torstai 4. kesäkuuta 2020

Violapeittocal: eka yhteisvirkkaus ja tunnelmia siitä

Se taisi olla perjantaiaamu, jolloin järjestelin lankakeriä ja mietin, että mitä voisin tehdä näistä. Novitalla oli jo alkanut yhteispeittovirkkaus eli Viola-palapeitto-cal ja vaikka en ollut aikaisemmin siihen sen kummemmin kiinnittänyt huomiota, mutta sinä hetkenä tuntui siltä, että halusin osallistua siihen. Syy, miksi en ollut ajatellut aiemmin osallistua siihen, niin en ole enää viime vuosina välittänyt virkata isoäidinneliöitä. Monelle isoäidinneliöt ovat olleet se ensikosketus lankoihin ja käsitöihin, ja niin myös minullekin. Olen virkannut varmasti valehtelematta kymmeniä isoäidinneliöpeittoja ja -tyynyjä nuorempana ja siitä on varmasti lähtenyt innostuksenikin käsitöihin. Meillä ei ole välttämättä tarvetta tällä hetkellä vilteille tai peitoille ja siksikään en ollut aikaisemmin ajatellut osallistuvani tähän yhteisvirkkaukseen. Katselin hetken jo julkaistuja paloja ja itselleni tunnettuun tapaan, ajattelin taas soveltaa tätäkin osallistumista. :D Paloja julkaistaan aina maanantaisin ja perjantaisin Novitan sivuilla ja tällä hetkellä niitä on julkaistu jo noin nelisen kappaletta. Mielestäni käsitöissä on parasta itse tekemisen lisäksi luova suunnittelu. Tässäkin projektissa on varmasti mukana satoja ihmisiä, mutta veikkaan, ettei samanlaisia peittoja tule yhtäkään. En ajatellut neuloa niitä perinteisiä isoäidinneliöitä ja skippasin ensimmäiset ja toiset palat ja aloitin suoraan kolmannesta palasta. Ei tätä voi oikein sanoin kuvata, miltä tuntuu osallistua yhteisvirkkaukseen. Tavallaan virkkaat yksin, mutta tavallaan kuulut johonkin suurempaan juttuun. Jännittävää on odottaa aina seuraavaa palaa ja mietit, että millainen se on. No okei, parasta käsitöissä on myös itse tekeminen tietty ja virkkaaminen tuntuu tällä hetkellä ihan kivalta :) Ja se tunne, kun tajusin, että on olemassa niin erilaisia isoäidinneliöitä, eikä tarvitse virkata vain niitä perinteisiä. Koska sovellan tätäkin projektia jollain tasolla, niin en tiedä vielä, mitä paloja tulen virkkaamaan.
Langaksi valikoitui omasta varastosta Novitan Seitsemän Veljestä tummalila ja monivärinen lanka. En sitäkään vielä tiedä, että virkkaanko näillä kahdella värillä koko peiton, vai otanko avuksi esimerkiksi valkoisen langan. Tumma lila oli joskus suosikkivärini, ja on tosi ihana virkata pitkästä aikaa siitä, sillä viime aikojen neulomukset ovat olleet aika vaaleata kuten pinkkiä ja keltaista. Hetken jo mietin, että valitsinko vähän liian tummat värit, mutta toisaalta tiedän jo nyt, että tästä tulee syksyn paras peitto! Värit ovat niin ihanan syksyiset! <3 Tosin en tiedä, jääkö peitto meille vai tuleeko se jollekin lahjaksi ja tuleeko näistä paloista edes peittoa. Nimittäin hyvä toinen vaihtoehto on myös tyynynpäälliset. Välillä kyllä kallistun peittoon <3 

Fiilis on aika mahtava näin ensikertalaiselle ja jännitys käsinkosketeltava :D Paljon on kysymyksiä auki, mutta tiedän, että vastaukset tulevat niihin matkan varrella.

Osallistutko sinä Viola-palapeitto-caliin? Oletko aiemmin osallistunut yhteisneulomisiin tai -virkkauksiin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti