uskoa, että kaikella on aina tarkoituksensa, mutta on vaikea kyllä ymmärtää tiettyjä tekoja/asioita. Miksi 16-vuotias Raisa katoaa, kun elämä on vasta edessä? Tai miksi umpirakastunut Anni ei ikinä pääse kokemaan äitiyden onnea? Elämä on aina pienestä kiinni ja kirja toi myös kiitollisuuden omaan elämään. Kirja ei välttämättä ole mitään kepeää kesäluettavaa, mutta silti aika koukuttava ja pistää miettimään kyllä asioita ja ihmiskuntaa.
Arvosana: 4/5 

Näissä tunnelmissa kohti heinäkuuta ja heinäkuun kirjoja. Odotan heinäkuulta ihan samaa kuin kesäkuulta: uusia kirjatuttavuuksia, lämpöä, aurinkoa ja mielenkiintoisia lukuelämyksiä!

Mitä sinä luit kesäkuussa? Kerro oma kirjavinkkisi minulle! 

2 kommenttia:

  1. Laitoin tuon Paikka kaikelle-kirjan itselleni luettavien listalle (eli tein varauksen lähikirjastoon), kiitos vinkistä.

    Vastavinkkinä kerrottakoon KonMari, jonka luin nyt parin vuoden tauon jälkeen uudestaan. Se inspiroi lukemaan toisen järjestelykirjan nimeltä Hyvän mielen vaatekaappi. Molemmat ovat pinkkejä, minkä lisäksi molemmista saa uutta intoa kodin järjestämiseen. Lisäplussana kumpikin kirja laittaa pohtimaan itsensä ja materian suhdetta hieman tarkemmin.

    VastaaPoista
  2. Hei kiva että löysit tuon kirjan kirjastostakin :) Ja kiitos vinkeistä. :) KonMaria olenkin joskus kauan aikaa sitten aloittanut mutta voisi tosiaan kokeilla uudelleen jos vaikka saisi loppuun asti :D Täytyypä tsekata tuo hyvän mielen vaatekaappikin :)

    VastaaPoista