lauantai 14. joulukuuta 2019

Minun suosikkisukkamallini

En olisi koskaan kuvitellut, että tulen tänä vuonna neulomaan niin paljon sukkia, kun olen neulonut. Suuri kiitos tästä kuuluu neulevloggaaja Nonnu Neulojalle, jonka sukkalaatikkohaasteeseen osallistuin. <3 Olen kiitollinen, että osallistuin, sillä ilman sitä en olisi löytänyt tätä ihanaa intoa ja paloa neulomiseen, ollut osa ihanaa käsityöyhteisöä ja miljoonia muita ihania syitä. Oma neulejälkeni on myös parantunut huomattavasti. Nyt kun katson alkuvuodesta tai viime vuonna neulomiani sukkia niin niissä on huomattava ero verrattuna nykyisiin. Eikä sillä, että ne olisivat jotenkin huonoja, mutta neulejälki on vaan parantunut. Voi siis sanoa, että harjoitus tekee mestarin - tässäkin asiassa! Parasta on, että olen aina kuvitellut, etten ole mikään villasukkaneuloja, mutta nyt viikottain aloitan uudet villasukat <3 Villasukat ovat parasta neuleterapiaa! Tykkään kyllä neuloa muutakin, mutta villasukkien neulomisessa on vaan sitä jotain. 

Aiemmin kirjoittelin katsauksen noin 10 vuoden taakse Novitan lehtiin. Sieltä mm. löytyi ihanan palmikkosukan ohje. Rakastan neuloa palmikoita ja yksi suosikkisukkamallistakin on palmikkovillasukka. Olen neulonut sillä ohjeella vaikka kuinka monta palmikkosukkaa. Palmikkosukkaohje on siis Novitan 2008 -lehdestä ja tekijänoikeussyistä en sitä voi linkata tänne. Olen toki muokannut sitä hieman itselleni sopivaksi ja olen tehnyt sillä ohjeella aika monia palmikkosukkia eri langoilla. Kaikista paras lanka tuohon ohjeeseen on minusta sellainen, jolla on ohjepuikkosuositus 3. Lanka on ohuempi - huomattavasti ohuempi kuin Novitan Seitsemän Veljestä. Olen kyllä neulonut seiskaveikallakin noita palmikkosukkia, mutta sukista tulee tällöin aika isot. Pitäisi varmaan muokata ohjetta hieman pienemmäksi niin silloin sukista tulisi sopivammat. 

Tässä kuvassa on neulottuja palmikkosukkia Novita Ketosta (harmaat) Nordic Woolista (alimmat marjapuuronpunaiset) ja Seiskaveikat (ylimmät). Parhaimmat minusta ovat nuo harmaat. Vaikka harmaa villasukissa on no, harmaa mutta tässä mallissa harmaat ovat parhaimmat. <3 En ole nyt pitkiin aikoihin neulonut tätä palmikkosukkamallia - pitäisi varmaan sillä edellisestä kerrasta on jo liian pitkä aika. Tässä yhdistyy minun mielestä vaan kaikki tarvittava! Kaunis ja yksinkertainen! 

Ensi vuoden tavoitelistalle pitäisi varmaan laittaa jonkin haastavamman palmikon opettelu. Vaikka rakastankin neuloa näitä, niin olisi itsensäkehittämismielessä kiva neuloa jokin haastavampi palmikkokuvio. Taidan osata jo muutenkin tämän palmikon melkeinpä unissani, niin olisi aika tehdä jostain toisesta palmikkomallista lempparini! Mutta tämä on kyllä ehdottomasti lempparein palmikkosukkani tähän mennessä!

Rakastatko sinä neuloa palmikoita?

2 kommenttia:

 1. Tähän täytyy sanoa että en rakasta. Johtuu kylläkin siitä, etten ole pahemmin palmikoita neulonut muutoin kuin sukan joustimeen ja joskus pipoon. Kirjoneuleiden neulomista rakastan siksi kun kuvio vaihtuu koko ajan ja pitää mielenkiinnon yllä.
  Palmikkosukat on kyllä kauniita ja muutamat äitini neulomat omistan itsekin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä en taas osaa kirjoneuletta yhtään :( Olisi niin ihana neuloa kirjoneuleesta kaikkia ihania kun ne on niin kauniita :)

   Poista