maanantai 16. joulukuuta 2019

DIY: Pienet vauvan joulusukat

Tässäpä seuraa nyt ohje vastasyntyneen joulusukkiin. Tai jämälankavinkki, sillä lankaa näihin menee vain 31 g. Tämän ehdit vielä toteuttaa ennen joulua, sillä nämä neulot päivässä tai jopa parissa tunnissa. Taisin itse saada näihin idean langan lopuista, jotka jäivät siis neulotusta joulukalenterista. 

Tarvitset vain pienet kerät vihreää sekä punaista lankaa sekä koon 3,5 sukkapuikot. Itsellä vihreä lanka oli Novitan Seitsemän Veljestä, mutta punainen lanka oli jotain muuta, jonka merkkiä en enää muista, koska vyötteet ovat hävitetty jo aikaa päiviä sitten. Punaisen langan vahvuus on kuitenkin seiskaveikan luokkaa. Luo 32 silmukkaa vihreällä langalla ja silmukat puikoille niin, että jokaisella on 8 silmukkaa. Aloita sitten 2 o 2 n joustinneule. Neulo joustinneuletta 7 kerrosta tai haluamasi määrä. Vaihda lanka punaiseen ja aloita sileä neule. Itse neuloin punaisella noin 14 kerrosta sileää neuletta ja sitten aloitin kantapään. Neulo ykköspuikon silmukat nelospuikolle ja aloita kantapää. Tein ei-vahvistetun kantapään ja neuloin 11 kerrosta. Viimeinen kerros ennen kantapäätä nurjalta puolelta. Kantapää: Mulla oli näihin muistisäänönä kantapään silmukoihin 5 - 6 - 5. Eli reunoilla olevat 5 silmukkaa kaventuu aina pois ja keskellä olevat 6 silmukkaa säilyvät. Miten tämän nyt selittäisi paremmin, mutta yleensä aina jaan puikolla olevat silmukat niin, että menevät tasan. Neuloin siis oikeasta reunasta 11 silmukkaa ja otin yhden silmukan neulomatta vasemmalta puikolta ja vedin yhden silmukan yli tämän neulomatta otetun silmukan. Vasemmalle puikoille jäi nyt 4 silmukkaa ja käänsin työn. Neulo nurjaa niin, että taas vasemmalle puikolle jää 6 silmukkaa. Neulo sitten seuraavat 2 oikein yhteen. Käännä työ. Nyt tee kavennukset sivusilmukoilla ja niin että keskellä on aina siis 6 silmukkaa ja sivusilmukat häviävät. Kun sivusilmukat ovat hävinneet, poimi molemmista reunoista 8-9 s. Jaa 6 silmukkaa tasan niille puikoille, joilla poimit silmukat reunoista. Kavenna aina ykköspuikon lopussa oikein yhteen kavennus ja nelospuikon alussa ylivetokavennus niin kauan, että  jokaisella puikolla on 8 silmukkaa. Neulo sitten sileää neuletta jokaisella puikolla noin 16 kerrosta tai haluamasi määrä. Vaihda lanka vihreään ja tee kärki vihreällä langalla. Neuloin itse yhden kerroksen ennen kuin aloitin kärkikavennukset. Kärkikavennukset tein itselle tyypilliseen tapaan siten, että neuloin jokaisen puikon lopussa 2 s o yhteen niin kauan, että jokaisella puikolla oli jäljellä 2 s. Sitten langan katkaisu ja lanka loppujen silmukoiden läpi.

Näiden ohjeiden kirjoittaminen on aina kyllä vähän työlästä, sillä en ole (vielä)mikään mestari kirjoittamaan ohjeita. Se mikä itselle on täysin selvää, niin on vaikea saada se kirjoitettuun muotoon selvästi. Mutta toivottavasti joku sai näistä selkoa ja lähtee toteuttamaan pienet vauvan sukat. Nämä pienet vauvan sukat ovat aina niin söpöjä ja parasta näissä on, ettei lankaa mene juuri ollenkaan ja voi toteuttaa jämälangoista.

Mukavaa joulun odotusta! <3 <3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti