tiistai 16. kesäkuuta 2020

Kesätoppi Novitan kesänumerosta

Mennään hetkeksi hieman muihin tunnelmiin kuin neulemaratoniin ja nyt ajattelin tulla esittelemään kesätopin. Aikaisemmin kirjoittelin täällä suosikeista Novitan kesänumerosta ja siellä tuli esiin mm. kiva kesätoppi Baby Woolista. Sen postauksen kirjoitushetkellä en vielä tiennyt, että se olisi ensimmäinen valmistunut työ kesänumerosta. Olin jo pidempään kaivannut jotain pidempikestoista käsityötä ja päätin aloittaa topin. Koska toppi oli saatava heti puikoille, langat oli löydyttävä omista varastoista. Onneksi minulla oli Baby Woolia jemmassa ja päätin tehdä siis siitä topin. Väriksi valikoitui harmaa, koska varastossani oleva Baby Wool oli harmaa. :D Jos olisin tilannut langat, väriksi olisi todennäköisesti tullut jokin muu. Toisaalta, käytän kuitenkin pukeutumisessa aika paljon neutraaleja värejä kuten musta ja harmaa, niin kiva että toppi on turvallisen värinen. Ja nyt kesällä voi käyttää värikkäitä hameita harmaan yläosan kanssa.Toppi oli oikein mukava neulottava ja se neuloontui todella nopeasti. Itsellä aina vain muut projektit hidastavat kaikkia töitä ja olisikohan tämän topin tekemisessä mennyt pari kk tai vajaa. Toppi neulottiin siis alhaalta ylös yhtenä kappaleena pyöröpuikoilla ja se varmaan olikin suurin syy, miksi tykkäsin siitä niin paljon. Villapaidan jälkeen nimittäin halusin neuloa vaihteeksi alhaalta ylös, mutta en erillisiä etu- ja takakappaleita. Jätin sitruunakuvioinnin topista pois, sillä halusin ihan vain perustopin ilman mitään kuvioita. Mielestäni tästä tuli aika kiva ja löytää käyttönsä viimeistään syksyllä. En välttämättä itse pysty käyttämään neulottuja toppeja kesällä kuumina päivinä ja tässä topissa tulisi kyllä aivan liian kuuma itselle. Toisaalta, se Suomen kesä näyttää kyllä aina viileämmätkin päivät, joten viileinä päivinä tämä taas olisi ihan hyvä vaihtoehto.Topin on suunnitellut Sari Nordlund ja mielestäni Sarin suunnittelemat työt ovat kivoja. Tämä taisi tosin olla ensimmäinen malli, jonka Sarilta tein. Kastelin muuten ensimmäistä kertaa topin, ja suosittelen sitä kyllä kaikille! Ja teen itse niin myös jatkossa! Neuleesta tuli heti jotenkin pehmeämpi ja muotoontui paremmin. En ymmärrä, miksen ole tehnyt tätä aiemmin paitojen ja toppien kohdalla :D Näistä harmaista Baby Wool keristä olin muuten suunnitellut vauvan unipussia tai jotain vauvan peittoa, mutta koska olivat olleet niin kauan käyttämättä, niin näin oli tarkoitus :D Eiköhän se vauvan unipussi puikoille löydä sitten jostain muusta langasta, jos on tullakseen :)

Topin pienet kivat yksityiskohdat:

** kädenteissä ainaoikein -reunukset. 

** halkio etu/takakappaleessa. (En nyt tiedä onko termi oikea, mutta tarkoitan sitä, kun takaosa on hieman pidempi ja etuosa lyhyempi ja kappaleet eivät ole ihan kiinni alhaalta :D )

**sitruunakuvio etupuolella. Pienellä tällaisella kivalla yksityiskohdalla saa kivan jutun neuleeseen, vaikka en itse nyt tällä kertaa silmukoinutkaan sitruunan kuvaa.

** lankavalinta. Enpä ollut muuten tajunnut, että Baby Woolista voisi neuloa aikuisellekin, sillä yleensä miellän aina nämä vauvalangat vauvoille. Novitan kesäextrassa on muuten myös suunniteltu paitoja Baby Woolista. Täytyy varmaan tsekata nekin :)

Toppi oli äärimmäisen kiva neulottava ja muutenkin on ihana, kiva perustoppi! Itselläni ei ole yhtään tällaista neulottua toppia, niin kiva saada vähän vaihtelua vaatekaappiinkin. Ja hei, huomasin muuten, että topin ohje löytyy ilmaisena Novitan sivuilla.

Oletko sinä neulonut Novitan kesänumerosta tai kesäextrasta jo jotain? Kerro mitä! 

PS: Piakkoin luvassa Neulemaratonin välicheckiä! 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti