sunnuntai 29. joulukuuta 2019

DIY: Villapaita taaperolle

Olen aiemmin kertonut täällä villapaitahimoistani ja -haaveistani, vaikken ole vielä niitä toteuttanut. Yksi syy siihen on ollut, että mulla on ollut varmaan lähes koko syksyn kesken villapaita. Joskin lapselle, mutta silti en ole halunnut aloittaa uutta isompaa projektia. Joku minussa välillä estää uusien projektien aloittamisen, vaikka mieli tekisi. Ehkä ihan hyväkin, näin ei ole sitten liian monta isoa projektia kesken. Luotan intuitioon tässä(kin) asiassa, ja jos joskus tulee tunne, että jokin projekti on aloitettava, aloitan sen ja joskus tunne, että nyt tämä projekti loppuun niin sitten viimeistelen sen. 

No mutta asiaan. Aloitin villapaidan joskus alkusyksystä, kun näin Kässäpuodin instagramissa villapaitahaasteen. Taisin jopa siitä kirjoitellakin täällä. Silloin vielä ajattelin, että ehkäpä tässä ehtii tehdä vaikka toisenkin villapaidan. No eipä ehtinyt, ja hyvä kun sai tämänkin valmiiksi. Mutta nyt olen kuitenkin iloinen, että sain tehtyä valmiiksi villapaidan ja vieläpä ihan hyvin ennen talven kovia pakkasia.


Tällä kertaa ohje on suoraan Novitan sivuilta ja on tämä lapsen muumivillapusero. Olinpa yllättänyt, että tuossa on maininta keskivaikeaksi. Ehkä en siis aina teekkään helppoja käsitöitä :D Itse jätin vain nuo muumikirjailut ja taskut pois, mutta muuten sama malli. Niin ja valkoisen vaihdoin turkoosiin ja minusta siitä tuli kiva näinkin. Muuten varmaan etenin kyllä aika pitkälti ohjeen mukaan ja tällä kertaa ei muuten tainnut tulla sovellettua yhtään. Muuta kuin tietenkin jättämällä kirjailut ja taskut pois :D Itse tein koossa 98 ja tulipa siitä aika sopiva 2-3 -vuotiaalle. Itseasiassa turkoosinväristä lankaa (Novitan kuvissa valkoinen) meni tasan yksi kerä ja tummansinistä kaksi kerää, mutta sitä jäi jonkin verran. Ajattelin ehkäpä siitä tehdä samaan settiin sukat. Olen tyytyväinen kuitenkin tuotokseen, onhan se kuitenkin ensimmäisiä ellei jopa ihkaensimmäinen lapsen villapaita, jonka tein pitkästä aikaa. Tähän projektiin tuli kokeiltua ensimmäistä kertaa muumilankaa ja minusta on ihan kiva lanka. Tuon villapaidan alle tulee kuitenkin laitettua lapselle aina toinen paita, niin langan kutittavuuskaan ei ole ongelma. Vaikuttaa ihan lämpimältä langalta, ja uskon, että villapaita lämmittää talven pakkasilla hyvin.Suurin haaste projektissa taisi olla kappaleiden yhdistäminen ja tähän voisi ehkäpä todeta, ettei enää ikinä. Seuraava villapaita täytyy olla ylhäältä alaspäin toteutettava, jotta välttyy ainakin osalta kappaleiden yhteen ompelemiselta. En vaan voi sietää sitä hommaa. :D Nyt kun on oppinut pyöröpuikoilla neulomisen, niin uskon, että villapaita on muutenkin kivempi tehdä pyöröpuikoilla. Villapaitakuume edelleen jyllää, ja ei tämä viimeiseksi villapaidaksi suinkaan jää. Seuraavaksi täytyy kuitenkin tehdä itselle villapaita, sillä olen haaveillut siitä jo niin pitkään.

Oletko sinä tehnyt Novitan muumimalleja? Haaveiletko villapaidoista tällä hetkellä?

2 kommenttia:

  1. minäkin inhoan osien yhdistämistä joten yleensä teen pyöröillä ja mahdollisesti raglanhihat kaverin äidin ohjeella,(saatu 50 vuotta sitten kun olin n12 v).nytkin teen lpsenlapselle,mutta joudun tekemään 116 senttisen koon.on näes isokokoinen 3 vuotias pojan rötkäle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Osien yhdistäminen on kyllä inhottavaa mutta ehkä siihenkin tottuu. Ja ehdottomasti otan kyllä itsekin seuraavaksi pyöröpuikot käyttöön villapaitojen tekoon seuraavaksi!

      Poista