torstai 9. tammikuuta 2020

100 unipussia -haaste

Aiemmin täällä kirjoittelin 100 unipussia -haasteesta, jossa siis neulotaan unipusseja vastasyntyneille ja ne luovutetaan Ensikodeille. Siitä lähtien olin niin innoissani siitä, että samantien pistin langat tilaukseen ja odottelin pakettia saapuvaksi piakkoin. Unipussi on nimittäin ollut työlistalla jo varmaan vuoden, ja nyt sen vihdoinkin sain tehdä ja vieläpä hyvän asian vuoksi. Tällä kertaa neuloin sen aivan ohjeen mukaan, sillä en halunnut käyttää aikaa oman ohjeen suunnitteluun. Tuo malli oli aivan ihana ja supernopea tehdä. Neuloin sen varmaan alle viikossa, mitä nyt korvat odottivat sitten hetken ennen kuin sain sen ihan viimeisteltyä. Olinpa vielä niin innoissani, että tein vielä pienet sukatkin siihen mukaan, kun lankaa kuitenkin jäi. Vielä pitäisi mahdollisesti keksiä jokin kiva tsemppilause, mutta olen vain niin huono niissä. Ehdotuksia?


Näissä korvissa muuten hieman sovelsin, sillä en luottanut siihen, että olisin saanut kiinnitettyä tupsukorvat siististi ja kunnolla. Niinpä virkkasin sitten perus nallemaiset korvat eli kutakuinkin näin: virkkasin pienen ympyrän ja laitoin sen puoliksi ja ompelin kiinni. Oiva vinkki muuten korviksi! Nyt muuten huomasin, että minullahan puuttuu vielä se naru tuosta pussin lopusta, joka siihen kuului. Täytyypä se vielä laittaa ja sitten postitus kohteeseen. 
Tuli muuten mieleen tästä Kototeko -blogin postauksesta, että minun on pitänyt tehdä jo pidempään neulottuja eläinpehmoja. Pinterest -kansioni nimittäin pursuilee kuvia vastaavista eläinpehmoista ja ne ovat mitä ilmeisemmin helppo tehdä. Ei kun tuumasta toimeen ja laitetaan työn alle. Miten se onkaan niin että oma TO KNIT -listani pursuilee ideoita, mutta aikaa vaan on aina niin rajatusti, että tuntuu, ettei mitään saa aikaiseksi. Vaikka oikeasti siis saa kuitenkin tosi paljon. No priorisointia vaan niin kaikki saadaan toteutetuksi :D Kirjoittelen vielä tarkemmin tämän vuoden käsityötavoitteista ja -suunnitelmista, kun saan vaan ne järjestettyä jotenkin kivasti. Nimittäin musta tuntuu, että tästä vuodesta tulee ihan kiva käsityövuosi; eipä ole ainakaan ideoista pulaa! 
Mutta jos omistat valkoista ylimääräistä lankaa ja sinulla on neulomisen puute, niin tässäpä oiva vinkki hyväntekeväisyyteen; tee tämä unipussi niin saat ainakin yhden vauvan lämpöiseksi ja hyvän mielen!

Mukavaa tammikuun torstaita!

2 kommenttia:

  1. Aivan mahtava unipussi haaste on ollut. Olen itse kahdet unipussit neulonut ja ajattelin seuraavaksi jälleen neuloa unipussin. Oletko koskaan merinovillasta neulonut unipussia? Ystäväni ainakin koki, että merinovillasta tehty unipussi auttoi heidän lastaan nukkumaan paremmin. En tiedä onko syynä materiaali. Olen ymmärtänyt ja kuullut kavereiltani, että merinovilla ainakin pitää hyvin lämmön sekä kosteus jää ulkopuolelle? https://webshop.ruskovilla.fi/tuote/608

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ah, unipussit ovat ihania <3 Haaveilen aina säännöllisen epäsäännöllisesti unipussien neulomisesta! En ole merinovillasta neulonut, mutta heti tuli mieleen, että onnistuisikohan niistä Novitan uusista merinolangoista... :)

      Poista