lauantai 25. tammikuuta 2020

Värikkäät villasukat

Tämä tammikuu kaipailee kyllä värejä. Jos meiltä puuttuu lumi, niin sitten neulon värikkäät villasukat :D Vaikka ei se lumi tuo värejä, korkeintaan valoisuutta, mutta olen päättänyt, että tänä vuonna neulon värikkäitä villasukkia. Viime vuoden sukkalaatikossa on aika maanläheisiä värejä, niin haluan, että tämän vuoden sukkalaatikossa on värikkäitä sukkia. Nämä sukat eivät nyt olleet alunperin sukkalaatikossa, vaan tuli neulottua vuoden loppupuolella. Jossain viime vuoden postauksessa haastoin itseni tekemään värikkäät villasukat sen hetkisen harmaan sään vuoksi, ja nämä syntyivät sen haasteen tuloksena. Sukkia voisi kutsua myös appelsiinisukiksi, sillä tuo Novitan oranssi lankakerä muistuttaa minua aina appelsiineista.


Villasukkien ohje on oma ja päästä keksitty neuloessa. Halusin varteen jotain muuta kuin perus 2 o 2 n ja niinpä tein pienen valepalmikon. Muuten sukkia korostaa raidat, jotka ovat myös oma houkutukseni. Olipa muuten hieman sotkuista menoa kolmella raidalla. En ymmärrä, että miten saan perussukissakin ne langat aina niin sotkuun. Taito kait sekin sitten on ;) Lankana näissä sukissa käytin Novitan Seitsemää veljestä ja harmaa on muistaakseni Novitan Välkettä. Tämä harmaa Novita Välke oli sitä Välkettä, joka ei kimallellut. En tiedä, miksi Novitalla on kahta erilaista Välke -lankaa, mutta joulun alla ostin kimaltelevaa Novitan Välkettä, kun taas tämä on tilattu Novitan verkkokaupasta, joka ei kimalla. Näihin sopi paremmin tämä, joka ei kimalla. Kai siinä on jokin valmistusero tms.

Värikkyyden voisin ottaa tämän vuoden sukkalaatikko-tavoitteeksi tai teemaksi. Kirjoittelen muuten vielä toivottavasti piakkoin enemmän tuosta sukkalaatikkoprojektista ja toivon, että siinä samassa voisin esitellä tammikuun sukat. En nyt tiedä, ovatko ne kovin värikkäät, mutta ainakin sitten muille kuukausille teemaksi voisin ottaa värikkyyden. Ensi viikko on muuten tammikuun vika viikko, apua, mihin tämäkin kuukausi meni! Luvassa on ainakin kuukauden kulutusta, luettuja kirjoja sekä kokemuksia Novita uudesta Lappi -langasta, jossa on 30 % suomalaista villaa.

Neulotko sinä värikkäitä villasukkia ja pitäydytkö maanläheisissä väreissä?

4 kommenttia:

  1. kivat.väriä se olla pitää.

    VastaaPoista
  2. Ihanan pirteät sukat! Mun sukissa täytyy kyllä olla väriä, vaikka välillä maanläheiset väritkin ovat mukavan rauhoittavia.

    VastaaPoista