keskiviikko 25. joulukuuta 2019

DIY: Joulukalenterin luukut ja niiden sisältö

Minusta tuntuu, että suurin käsityösaavutukseni tänä vuonna oli itsetehty joulukalenteri :D Se oli nimittäin mielessä niin pitkään ja olin äärimmäisen huojentunut, kun sain kaikki pussukat tehtyä. Aiemmin täällä julkaisin marraskuussa postauksen itsetehdystä joulukalenterista ja sen työvaiheista. Olen myös äärimmäisen huojentunut, kun ensi vuonna ei tarvitse tehdä joulukalenteria. Riittää, kun miettii ajoissa sisällöt kuntoon. Ja jos oikein villiksi rupeaa, niin voihan ne sisällöt kuitenkin tehdä itse. Itsetehdyt joulukalenterit ovat suosittuja, ja en suinkaan ollut ainoa, joka oli sellaisen tehnyt. Mutta aika moni kuitenkin tuskaili niiden sisältöjen kanssa ja mietti, että mitä ihmettä sinne keksii. Niin myös minäkin, mutta aika hyvin sitten keksi sen 24 sisältöideaa. Ja myönnettäköön, etten edes keksinyt 24 täysin eri ideaa ;)

Siitä sainkin sitten tämän postaus idean, että kerron, mitä oikein voi laittaa sisälle itsetehtyyn joulukalenteriin. Ja mitä itse laitoin? Jospa tästä joku saa vaikka vinkkiä ensi vuodelle, eli nostan tätä postausta sitten ensi vuoden marraskuussa ;) Luukuthan olivat suhteellisen pieniä, mutta kuitenkin sen verran isoja, että sinne mahtui esimerkiksi rusina-askikin tai pikku-auto.

Joulukalenterin luukkuihin voit laittaa:
- rusina-askeja
- taaperon keksipatukoita
- pikku-autoja
- villasukkia
- piparimuotteja
- lumiukkojoulukoriste
- Flying Tigeristä hommattuja pieniä junarataan liittyviä juttuja kuten junan perävaunu, portti yms

Siinäpä ne oli, mitä itse laitoin pussukoihin! En todellakaan siis keksinyt jokaiseen uutta ja ihmeellistä vaan käytin hyväksi havaittuja ideoita ja esimerkiksi pikkuautoja tuli useampi ;) Mutta en laittanut niitä peräkkäisiin luukkuihin vaan yritin laittaa siten, etteivät samanlaiset ovat peräkkäin. Myös pari erilaista piparimuottia löytyi luukuista vihjaten siis että tee vanhempien kanssa pipareita. Tein myös lapselle parit villasukat ja laitoin nekin luukkuihin. Silloin luukut tulivat kyllä todella täysiksi, ja mahtuivat juuri ja juuri. Vauvan villasukat mahtuisivat paremmin luukuihin, mutta jalan koko 27 ei enää olekaan niin pieni ;)
 

Mikä oli sitten lapsen mielestä paras luukku? 

Tätä pitäisi kyllä kysyä lapselta, mutta näin vanhemman näkökulmasta niin sanoisin, että rusina-askit. :D Muistaakseni luukuissa ei ollut kuin kaksi rusina-askia, mutta lapsi kyseli toisen rusina-askin jälkeen niiden perään :D En tiedä, onko meillä vain makean perään oleva lapsi, vai mikä niissä kiinnosti, mutta luulen, että rusina-askit olivat mieluisia! :D Aluksi ajattelin, että tytölle olisi helpompi keksiä, kun sinnehän voi laittaa kaikkia pieniä hiusjuttuja ja näin saa monta luukkua täytettyä, mutta eipä se nyt pojallekaan ollut vaikea keksiä. Taaperoikäisille ja siitä muutaman vuoden vanhemmille lapsille on helppo keksiä, mutta katsotaan sitten, kun ollaan teini-ikäisten vanhempia ;)

En myöskään halunnut täyttää luukkuja karkeilla tai muilla herkuilla, niin päädyin laittamaan vain rusinoita ja taaperopatukoita. Hieman vanhemmille lapsillehan sinne voi myös laittaa esimerkiksi xylitol-karkkeja tai tikkareita.

Ensi vuonna nämä mietinnät ovat sitten taas uudelleen tapetilla, ja en osaa yhtään vielä sanoa, että mitä laittaisin. Varmaan sinne päätyy osittain näitä samoja,  ja sitten lapsen toiveita/mielenkiintoa kuunnellen jotain uutta.

Mitä itse laittaisit joulukalenteriluukkuihin?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti