lauantai 21. joulukuuta 2019

DIY: Palmikkopipo

Hei blogini lukija! Täältä löydät uusimman palmikkopipomallini: Omalla polulla palmikkopipo
 
Viime aikoina on kyllä ollut pientä pipokuumetta meneillään ja sain taas vaihteeksi yhden palmikkopipon valmiiksi. Tämä oli oikeastaan sellainen matkakäsityö. Matka, jolla ei pitänyt kyllä neuloa yhtään, mutta onneksi otin kuitenkin käsityöt mukaan, sillä sain pipon valmiiksi. Aiemmin kirjoittelin jo, että minua kiinnostaisi tehdä yksi palmikkopipo Novitan sivuilta. Yleensähän en niin kovin paljon tee ohjeiden mukaan, mutta tämä pipo näytti niin kivalta niin se piti laittaa toteutukseen. 

Kyseessä on siis tämä malli Novitan sivuilta. Pipo löytyy siis tämän vuoden Syksy 2019 -lehdestä. Olin aiemmin tilannut Nordic Woolia ja päätin tehdä niistä tämän pipon ja voi, että miten kiva piposta tulikin. Olen niin rakastunut palmikkopipoihin. Seuraavaksi varmaan pitäisi laittaa haastavampi palmikko opetteluun ;)


Lankana minulla oli siis tämä. Sävy on siis kanervanpunainen. En tiedä, kuinka paljon kamera on nyt vääristänyt väriä, mutta tuolta sivuilta sen näkee ainakin sitten paremmin. Tykkään kyllä niin paljon tästä(kin) väristä <3. Malli oli lisäksi todella helppo ja tuo lanka on aivan ihana. Neuloin tämän pipon ehkä noin kahdessa päivässä, niin ihanan helppo ja nopea neuletyö! Nopeimmat neulovat varmaan tämän päivässä, jos on aikaa käytettävissä koko päivä. Tein lisäksi tupsun tuohon pipoon, sillä jotenkin olen mieltynyt tupsuihin. Vaikka on se pipo kiva ilman tupsuakin, mutta lankaa sattui nyt jäämään sen verran, että sain siitä tupsunkin tehtyä. Minulla meni tähän pipoon noin 84 g eli kahdella kerällä selvittiin. 

Jotain pientä omaa sovellustakin jouduin tekemään tässä pipossa, mutta nyt en ihan tarkasti muista niitä. :D Muistaakseni kavennuksissa hieman sovelsin jonkin pienen oman virheen takia. :D Eipä se tuolta tupsun alta näykään, niin ei sinänsä väliä. En yleensä jaksa purkaa, jos olen missannut ohjeesta jotain pientä, ja jolla ei ole niin väliä lopputuloksen kannalta. Silloin tottakai puran, jos sillä on ratkaisevaa merkitystä. Tässä tapauksessa ei kuitenkaan ollut! 

Sen verran vielä sanoisin, että tämä lanka on minusta kiva lanka pipoihin. Niin ihanan pehmeä ja ei ainakaan minua kutita yhtään. En tajua, miksen ole aiemmin tajunnut tätä lankaa. Täytyy muuten kertoa pieni lipsahdus, mikä tapahtui tuossa lopussa kun kiristin silmukoita. Kiristin jotenkin niin kovasti, että lanka katkesi :D Suosittelen siis, ettei lankaa vedä/kiristä kovin kovaa, sillä se katkeaa helposti. Sain kyllä sen paikattua, eikä siinä mitään vahinkoa tapahtunut, mutta itseäni huvitti vaan kovasti tilanne :D

Pitäisikö laittaa jotain muuta toteutukseen kuin palmikkopipoja? Vai mahtuuko vielä palmikkopipojen ohjeita blogiin? :D

2 kommenttia:

  1. Ihana pipo! Ja aina yksi palmikkopipon ohje lisää mahtuu :) Oon aika laiska itse neulomaan palmikoita, mutta tätä voisin kuvitella kokeilevani. Pipolle olis tarvetta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Satu! Tää on tosi helppo, kokeile ihmeessä!

    VastaaPoista