lauantai 6. kesäkuuta 2020

Lyhytvartiset villasukat ja vinkki Novitan Venla-langalle

Viime kesänä hurahdin lyhytvartisiin villasukkiin ja muistin taas, että kuinka nopeasti näitä tekeekään. En ollut hetkeen tehnyt lyhytvartisia lukuunottamatta toukokuun sukkaparia ja näitä oli kyllä tosi kiva tehdä. Nämä villasukat olivat nyt sellainen pieni eräänlainen kokeilukin huhtikuussa(?). Nimittäin minulla on ollut Novitan Venla-lankaa muutama kerä, mutta jostain syystä en ikinä saanut aloitettua niistä sitä mitä piti. Luin jostain (olisikohan ollut Rakkaudella Henna -blogin Hennalta?) kivan vinkin: kaksinkertainen Venla-lanka. Tämä vinkki piti ehdottomasti testata ja olipa muuten aika kiva vinkki. Ehdottomasti haluan myös jatkossakin neuloa kaksinkertaisella Venlalla. Kaksinkertainen Venla-lanka vastaa siis suunnilleen Novitan seiskaveikkaa.Näissä sukissa punainen on siis kaksinkertaista Venlaa ja vaaleanpunainen Janne-lankaa. Neuloin nämä 3.5 puikoilla ja aloitussilmukoita minulla oli 44. Aloitin kyllä 48 silmukalla, mutta päädyin purkamaan ja uuden aloituksen myötä 44 silmukalla. Sanoisin, että näistä tuli noin 38 kokoa. Oma kengännumeroni on yleensä 39, mutta nämä ovat kyllä ihan sopivat ja jokseenkin jalanmyötäiset. Suuremmalla silmukkamäärällä olisi ehkä tullut liian isot sukat minulle. Seuraavalla kerralla teen kaksinkertaisesta Venlasta pidempivartiset villasukat, sillä haluan kokeilla myös nekin. Sitä saa toki ehkä odottaa, sillä nyt on meneillään niin paljon kaikkia muita ideoita, että en oikein malttaisi ottaa vielä tätäkin projektia puikoille.


Samassa yhteydessä tuli muuten myös vinkki kaksinkertaisesta Dropsin Nordista ja se oli pakko laittaa myös kokeiluun. Siitä lisää tosin myöhemmin, mutta sen voisin jo sanoa, että suosittelen kyllä sitäkin. Se kokeilu tosin oli aika pieni työ, mutta silti ihan kiva. Dropsin Nordista tuli muuten vielä mieleen, etten ole esitellyt erästä tuubihuiviakaan. Olen kyllä ensimmäisen Lehtisateessa -tuubihuivin täällä esitellyt viime vuoden puolella (?), mutta näitä on nyt tullut neulottua jo useampi, että pitäisi varmaan tehdä koostepostaus niistä. Malli on nimittäin äärimmäisen koukuttava, vaikka pieni tauko itsellä niiden välillä olikin. Nyt voisin neuloa vieläkin yhden tuubihuivin, mutta enpä tiedä, onko kovin viisasta kesää kohden. Ellei sitten joululahjaksi jo varastoon.

Oletko sinä kokeillut neuloa kaksinkertaisella ohuella langalla esimerkiksi Venlasta tai Dropsin Nordista? Tykkäsitkö vai eikö ollut sinun juttusi?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti