keskiviikko 18. joulukuuta 2019

DIY: Vaaleanpunainen palmikkopipo

Hei blogin lukija, täältä löydät uusimman palmikkopipomallini: Omalla polulla palmikkopipo                 
 
Koska rakastan palmikoita, ja lankavarastossani oli pari kerää vaaleanpunaista lankaa, niin halusin neuloa niistä palmikkopipon. Pipo lähti heti käyttöön, ja juurikin sopivasti, sillä lumi tuli silloin maahan ja pakkaset. Voisiko olla parempaa ajoitusta? :D 

Nyt on kyllä hempeätä ja sanoisin, että tästä tuli kyllä mun paras palmikkopipo! Tämä pipo sai myös minut haaveilemaan vaaleanpunaisesta kaulahuivista, sillä en pääse yli enkä ympäri pipon ja kaulahuivin matchauksesta! Tämän palmikkopipon ohjeen löydät tuolta hieman alempaa. Tai ainakin hyviä vinkkejä siihen! Koska en oikein löytänyt sopivaa palmikkopipon ohjetta, niin taas menin samalla linjalla kuin ennenkin eli kehittelin oman ohjeen. Päädyn hyvin usein siihen, että lopulta teen omalla ohjeellani. En tiedä, miksi, kaipa siksi, että saa käyttää luovuutta enemmän tai jotain. Tarvitset: 
Pyöröpuikot (40cm) ja kaksi kerää Novita Isoveli -lankaa. Itsellä oli numeron 5 pyöröpuikot.
Luo 88 silmukkaa ja neulo ensimmäinen kerros oikein. Aloita sen jälkeen 2 o 2 n joustinneule. Voit myös halutessasi aloittaa heti joustinneuleen.  Mikäli haluat pienemmän pipon niin esimerkiksi 80 tai 72 silmukkaa voi olla täten sopiva. Luvun pitäisi olla 8 jaollinen, sillä palmikko on 6 silmukan kokoinen ja palmikoinen välissä on aina 2 silmukan helmineule. Itsellä on ehkä normaalia isompi(?) pää :D ja siksi tein 88 silmukalla sekä halusin reilun pipon, ettei se heti ole kiristämässä. Neulo joustinneuletta 17-18 cm, koska resori on kaksinkertainen. Aloita sitten palmikkoneule. Neulo ensimmäisellä kerroksella niin, että 2 silmukkaa helmineuletta (1 o 1 n) ja sen jälkeen 6 s oikein. Tämä siis toistuu koko ensimmäisen kerroksen ajan.
2.kerros: 1n 1 o ja 8 s oikein
3.kerros 1 o 1 n, 8 s oikein, vuorottele näin kerroksia. Kun olet neulonut 7.kerroksen, aloita palmikon tekeminen. Palmikon kierre tulee siis joka 8.kerros. Neulo helmineule, mutta sileästä neuleesta ota 3 s apupuikolle ja neulo seuraavat 3 s oikein. Ota apupuikolta 3 s ja neulo ne oikein. Jatka näin koko kerros loppuun asti. Tee seuraavat 7 kerrosta kuten 2 & 3 .kerrokset. Sen jälkeen tee taas palmikkokerros. Itselle palmikon kierteitä tuli 3 ennen kuin aloitin kavennukset. Mittaile kuitenkin omaan päähän ja tee tilanteen mukaan enemmän tai vähemmän palmikoita, jos siten tulee sopivampi pipo sinulle. Tein kavennukset niin, että kavensin palmikon ensimmäiset silmukat takareunasta oikein yhteen ja muuten neuloin koko matkan oikein. Seuraava kerros kokonaan oikein ja sitten taas seuraavalla kerroksella kavennukset ja sitten oikein. Sitten tein kavennukset joka kerros niin kauan kun silmukat lähes loppuivat ja loput vedin langan läpi. Silmukoita oli muistaakseni puikoilla noin 10 s ennen kuin katkaisin langan ja vedin sen loppujen silmukoiden läpi. Lopuksi tupsu ja päättelyt ja pipo on valmis!

Halusin perinteisen nurjien silmukoiden tilalle tuon helmineuleen ja minusta piposta tuli vähän erilaisempi palmikkopipo sen ansiosta. Helmineule ei ole niin särmikäs ja on kivasti raffimman oloinen. Vaikka ei se kovin paljon näy tuolta palmikoiden välistä. Ajattelin ensin että jätän ilman tupsua, mutta onneksi tein sillä tupsulla tuo on minusta kivempi. Punainen palmikkopiponi on kuitenkin tupsuton niin tähän oli kiva tehdä tupsu. Ihastuin muuten täysin Isoveli-lankaan ja mieli tekisi tehdä siitä myös kaulahuivi. 

Palmikkopipot on mun heikkous ja nyt on jo toinenkin palmikkopipo tehty, oops! Tällä kertaa ohjeen mukaan, yritän julkaista senkin ohjeen piakkoin. Välillä näissä ohjeiden julkaisuissa kestää, pahoittelut siitä!

Mitä mieltä olet palmikkopipoista?

2 kommenttia: