tiistai 31. joulukuuta 2019

Joulukuun luetut kirjat

Risto Isomäki: Miten Suomi pysäyttää ilmastonmuutoksen

Tämän kirjan bongasin jostain blogista ja nimellisesti tämä kuulosti kivalta, kun tässä nyt on jo viimeisen vuoden kohistu ilmastonmuutoksesta ja siitä, että asialle on tehtävä jotain. Kirja on kyllä äärimmäisen kattava ikäänkuin tietokirja. Kirjassa käydään läpi todella syvällisesti asioita, ja täytyy kyllä myöntää, että hieman meni ehkä asioita ohikin. Todella kattava, tietokirjamainen kirja. Itsellä tämän loppuunsaattaminen kesti hetken, ja myönnettäköön, että tähän rinnalle oli otettava toinenkin kirja, joka oli kepeämpää kuunneltavaa. Kirjat ovat itselle sellainen rentoutumisen väline ja jos jokin kirja menee liian tietomaiseksi, niin tarvitsen rinnalle jotain kepeämpää. Olen kuitenkin iloinen, että kuuntelin tämän, sillä tuntui, että sivistyi kyllä vaikka kuinka paljon. Muutaman kerran tuli mieleen, että tämä pitäisi varmaan kuunnella muutamaan kertaan tai ainakin toiseen, niin muistaisikin vielä ja sisästäisi nämä asiat. :D En ole varma, muistanko oikein vai olenko vain lukenut jonkun toisen blogista tästä kirjasta, mutta tätä kirjaa on myös mainittu vuoden tietokirjaksi ja sitä se minusta kyllä onkin. Tässä kirjassa on kyllä niin paljon asiaa erilaisista asioista, että jos oikein olisi halunnut tutkia asioita, niin olisi pitänyt varmaan lukea googlen kanssa kirjaa.

Annan arvosanaksi: 4/5.Nanna Karalahti: Sinä pystyt

Olen lukenut aika paljon kaikenlaisia self help -oppaita sekä hyvinvointikirjoja. Jossain vaiheessa ne alkanut myös toistaa hieman samaa kaavaa tai sitten olen vain onnistunut lukemaan samantapaisia hyvinvointioppaita. Tai ehkä viesti on jo mennyt perille itselleni :D Tämä kirja on ollut jo pidempään lukulistalla, mutta nyt vasta sain sen luettua. Ja kyllä, se on hyvä! Se on erittäin helposti luettava ja ymmärrettävä, sopivan lyhyt ja sen lukee parissa päivässä jopa! Jos haluat aloittaa hyvinvointikirjojen lukemisen, aloita tästä! Tämä on sopivan helppo ja lyhyt! Tykkäsin kyllä tästä kirjasta, mutta kyllä se vähän toisteli muita hyvinvointikirjoja! Jokainen kirjahan on kirjoitettu kirjoittajan näkökulmasta ja ehkä hyvinvointioppaita ei nyt oikein edes voi kirjoittaa monesta eri näkökulmastakaan. Kirjassa tuodaan ilmi aika paljon ravinnon ja liikunnan merkitystä. Myös hyviä vinkkejä eri asioihin annetaan. Erityistä plussaa annan sopivasta pituudesta ja lukijoiden kivoista äänistä, joista toinen on muuten Nanna itse. En kuitenkaan usko, että hyvinvointikirjoja voi koskaan lukea liikaa, joten tämä oli ihan kiva piristys!


Annan arvosanaksi: 4/5.

Maria Veitola: Toisinpäin  

Luin Maria Veitolan ensimmäisen kirjan suhteellisen pian julkaisusta ja tykästyin siihen täysin. Jostain syystä tämä kirja tuli yllätyksenä, että tällainenkin siis oli julkaistu. En kuitenkaan silloin pitänyt mitään kiirettä sen aloittamiseen. Nannan kirjan jälkeen kaipasin jotain kevyttä luettavaa/kuunneltavaa ja päätin, että aloitan tämän kirjan. Ja onneksi aloitin! Kirjahan on vastauksia Marialle esitettyihin kysymyksiin, koska Maria on yleensä, joka kyselee, niin nyt Marialta oli saanut kysyä ja Maria vastasi näihin kysymyksiin. Siitä siis nimi toisinpäin. Minulla ei ollut mitään odotuksia kirjan suhteen ja ehkä tämä, että on kirjoitettu kirja pelkistä kysymyksistä aiheutti minulle pienen vieroksunnan. No nyt kun kirja on jo takanapäin, niin sanon, että ihan loistava kirja ja eipä tuo mitään merkinnyt, että kirja oli täynnä vastauksia. Päinvastoin, näin pääsi lähelle Marian ajattelutapaa. En ole mikään Team Maria, mutta näiden kirjojen myötä, minusta on ehkä tullut pienesti sellainen. Tykkään Marian tyylistä puhua asioista siten kun ne ovat <3 Plussaa myös siitä, että Maria luki koko kirjan ja näin on aina miellyttävämpi kuunnella, kun kirjoittaja on antanut äänensä kirjalle. Kuuntelin kirjan myös aika nopeasti ja se eteni kivasti, niin kivasti, ettei sen etenemistä edes huomannut ja yhtäkkiä kirja oli jo kuunneltu. Kirja oli reilu 6 h pitkä ja yllätyin itsekin, kuinka jouhevasti se eteni. Suosittelen tätä kaikille, jotka haluavat jotain nopeasti helppoa kuunneltavaa. Vaikka ei tästä kirjasta puuttunut syvällisempiä mielipiteitäkään!

Annan arvosanaksi: 4/5.Tässä kuussa sainkin luettua kolme kirjaa, mutta ei mikään ihme, sillä marraskuulla olikin vain yksi kirja. En sen enempää ala nyt kertomaan yhteenvetoa joulukuusta, sillä piakkoin on tulossa koko vuoden kattava kirjakooste. Palataan siis lähipäivinä tällä kirjakoosteella tästä vuodesta, ja mukavaa vuodenvaihdetta!

PS: Joulukuun kulutuskin on kyllä tulossa vielä, mutta se menee tammikuun puolelle ;) 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti