keskiviikko 15. tammikuuta 2020

DIY: Kylppäriin järjestystä pikkukoreilla

Tässä taannoin sain pienen virkkausinspiksen. Oikeastaan kyllästyin sekä kylppärin kaapin epäjärjestykseen sekä jämälankoihin. Ja ei kun tuumasta toimeen, aloin virkata pieniä koreja Novita Ecotube -jämistä keristä. Nämä ovat siis virkattu viime vuoden puolella, ja kyseessä ei suinkaan ole ensimmäisiä tämän vuoden töitä. (Tälle viikolle on luvassa vielä tämän vuoden ensimmäisen työn esittely!) Ohje on oikeastaan ihan päästä virkattu, mutta laitan sitä ylös tuonne alemmas, jos joku innostuu myös. Toissa vuonna koin suuremman inspiksen virkkauksen suhteen ja virkkasin isompia koreja vähän kaikille lahjaksi. Tämä mun virkkausinnostus taitaa mennä vähän sykleissä, sillä hetkeen en ole koukkuun tarttunut. Mutta tällaisia isompia koreja lähti toissavuonna lahjaksi niin päiväkotiin kuin lähipiirille. Niitä oli kiva täyttää lahjansaajan mieleisillä herkuilla tai vähemmän herkuilla. Tässäpä muuten oiva vinkki ensi jouluksi. Virkkaa kori ja täytä se lahjansaajan suosikkijutuilla. Sinnehän ei siis tarvitse laittaa suklaata tai muuta epäterveellistä vaan sen voi täyttää ihan vaikka tuoksuilla, kahvilla, kynttilöillä jne. Vain taivas on rajana!


Näitä ajattelin virkata vielä kylppärin toisenkin hyllyn täyteen tai no ainakin muutaman, sillä sellaista pientä tavaraa kylppärissä on riittämiin. Tai ainakin meillä. Ensin virkkasin ketjusilmukkaketjun, noin 6-7 ketjusilmukkaa ja suljin sen piilosilmukalla. Sitten virkkasin jokaiseen ketjusilmukkaan pylväitä tai puolipylväitä. Kiristin renkaan ja toinen kerros puolipylväitä/pylväitä, mutta tällä kertaa niin, että joka toiseen kaksi puolipylvästä/pylvästä. Sen jälkeen virkataan korin reuna toisesta silmukan reunasta. Lankavan sivuilla on hyviä ohjeita virkatuista koreista. Isommat korit virkkasin muistaakseni juurikin näillä Lankavan ohjeilla. Virkkaa reunaa niin korkeaksi, kun itse haluat. Itse taisin virkata noin 3-5 kerrosta, koska halusin pienet korit eikä kylppärin kaappiin mahtuisi edes isompia koreja. Pikkutavarat pysyvät paremmin järjestyksessä, kun tietää, mitä missäkin korissa on. Reunat virkkasin puolipylväillä/pylväillä yksi yhteen silmukkaan. Pylväistä tuli mielestäni paremmat kuin kiinteistä silmukoista. Nämä korit ovat nimittäin virkattu sekä puolipylväillä että pylväillä. 

Aion vielä virkata toisenkin Novitan Ecotube jämän, sillä toinen hylly suorastaan pyytää lisää koreja :D Meillä koreissa on siis kaikkia pikkutavaroita kuten kuumemittaria, kynsisaksia, omia hiuslenkkejä jne. Mutta mikseipä nämä korit sovellu myös esim. karkkikipoiksikin. Eipähän tule ainakaan syötyä liikaa karkkia, kun korit ovat pieniä ;)

Mitä olet viimeksi virkannut?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti