tiistai 10. joulukuuta 2019

Raitasukkarakkautta

Olen aiemmin kertonut teille piporakkaudestani, palmikkorakkaudestani, ja nyt päätin sitten kirjoitella raitasukkarakkaudestani. Täällä taisin kirjoitella ensimmäisen kerran palmikkorakkaudestani. Tuolla mainitut helpot sukat Isoveli-langasta ovat kyllä olleet mielessäni taannoin, sillä ajattelin, että olisin tehnyt ne isovelikeristä, mutta niistä tulikin sitten pipo. 

Siinä missä osa ihmisistä rakastaa kirjoneuletta, niin ainakin kolmantena eikä yhtään sen vähäisempänä rakastan raitasukkia! Raitasukat eivät kyllä aja palmikkorakkauteni yli, mutta tulevat kyllä siinä top kolmosessa. Jos haluaa helppoa ja nopeaa villasukkatyötä, mutta jotain twistiä sukkiin, niin yleensä valitsen raitasukat. Raitasukissa on kyllä pieni miinuspuoli se, että niissä on hieman enemmän päättelyjä, varsinkin jos raidat ovat hieman paksumpia. Mutta se on minusta pientä! Raitasukissa päästän aina luovuuteni valloille, ja raidat suunnittelen hetken mielijohteesta. Joskus toki raidat saattaa olla enemmän harkittuja ja suunniteltuja, mutta yleensä saatan ne päättää vasta neuloessa. Ja mikä ihana neuloa sitä ensimmäistä sukkaa, kun se on tavallaan yllätys itsellekin, että millainen siitä tulee. 

Tässä lähes viimeisin esimerkkini raitasukista. Nämä syntyivät lapselle ja halusin tehdä niistä hyvin simppelit. Näitä voisi melkein kuvailla Itsenäisyyspäiväsukiksi, sillä ovat sinivalkoiset :D Sininen on vaan tummempi sininen ja näyttääkin kuvissa melkeinpä mustalta. Nämä päätyivät lapselle yhteen joulukalenteriluukkuun ja ovat ehkä vielä hieman isot, mutta koska se lapsen jalka kasvaa koko ajan, niin tarkoitus olikin tehdä vähän isommat sukat. 

Nämä sukat ovat myös mun lemppareimmat sukat tällä hetkellä. Näihin idea tuli kahvista ja suklaasta ja siitä, että miten miehille neulotaan aina yksivärisiä sukkia. Halusin rikkoa tämän stereotypian ja neuloa miehelle joululahjaksi sukat ja jollain tavalla värikkäät eikä pelkät yksiväriset. Miehen sukat ovat siis kuvassa olevat vasemmalla ja ovatkin lyhyet miesten sukat. Olen jotenkin rakastunut tähän koko settiin ja olisi kiva, jos olisi kotona pieni jääkiekkojoukkue, jonka voisi pukea matchaaviin sukkiin :D Nuo kaksi muuta sukkaa ovat noin 1-vuotiaalle ja noin 2-3 -vuotiaalle. Pieni jännitysmomentti sukkien neulomisessa on aina se koko. Yritin tehdä taaperolle sukkia ja ensimmäisistä tuli auttamatta liian pienet eli noin vauvan kokoa, mutta minusta ne ovat vain niin söpöt. <3 Seuraavaksi tein yhtä kokoa isommat ja ne sopivat noin 2-3 -vuotiaan jalkaan. Viimeisenä tein nuo miehen lyhytvartiset sukat ja päätin, että laitan ne miehelle joulupakettiin. Siksi lyhytvartiset, koska aikaa oli neuloa vain miehen työmatkan verran ja lyhytvartiset ovat niin paljon nopeammat kuin pitkävartiset.Voisin kirjoitella tarkemmat ohjeet näihin sukkiin myöhemmin, sillä nyt oli tarkoitus kertoa raitasukkarakkaudestani. Saatoin eksyä hieman ohi aiheenkin. :D

Tässä siis oikeastaan viimeisimmät raitasukkani ja kuten jo sanoin niin ideat raitoihin tulee oikeastaan aina vähän milloin mistäkin. Raidat saattavat päätyä lopulliseen järjestykseen vasta oikeastaan neuloessa tai joskus saatan päättää ne ennen aloitusta. Ideat raitoihin saan myös milloin mistäkin; kahvista ja suklaasta kuten ylläoleviin sukkiin, muiden töistä, kaupan karkkihyllyistä ja toki myös omista lankavarastoistani. Raidoilla saa jotenkin niin paljon pientä twistiä sukkiin ja siinä yksi syy, miksi niitä teen. Raitasukat ovat myös parasta sukkaterapiaa ja raitoja neuloessa ei tarvitse seurata monimutkaisia ohjekuvioita. Raitoja voi myös tehdä niin monella eri tapaa että oikeastaan vain luovuus on rajana. Voit tehdä pienet raidat tai sitten paksummat raidat. Yksi tämän syksyn hittisukista on minusta olleet palkkiraitasukat ja voi miten ihania raitasukkia ihmiset ovat tehneet. Itse olen tainnut pysyä aina neljän - kuuden kerroksen raidoissa, mutta voisipa sitä haastaa itsensä ja tehdä joskus vähän erilaisia raitasukkia. Raidoista voi myös suunnitella erilaisia raitoja (voi miten tyhmä lause...) mutta joskus alkuvuodesta tein näistä poiketen toisenlaisia raitasukkia. 

Palataan siis piakkoin näiden kuvissa näkyvien sukkien ohjeilla! Yritän saada ainakin jonkun näistä vielä joulukuulle!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti