torstai 26. joulukuuta 2019

DIY: Jouluinen karkkikuusi

En ole koskaan oikein ollut mikään askartelijaihminen. Ennemmin neulon ja vaikka ompelen, mutta askartelijaa minusta ei oikein saa. Silti sain tässä äskettäin päähäni idean karkkikuusesta ja pakkohan se oli tehdä. Pienen hetken googletteluani huomasin, että sehän on siis ollut jo pinnalla varmaan aina vuodesta 2015 asti, mutta minä törmäsin siihen vasta oikeastaan nyt. Ensimmäisen kimmokkeen antoi Frutti di Mutsin karkkitonttu ja siitä hetken muokkaamalla ajattelin, että meille tulee karkkikuusi. Koska idea piti päästä laittamaan heti toteutukseen, eikä kotoa löytynyt yhtään mitään tarvikkeista, niin piti lähteä heti kaupoille. 

Väriksi olin päättänyt ensin vihreän, mutta jostain syystä kaupassa katsoin vain punaisia karkkeja ja niinpä kuusesta tuli sitten punainen. No onpahan ainakin joulun punaista tarpeeksi! En omaa mitään karkkirajoitteita, niin karkeiksi päätyivät Fazerin joulusuklaakarkit sekä Juliat. Ensin yritin tehdä kartiota, kuten tuolla blogissa oli tehty, mutta koska meillä ei ollut suurempaa paperia niin kartiosta tuli todella pieni ja hylkäsin sen koon vuoksi. Sitten lähdimme kaupungille metsästämään styroksikartiota, mutta epäonneksemme sellaista ei ollut saatavilla juuri nyt Flying Tigerista. Noh, hetken siellä mietittyäni näin sellaiset herkkukipot, jotka ovat täydelliset kun ne kääntävät. Eli siis sellaiset, jotka ovat esimerkiksi leffateatterissa popcornkippoja, niin sellainen käännettynä. Näitä oli siis myynnissä Tigerissä. Hintakaan ei päätä huimannut, taisi olla 2 € viiden kappaleen setti.

Eihän tämä nyt mikään täydellinen taideteos ole, mutta olipahan perheaskartelua kerrakseen :D

Ohje:  
Tarvitset haluamia karkkeja.  
Jonkin kipon jonka päälle rakennat kuusen. Itse käytin pahviherkkukippoa, mutta kartiostyroksi voi olla myös kiva. Myös tyhjä talouspaperirulla voi olla helppo löytää. Käytä mielikuvista ja tutki paikkoja kotona ja kaupassa. 

Aloita sitten karkkien teippaaminen tai liimaaminen. Suosittelen liimaamista, sillä teippi ei välttämättä kiinnitä kunnolla karkkeja. Aikaa menee ehkä noin 15 min ja kuusi on valmis. Helppo tekeminen vaikka näin tapaninpäiväksi. Tämähän voisi olla kiva lahjaidea tai sitten ihan vain perheen kahvipöytää ilostuttamaan. Jouluksi tulee aina ylimääräistä karkkia, niin käytä vaikka niitä tähän! Lopuksi askartelin vielä keltaisesta kartongista tähden!

Mikäli et muuten ole makean ystävä, niin löysin netistä jonkin kuvan, joka oli tehty teepusseista eli erinomainen idea teenjuojalle! En tajua, miten olen voinut missata tämän, mutta tämä oli ihan kiva askarteluidea vai pitäisikö sanoa makea idea :D

Lähteekö toteutukseen? Mukavaa tapaninpäivää!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti