torstai 23. tammikuuta 2020

Helppo kissakirjanmerkki lukutoukille ja kissaystäville

Vuoden ensimmäisinä päivinä sain idean, jonka sain vasta nyt toteutettua. Nimittäin eläinkirjanmerkit. Idea tuli Pinterestistä (mistäs muualtakaan) ja ei kun tuumasta toimeen. Tämän kirjanmerkin sain siis valmiiksi viime viikolla. Tämä oli kyllä mukava pieni välityö, nopeimmat neulovat tämän varmasti yhdessä illassa ja eipä minullakaan siihen mennyt kuin korkeintaan 2 päivää. Ensimmäinen versio tästä oli vaan niin huono, että tein toiseksi versioksi vähän erilaisen ja tämä on minusta ehdottomasti parempi kuin se eka versio. Voisin ehkä vilauttaa sitä ensimmäistä versiota korkeintaan Instagramin tarinoissa, jos siis kehtaan sielläkään ;) 

Halusin tehdä kirjanmerkin, sillä kirjat kuuluvat kuitenkin elämääni ja tykkään lukea ja kerronhan täällä bloginkin puolella kuukauden luetuista kirjoista. Ja minulla itse asiassa ei ole yhtään kirjanmerkkiä. Minne lie kaikki kadonneet, sillä ennen kyllä minulla oli sellaisia. Vaikka suurin osa kirjoista tulee varmaan kuunneltua, mutta tarkoitus on kyllä tämänkin vuoden aikana lukea edes muutama kirja ja silloin tarvitaan kirjanmerkkiä. 

Koska rakastan myös kissoja yli kaiken, niin valitsin tietenkin eläimeksi kissan. Nyt on jo tosin suunnitteilla muitakin eläimiä. Näihin jää nimittäin koukkuun. ;) Langaksi valikoitui Adlibrikseltä tilattu puuvillalanka, vähän ikäänkuin jämälankaa, sillä nuo langat ovat viime aikoina vain roikkuneet mukana. Kirjanmerkki on muuten oiva valinta myös jämälankatyöksi, sillä lankaa kului tähän vain 20 g. Kissasta tuli harmaa langan valinnan takia, ja juuri nyt ei ollut oikein muuta sopivaa kissanväristä lankaa. Mustaa kissaa en halunnut tehdä.

Halusin ehdottomasti, että kirjanmerkki on molemmilta puolelta oikeaa neuletta ja neuloin tämän aluksi neljällä puikolla. Lopulta kahdet puikot jäivät ja neuloin kahdella puikolla ja se sopi kyllä itselleni todella hyvin. Ei yhtään vaikeata. Hännän muuten virkkasin, mutta muuten kissa on neulottu. Lopuksi tein viikset ja silmät ja nenä tietenkin vaaleanpunaisella. 

Voisin kyllä kirjoitella tarkemman ja kokonaisen ohjeen seuraavalla kerralla ylös niin saan sen itseänikin varten tänne muistiin. Nyt kun tuli lähinnä neulottua vähän soveltaen ja ohjeetkin jäi sitten matkalle. Mikä siinä onkin, että on vaikea ottaa ylös mitä tekee neuloessa :D Mutta jos siis kiinnostusta löytyy niin seuraavalla kerralla otan tarkat tiedot ylös ja kirjoitan ohjeen tänne. En edes tiedä, minkä eläimen tekisin, mutta jääköön sekin yllätykseksi ;) Tämän muuten voisi toteuttaa myös Dropsin Paris -langalla ja saattaa olla, että teen seuraavan sillä. Riippuen nyt mihin eläimeen päädyn ja mitä väriä tarvitsen. Nyt mukavaa torstaita!

Luetko nykyisin kirjoja ja käytätkö kirjanmerkkiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti