torstai 5. joulukuuta 2019

DIY: helppo helmineulepanta

Minulla on ollut jo pidempään mielessä eräänlainen panta. Sellainen kierrepanta, jota on nähnyt aika monessa blogissakin ja Pinterest-kuvissa. Tavoitteena oli siis tämä, mutta lopputuloksena kuitenkin ihan oma ohje :D Näinkin käy siis välillä :D Katselin jo pidempään Pinterestistä kuvia helpoista pannoista ja monesti siellä törmäsi esimerkiksi tämä Pariton rasan pantaohje. Alunperinhän olin kuvitellut että pannasta tulee myös tuo suosikkikierrepanta, mutta neulonnan loppuvaiheessa tajusin, että hei eihän se ole yhtään senlainen :D 

Mutta ajattelin sitten, että laitan tuon kierrepannan myös toteutuslistoille, ja sen vuoro onkin vielä. Tästä pannasta tuli nyt tämänlainen ja se on minusta kiva. Ohje on oma ohjeeni ja se löytyy tekstin lopusta. Punaisista pipoista jäi Novitan Joki -lankaa ja ajattelin, että olisi myös kiva, jos olisi punainen panta. Langaksi valikoitui siis aika lailla ex tempore tuo Joki. Sitä lankaa on muuten vieläkin, että täytyisi varmaan tehdä tuo alkuperäinen kierrepanta siitä. 

Tämän pannan ehtii tehdä vielä esimerkiksi joululahjaksi, sillä aikaa tähän ei mennyt paljon mitään. Olisikohan tullut yhdessä illassa valmiiksi. 

Ohje:
Lanka: Novita Joki 41 g ja puikot 5. En muista langan ohjepuikkosuositusta, mutta itse käytin puikkoja numero 5. Tarvitset myös ompeluneulan ja apupuikon halutessasi.
Luo 14-16 silmukkaa. Tai haluamasi määrä. Mitä ohuemman pannan haluat, luo vähemmän silmukoita. Jos haluat leveämmän, luo enemmän. Tässäkin on hyvä mittailla ja mallailla omassa päässä niin tietää vähän kuinka ohut/leveätulee. Oma panta on ehkä hieman liian leveä, mutta käypähän melkein piposta, niin ei tule kylmä. Ensimmäisen kerroksen neuloin nurin (nurja puoli), mutta sitten aloitin helmineuleen, joka on 1o 1n. Ja seuraavalla kerroksella samat silmukat 1n, 1o. Jatka näitä kerroksia niin pitkään, kun haluat / kuinka pitkän pannan haluat olevan. Tässä taas kannattaa mitata omassa päässä. Itse en muistaakseni mitannut mitalla ollenkaan senttimäärää, vaan neuloin niin pitkälle kunnes joku noin 15 cm oli jäljellä, että panta olisi mennyt pään ympäri. Kun panta on sopivan mittainen, jaa silmukat puoliksi ja neulo 7-8 helmineuletta. Toiset 7-8 silmukat siis odottavat ja voit käyttää apupuikkoa jos haluat ja siirtää odottavat silmukat sille. Kun olet neulonut sopivasti, niin neulo toinen puoli samaan pituuteen. Tee kierre ja ompele lopuksi reuna kiinni aloitusreunaan. So simple ja panta on valmis käyttöön!

Tämä panta sopii hyvin esimerkiksi joululahjaksi ponnarin/nutturan käyttäjälle, sillä pannathan ovat helppoja käyttää vaikka käyttäisi ponnareita/nutturoita. Toisin kuin pipot. Tämä onnistuu varmasti myös jämälangoista, sillä minulla meni lankaa vain 41 g. Väittäisin, että langasta riippuen, niin tähän saa kulumaan kyllä alle kerän. Seuraava tavoite on tehdä tuo alkuperäinen kierrepanta :D

Tästä itsenäisyyspäiväneuletyö, onnistuu samalla Linnan juhlia katsoessa! Mukavaa torstaita ja viettäkää kiva Itsenäisyyspäivä huomenna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti