tiistai 28. tammikuuta 2020

Huivi lahjaksi - yksi lempparimalleistani

Taisi olla hieman ennen joulua, kun sain ensimmäisen kerran ajatuksen siitä, että haluan tehdä huivin. Ennen neuloin huivejakin aina jonkin verran, mutta sitten se jotenkin jäi viime vuonna enkä ole varmaan vuoteen tai kahteen neulonut huivia. Hetken aikaa sitä(kin) ideaa piti makustella ennen kuin laitoin työn alle sen. Koska halusin kuitenkin mennä aika varman päälle, niin valitsin tietenkin tutun ja turvallisen huiviohjeen. 


Malli on siis tämä Novitalta. Se on julkaistu varmaan noin 10 vuoden takaisessa lehdessä, mutta löysin kun löysinkin sen Novitan sivuilta. Lankana käytin erästä kimaltelevaa lankaa, jonka olen hankkinut aikoja sitten enkä enää edes kauppaa muista :D Tästä langasta olen tehnyt vaikka mitä, viimeisinpänä ennen tätä huivia villasukat. Ai miten niin on kimalteleva fiilis menossa :D Yllättävän nopeasti tämän kuitenkin neuloi, vaikka välillä tuli epätoivon siemeniä, etten ehdi saamaan tätä valmiiksi ennen erästä tilaisuutta. Tämä(kin) huivi tulee lahjaksi - oli juhlat tai ei. Ja hyvin muuten ehdin tehdä! Saatoin tehdä ohjeeseen hieman muutoksia ainakin lopun osalta, että sinne neuloin tuon 1 o 1 n -joustimen. Ja huivin koko taisi olla myös omasta päästä, en siis tehnyt Novitan sivuilla olevaa pientä enkä isoa kokoa tästä huivista vaan päätin ex tempore, että nyt riittää :D Huivi ylettyy hartioille ihan kivasti ja lämmittää sopivasti.


Huivia oli muuten yllättävän vaikea kuvata - varsinkin kun ei ollut apujoukkoja saatavilla sinä hetkenä. Mutta ehkä näistä nyt jotain selkoa saa. Harmi, ettei langan kimaltelevuus tule oikein esille kuvista, mutta ehkä se nyt ei haittaa. Välillä on kyllä kiva neuloa vanhoista lehdistäkin. Jostain syystä hyvin harvoin enää edes selailen vanhoja Novitoja, mutta tämä ohje on kyllä sellainen, jota tulee vieläkin neulottua. 

Neulotko koskaan vanhemmista käsityölehdistä mitään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti