lauantai 4. tammikuuta 2020

Kirjayhteenveto vuodesta 2019

Nyt kun vuosi 2019 loppui jo niin on hyvä myös tehdä pientä kirjayhteenvetoakin. Tarkistin juuri Bookbeatin sovelluksesta, että olen lukenut vuonna 2019 23 kirjaa. Kuukausitasolla se on 1-3 kirjaa. Luku on itseasiassa yllättävän sama kuin vuonna 2018, vain pari kirjaa enemmän kuin vuonna 2018. Minulle kirjat ovat aina merkinneet paljon. Jo pienenä luin paljon kirjoja, sitten tuli tosin opiskeluaika, etten lukenut paljon kirjoja, mutta nyt olen taas löytänyt ne ja hyvä näin!

Olen aika tyytyväinen viime vuoden kirjasaldoon. Se on kuitenkin ihan hyvä luku tämmöisessä ruuhkavuosiarjessa. Pääosin kirjoista olen kuunnellut, koska se sopii itselleni tällä hetkellä lukemista paremmin. Tiedän kyllä, että lukemisen aikakin vielä tulee. Mielestäni äänikirjat eivät sulje pois lukemista. Sitä voi esimerkiksi tehdä molempia; voi kuunnella että lukea. Ja koska jokainen elämänvaihe on vain vaihe, niin siksi tiedän, että lukemisen aikakin on vielä edessä. Mutta minkälaisia kirjoja oikein luin?

Kokonaisuudessaan olen tyytyväinen siihen, kuinka monipuolisia kirjoja luin. Olen lukenut mm. elämäkertoja, romaaneja, vieraskielisiä ja hyvinvointikirjoja. Vuosi 2019 näyttää hyvin monipuoliselta kirjavuodelta; alkuvuosi oli ehkä enemmän elämäkertoja ja romaaneja, mutta joukkoon mahtuu myös tiedepitoisia kirjoja. Loppuvuosi meni ehkä enemmän hyvinvointiteemalla. Tämä varmasti kuvastaa myös sitä elämää täällä blogin takana. Loppuvuosi oli ehkä rankempi kuin alkuvuosi ja tällöin hain kirjoista pohdiskelevuutta, hyvinvointia ja vinkkejä.


Mikä oli kaikista paras kirja ja minkä kirjan lukisin uudelleen? Kaikista parhainta kirjaa on ehkä vaikea valita, mutta jos on pakko, niin valitsen Vappu Pimiän Valonantajat. <3 Se oli mieltä avaava kirja ja sille annoin täydet pisteet omissa arvosteluissakin. Myös erilaiset ruuhkavuosioppaat ja Helmi Kekkosen Olipa kerran äiti ovat saaneet minulta täydet pisteet. Voisin ihan hyvin lukea uudelleen Valonantajat. Tykkäsin myös hyvin paljon Aki Hintsan Voittamisen anatomiasta, ja senkin voisin lukea uudelleen! 

Mitä olisin voinut lukea enemmän? Minkälaisia kirjoja olisin voinut lukea enemmän?
Olisin ehkä halunnut lukea enemmän romaaneja ja vieraskielisiä kirjoja. Nyt kun vertailin vuosia 2018 ja 2019 niin romaaneja luin paljon vähemmän vuonna 2019. Myös vieraskieliset kirjat loistivat poissaolollaan vuonna 2019. Eli ehkä tavoitteeksi voisi ottaa tulevalle vuodelle enemmän romaaneja ja vieraskielisiä kirjoja. <3
Olkoon vuosi 2020 enemmän romaanien vuosi mutta myös unohtamatta hyvinvointikirjoja! Lukulistalle olenkin jo merkinnyt muutamia suosikkeja ja en malta odottaa, että pääsisin aloittamaan niitä. Koska olen kuitenkin näin innoissani kirjoista, niin päätin vielä jatkaa äänikirjapalvelun käyttöä ainakin jonkin aikaa. Kuukausittaiset kirjakoosteet siis jatkuvat tänäkin vuonna!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti